FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

Experienţele cu care olandezul Alfons Groenendijk a rămas la U Cluj: ”Panica e-n floare în România”

Înainte să vină la U, Groenendijk pregătise
Înainte să vină la U, Groenendijk pregătise "tineretul" lui Ajax Amsterdam

Articol de - Publicat sambata, 07 martie 2015 00:00 / Actualizat vineri, 06 martie 2015 23:07

Olandezul Alfons Groenendijk, fost director tehnic la Universitatea, a povestit conaţionalilor săi cum se lucrează în Liga 1.

Alfons Groenendijk a părăsit România imediat după ce omul care l-a adus la Cluj, George Ogăraru, a fost demis de Florian Walter. Fostul director tehnic al "şepcilor roşii" n-a plecat cu o impresie pozitivă din Ardeal, povestind în ziarul olandez Algemeen Dagblat: "Am pierdut două meciuri la rînd. Eram poziţionaţi la mijlocul clasamentului, dar din cauza noului sistem competeţional, care prevede să retrogradeze 6 echipe, panica este în floare. Asta e România, în acest sezon au fost deja 28 de antrenori daţi afară!".

Batavul a transmis conaţionalilor săi că ar putea scrie o carte după cele 6 luni petrecute la Cluj: "Un singur meci disputat în deplasare este epuizant. Stai 8-9 ore în autocar mergînd pe drumuri naţionale pentru că infrastructura practic nu există. Apoi, cantonament, trei săptămîni! Şi mai există şi un patron de club care hotărăşte totul. Una peste alta, a fost o experienţă specială deoarece am fost cu fiul meu, Jim. Din fericire, Clujul este un oraş studenţesc, iar băiatul meu a putut studia spaniola şi germana".

2 victorii a obţinut U Cluj cu Groenendijk şi Ogăraru la timonă, în 12 partide de L1. Cei doi au calificat însă formaţia ardeleană în semifinalele Cupei României

"La Cluj a trebuit să mă gospodăresc singur, alături de băiatul meu de 20 de ani, soţia a rămas în Olanda din cauza examenelor pe care le avea fiica mea. Dar nu-mi pare rău că am fost în România" (Alfons Groenendijk, ex-director tehnic U Cluj)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (20)
dash.berlin
dash.berlin  •  09 Martie 2015, 09:51
Postat de boolah pe 07 Martie 2015, 15:16

Ce are Clujul in plus fata de Botosani? Universitati, spitale si cultura de cel mai inalt nivel (pentru Romania), locuri de munca incomparabil mai multe/bine platite, investitori/antreprenori incomparabil mai multi, aeroport, cercetare, infrastructura sportiva, o istorie mult mai bogata, etc. Chiar nu are sens sa te apuci sa compari orasele.

Probabil n-a calcat in viata lui in Cluj...altfel nu-mi pot explica vorbele lui :)

strazi1
strazi1  •  07 Martie 2015, 21:36
Postat de vladutz13 pe 07 Martie 2015, 09:50

Da, bun comentariul.... multi dau exemple de orase in care nu au fost niciodata. De exemplu Vasluiul.... e saracie crunta acolo, dovedita de cifre, dar orasul nu e urat deloc.

ba ma lasi cu vasluiul tau, de aia venea n[doye sau wesley pana la iasi isi rupa cabina...nici pub uri nu aveti.....

james18
james18  •  07 Martie 2015, 15:37

Nu serios acuma....dar cand ai doar 2 victorii in 12 meciuri ? La ce te poti astepta ?

Vezi toate comentariile (20)
Comentează