FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Experimentul Reghecampf » Antrenamente din baschet şi handbal în cantonamentul Stelei

Reghecampf şi-a stabilit singur obiectivul, cucerirea titlului, altfel va pleca singur din Ghencea
Reghecampf şi-a stabilit singur obiectivul, cucerirea titlului, altfel va pleca singur din Ghencea

Articol de GSP - Publicat sambata, 30 iunie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 29 iunie 2012 20:37

Antrenamente din baschet şi din handbal, un tehnician şef care se uită cum asistenţii lui conduc pregătirile. Steaua a devenit o excepţie şi o curiozitate printre formaţiile din Liga 1.

Rednic şi Ilie Stan fac ei şi pregătirea fizică. Sînt convişi că nu pot avea încredere în munca unui preparator fizic. Iar Levy, care a antrenat-o pe Steaua acum un an, tot în Austria, încerca să pregătească tiki-taka românească, o echipă de posesie, şi toate antrenamentele erau cu mingea, pentru posesie şi pentru tehnică.

El doar aşază decorul
Cum e Reghecampf? Nu seamănă cu nici unul dintre ei. Poate un pic cu Răzvan Lucescu, fiindcă şi el obişnuieşte să delege responsabilităţi. Asistenţii lui Lucescu, Diego Longo şi Paolo Potocnik, erau importanţi în staff. Comparaţia nu funcţionează total din pricina stilului antrenamentelor, a felului cum arată Steaua acum pe teren.

Reghe cară mingi, aşază gărduleţe şi alte materiale ce urmează să fie folosite, înfige jaloane. Şef pe teren e Thomas Neubert, preparatorul fizic, asistat de secundul Toni Petrea, fost fotbalist la "satelitul" Rapidului. "Principalul" urmăreşte, doar, echipa, fără să se implice. Iar exerciţiile sînt ciudate, nemaivăzute la vreun club din România. La nici unul dintre cluburile mari, fiindcă Reghe a testat deja metoda pe Chiajna, un cobai salvat de la retrogradare în 6 luni.

Jumătate fotbal, jumătate baschet-handbal
Tănase, Bourceanu, Chiricheş fac lucruri pe care te aştepţi, în mod normal, să le vezi la antrenamentele Oltchimului. Mai mult de jumătate de oră de muncit cu mingi medicinale, pe care fotbaliştii le pasează cu mîinile, ca la handbal! Sau la baschet, fiindcă Neubert şi-a făcut "trainingul" în SUA şi a preluat din stilul antrenamentelor din NBA.

Cînd mingile grele şi colorate roşii şi albastre rămîn afară din joc, continuă pregătirea fizică, cu alergări în care jucătorii ţin ritmul bătînd în acelaşi timp din palme. "Aplauzele" lor se aud ca scuturile bătute de soldaţii lui Leonidas în filmul "300". Urmează partea cu antrenament specific, de fotbal. La Reghecampf, ea e egală cu timpul pe care-l ocupă mingile medicinale şi exerciţiile stranii.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
clubbers_guide
clubbers_guide  •  30 Iunie 2012, 12:37
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

din commentul meu ti-a venit o idee geniala: ca eu am o problema cu steaua? =)) in concluzie: te duce capul ... NU MULT! ... eu nu sunt ca voi, sa urasc celelalte echipe ... echipele care merita admirate le admir, iar mizeriile ca CFR [ am fost fan CFR cand era dorinel antrenor ] le-as alinia la zid ... intr-adevar, se pricep la afaceri si la ochit jucatori de perspectiva, insa trofeele castigate ma lasa rece pentru ca stiu ca au fost castigate ... pe sub mana! il admir pe reghe, daca intr-adevar face antrenamentele asa cum au fost descrise! de ce? ca antrenor trebuie sa te foloseste de orice mijloc sa iti educi atletii ... sa ii inveti ... sa le fii alaturi!

saviola2_8
saviola2_8  •  30 Iunie 2012, 11:36
Postat de pietricica pe 30 Iunie 2012, 07:04

Pina pe la sfirsitul luni septembrie cind probabil va fi dat afara Reghe isi traieste spre disperarea oamenilor normali care ar dori sa citeasca ceva cit de cit serios.Presa romineasca sportiva probabil din cauza unor considerente de marketing dar si din incompetenta coboara foarte mult stacheta.

sigur,discutiile despre fotbal, despre antrenamente sau prgatirea tactica nu sunt interesante, to voiai mai mult can can de exemplu cine-l mai arde in doss pe harpy, ce sampania mai bea procea s.a.m.d.

cosminmiu
cosminmiu  •  30 Iunie 2012, 09:57

oricum steaua nu a mai jucat fotbal de pe timpul lui olaroiu, macar baschet sau handbal sa joace acuma,...

Vezi toate comentariile (9)
Comentează