FOTBAL  »  Superliga  »  MITICĂ LA BRUTĂRIE

Explicaţiile Parchetului » De ce este cercetat Dragomir pentru săvîrşirea infracţiunilor de delapidare, evaziune fiscală şi spălare a banilor

Articol de GSP - Publicat marti, 08 aprilie 2014 00:00 / Actualizat marti, 08 aprilie 2014 10:40

Mitică riscă 10 ani după gratii
Dacă va fi găsit vinovat, Dragomir riscă să-şi petreacă următorii 10 ani după gratii.

Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal va fi cercetat în libertate în " Dosarul comisionul - drepturile TV", chiar dacă procurorii au cerut judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti ca Dumitru Dragomir să fie arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

După ce acesta a dat declaraţii la sediul Poliţiei Bucureşti şi a fost anchetat mai bine de 5 ore de judecătorii Tribunalului Bucureşti, Parchetul General a emis un comunicat prin care prezintă întreg cazul în care Dragomir este cercetat.

Vă prezentăm mai jos comunicatul, cu precizarea că bolduirile din text aparţin redacţiei

"Din probele administrate a rezultat suspiciunea rezonabilă că în perioada 2011 - 2013, inculpatul Dumitru Dragomir, în calitate de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, în baza unei înţelegerii cu inculpatul Corbu Mihai – administrator al SC Capital Properties SRL, cu intenţie, a determinat membrii LIGII PROFESIONISTE DE FOTBAL (L.P.F.) să aprobe acordarea / plata unui comision în valoare de 12.102.648 lei, în favoarea  SC Capital Properties SRL – drept contravaloare a unor servicii de intermediere care, în realitate, nu s-au prestat – în scopul însuşirii sumei anterior menţionate.

Astfel, pentru realizarea acestui scop, inculpatul Dragomir Dumitru, profitînd de calitatea sa de preşedinte al LPF, a creat, în paralel cu circuitul licit de vînzare (prin negociere directă) a drepturilor de televizare către S.C. RCS&RDS SRL, un circuit ilicit – fictiv, apt să creeze confuzia cu cel licit, în scopul delapidării sumei de 3.000.000 de euro din patrimoniul LPF.

Inculpatul Dumitru Dragomir a inserat în circuitul fictiv un contract de intermediere (care atestă o activitate neconformă cu realitatea – desfăşurarea unor activităţi de identificare pe piaţă a unui compărător) cu societatea administrată de inculpaţii Corbu Mihai şi Radu Arhire Alexandru Mădălin.

În baza contractului de intermediere, inculpatul Dragomir Dumitru a obţinut aprobarea plăţii de către Adunarea Generală a acţionarilor - L.P.F. a unui comision de 5% din preţ către societatea administrată de inculpatul Corbu Mihai, cunoscînd că aceste servicii nu au fost prestate.

Totodată, în fiecare întrunire a Adunării Generale din această perioadă, inculpatul Dragomir Dumitru, care a condus adunările, a prezentat membrilor actele circuitului licit, determinîndu-i să-şi dea acordul pentru încheierea contractului de mandat între L.P.F. şi societatea administrată de inculpaţii Corbu Mihai şi Radu Arhire Alexandru Mădălin, deşi contractul între LPF şi S.C. RCS&RDS SRL s-a încheiat ca urmare a negocierii directe.

Deşi cunoştea că acel contract de mandat (intermediere) a rămas fără obiect şi din punct de vedere juridic, inculpatul Dumitru Dragomir l-a executat în sensul că a plătit în trei tranşe comisionul către societatea administrată de inculpaţii Corbu Mihai şi Radu Arhire Alexandru Mădălin.

Din societatea administrată de inculpaţii Corbu Mihai şi Radu Arhire Alexandru Mădălin, suma de bani a fost transferată în cele din urmă, în baza unor relaţii comerciale fictive, în conturile unor societăţi fantomă. Din conturile acestora, sumele de bani au fost scoase în numerar şi returnate inculpaţilor."

Conform Noului Cod Penal, pedepsele pentru faptele de care e acuzat sînt următoarele:
- delapidare: 3-10 ani (dacă prejudiciul depăşeşte 500.000 euro)
- evaziune fiscală: 3-10 ani
- spălare de bani: 3-10 ani

Dragomir ar putea primi o pedeapsă mai mică în cazul în care cooperează cu anchetatorii: "Dacă denunţă pe cineva din dosar, primeşte jumătate din sentinţă pe obiectul pe care e făcută infracţiunea", au explicat surse juridice pentru Gazeta.

Faptul că Dragomir a depăşit vîrsta 60 de ani i-ar putea facilita o reducere a pedesei: după ispăşirea primei treimi din sentinţă, se va organiza o comisie care va stabili cu cît se va diminua perioada petrecută după gratii.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
kraus
kraus  •  08 Aprilie 2014, 23:06

DNA îşi rupe dinţii în Mititică.

inexistentus
inexistentus  •  08 Aprilie 2014, 11:55

Pe Paszkany cand il iau in primire ? Hei, gsp, nu faceti nimic ? Sa nu imi spuneti ca sunteti finantati de Arpad P. Bozgorilă !

terminatorul3
terminatorul3  •  08 Aprilie 2014, 11:48

Vreau sa vad fapte si dovezi , nu povesti nemuritoare !

Vezi toate comentariile (10)
Comentează