FOTBAL  »  Superliga  »  PANDURII

Explozie la Târgu Jiu » Pandurii rămâne fără jucători: administratorul special reziliază toate contractele!

Alb-albaștrii din Târgu Jiu traversează cele mai dramatice momente din carieră // Foto: sportpictures.eu
Alb-albaștrii din Târgu Jiu traversează cele mai dramatice momente din carieră // Foto: sportpictures.eu

Articol de - Publicat marti, 10 ianuarie 2017 00:00

Prevalându-se de legea insolvenţei, ieri, administratorul special al grupării gorjene i-a anunţat pe jucători şi pe antrenori că li se reziliază unilateral angajamentele, din 16 ianuarie.

Reunire şocantă ieri, la Târgu Jiu. Jucătorii echipei de seniori au venit la club, în timp ce juniorii au fost la vizita medicală. "Pe noi nici nu ne-au anunţat, ne-au chemat de fapt doar să ne spună că din 16 ianuarie ne reziliază unilateral contractele. Legea le permite acest lucru, ca după 90 de zile de la intrarea în insolvenţă să poată denunţa contractele, ca să scape de cheltuieli. Cel puţin aşa ne-a zis administratorul special al clubului, Marin Golea", a spus unul dintre fotbaliștii de la Pandurii.

Din vechiul lot, doar portarul Stanca şi câţiva jucători tineri, precum Trifu, Hlistei, Brânzan, Trocan, Pârcălabu, ar urma să rămână la echipă, căreia i se vor alătura juniorii, pentru restul sezonului. Şi trei achiziţii: Paul Păcurar, Cornel Ene şi Daniel Stana!

Vine Stoican?

Sânmărtean, Herea, Unguruşan, Pleaşcă, Grecu, Piţian, Răuţă, Lazăr, Vali Alexandru, Pârtea şi ceilalţi, inclusiv staff-ul tehnic, în frunte cu antrenorul Petre Grigoraş, sunt în aceeaşi situaţie.

De pe 16 ianuarie, toţi sunt liberi, chiar dacă unii mai aveau angajamente pe un an şi jumătate sau doi. Li s-au propus noi înţelegeri, cu sume cuprinse între 1.000-1.500 de euro, dar acestea nu au fost acceptate.

Grigoraş nu a dat un răspuns ferm, dar e greu de crezut că va fi de acord. În locul său, este foarte posibil să vină Flavius Stoican, cel care ieri a fost la tratative cu conducerea Pandurilor, după ce cuplul Cârțu - Săndoi a refuzat.

"Ni s-a spus că nu mai sunt bani, că nu mai au de unde să ne plătească. Nu e deloc corect ce se întâmplă, însă nu ştim dacă mai putem face ceva. Promisiuni ni s-au tot făcut, dar e clar că avem şanse mici să mai recuperăm din datorii. Oricum, vom face contestaţii la tribunal, să încercăm să mai luam din banii pentru care am muncit", a spus pentru Gazetă un alt elev al lui Grig.

Vor să evite falimentul cu promisiuni

O altă mare problemă a clubului este că de la intrarea în insolvenţă, în octombrie 2016, s-au acumulat deja datorii mari către fotbaliști. Aceștia nu au primit niciun salariu, ci doar câteva prime. Astfel, foarte mulţi au depăşit deja cu mult plafonul de 45.000 de lei (10.000 de euro), peste care pot cere falimentul clubului.

Ieri, unora li s-a propus ca o tranşă din bani să le fie achitată în aprilie, iar restul ulterior, doar să nu ceară falimentul. O variantă respinsă de cei vizaţi, afectaţi că au fost puşi pe liber, deşi au acorduri în derulare.

Caz special

Situația lui George Ţucudean e mai complicată. Potrivit unor apropiaţi ai clubului, atacantului nu i se poate rezilia contractul, el având o clauză specială: dacă e pus pe liber, Pandurii trebuie să-i achite 250.000 de euro, iar dacă pleacă el, trebuie să dea 250.000 E grupării din Târgu Jiu. Acesta e şi motivul pentru care atacantul nu a mai plecat în Malta, în cantonament cu Craiova.

"Celor care ar putea cere legal falimentul Pandurilor li s-a propus să li se dea o parte din bani în aprilie. Adică să ia clubul licenţa, iar apoi, normal că adio bani! După cum s-au purtat, nu cred că cineva mai are încredere că s-ar ţine de promisiuni"
Jucător Pandurii

"Sigur evităm falimentul şi nu retrogradăm. Nu exclud nici calificarea în play-off. Totul e posibil fiindcă la Pandurii vor veni jucători care au «foame» de bani şi rezultate. Pentru ei nu va fi o «retrogradare» salarială, ci o «promovare»"
Marin Condescu, membru în AGA Pandurii

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează