FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Extraterestru în faţa unor jaloane » Cum l-a transformat Steaua pe Lucian Sînmărtean încă de la primul meci în Ghencea

Articol de , , - Publicat luni, 17 februarie 2014 00:00 / Actualizat luni, 17 februarie 2014 00:16

La debutul în Ghencea, Sînmărtean a avut nişte cifre net mai bune decît cele de la Vaslui, dar şi prestaţia Chiajnei a fost mult sub ceea ce arătase pînă acum în campionat.

Lucian Sînmărtean a strălucit la primul meci în tricoul roş-albastru! În faţa ilfovenilor de la Concordia (4-0), mijlocaşul de aproape 34 de ani a avut o evoluţie remarcabilă, prestaţia lui fiind evident superioară celor din tricoul Vasluiului.

Lucian a fost utilizat pe postul lui Bourceanu şi a reuşit să se achite foarte bine de sarcinile defensive, izbutind 13 recuperări, în condiţiile în care media fostului căpitan din Ghencea era de 7,5 pe meci.

În plus, Sînmărtean a avut un procentaj al duelurilor cîştigate de 81%, în vreme ce la Vaslui media lui era de 49%! Mai mult, indexul InStat pentru partida cu Chiajna a fost de 371, aproape dublu decît media lui din acest sezon, care era de 222!

Totuşi, prestaţia excelentă a lui Sînmărtean a venit în faţa unui adversar de nerecunoscut, faţă de ce arătase pînă acum în prima parte a sezonului. Concordia a fost mult sub formaţia din prima parte a sezonului.

De exemplu, dacă pînă la confruntarea de vineri seara ilfovenii aveau o medie pe meci de 20,9 pase trimise în careul advers, în Ghencea, elevii lui Chirilă au trimis numai 4 baloane în suprafaţa de pedeapsă a roş-albaştrilor, adică de 5 ori mai puţin!

6 pase lungi din 6 a reuşit Sînmărtean cu Chiajna. Toţi ceilalţi jucători de cîmp ai Stelei au bifat împreună tot 6 pase

"Sînmărtean formează un cuplu senzaţional cu Pintilii, chiar mai valoros decît cel format din Bourceanu şi Pintilii. M-a încântat cu acurateţea lui Lucian, este un jucător de valoare" (Liţă Dumitru, fost căpitan Steaua)

605835-casete-chiajna.jpg

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
supereduardo10
supereduardo10  •  17 Februarie 2014, 13:40

ete si uite asa se metamorfozeaza un jucator ajunge unul de exceptie jucand cu 3-4 sateliti pe tur :))) Sarmantean este un jucator foarte bun dar cam batran si nu se incadreaza cu jocul stelei ...e ca nuca in perete :))

polistul68
polistul68  •  17 Februarie 2014, 12:55
Postat de dash.berlin pe 17 Februarie 2014, 11:32

Steaua a castigat foarte mult prin transferul lui Sanmartean.

Da, dar doar pe perioada scurta si doar in Romania...daca voi crede-ti ca Sinmartean va va ajuta in CL, va inselati..daca voi il vedeti pe Sinamrtean sa alerge 10-11 km/meci, cum se alearga in CL, va inselati..daca voi credeti ca anul viitor, Sinmarttean va fi la fel de 'verde' ca acum, iarasi va inselati. Si asta nu doar datorita faptului ca va face 35 de ani, ci datorita uzurii, pt ca la Steaua e mai greu decit la alte echipe. Da, acum ati adus poate cel mai bun mijlocas din Romania, dar sa asteptam nsite meciuri mai tari.

dash.berlin
dash.berlin  •  17 Februarie 2014, 11:32

Steaua a castigat foarte mult prin transferul lui Sanmartean.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează