FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Fanii Rapidului amenință, după ce n-au fost lăsați să intre mai mulți decât prevede regulamentul pe stadionul de la Ovidiu

Articol de - Publicat marti, 14 martie 2023 07:37 / Actualizat marti, 14 martie 2023 10:30

Ultrașii Rapidului s-au supărat că nu au fost lăsați să intre pe stadionul de la Ovidiu în număr mai mare decât permite regulamentul, adică 5% din capacitatea arenei celor de la Farul. Oficialii constănțenilor le-au pus la dispoziție giuleștenilor 215 bilete, dar aceștia au venit în număr de 600. Când au văzut că nu au succes în demersul de a intra toți în arenă, suporterii au decis ca întreaga galerie să rămână în afara stadionului.

Se anunță cel mai încins play-off dintre toate de până acum. Și nu doar strict fotbalistic, la nivelul gazonului, ci și în tribune. Deja două dintre combatante sunt în conflict deschis după ultima rundă din sezonul regulat, în care Farul și Rapid s-au ciocnit la Ovidiu. Pe teren a fost 2-1, dar în tribune duelul galeriilor n-a mai avut loc.

Fanii giuleșteni au venit mulți, în jur de 600, dar gazdele le-au oferit numai 215 tichete, invocând prevederile regulamentare. Ca răspuns, rapidiștii le-au refuzat, preferând să rămână în afara arenei, din spirit de solidaritate.

Petrescu a răbufnit la conferință: „Ce semne am făcut? La câtă m*** iau, măcar atât pot să fac! Unde e respectul pentru o legendă? E ZERO!”
CFR CLUJ - U CLUJ 4-0
Petrescu a răbufnit la conferință: „Ce semne am făcut? La câtă m*** iau, măcar atât pot să fac! Unde e respectul pentru o legendă? E ZERO!”

Fanii Rapidului se revoltă: „Au uitat cum i-am primit noi"

Șeful galeriei alb-vișinii, Liviu Ungurean, e ferm: „O să le răspundem și noi la fel. Regulamentul spune că putem să le dăm bilete între 0% și 5% din capacitatea stadionului. O să le dăm fix trei bilete la meciul cu ei din Giulești, din play-off, în etapa a doua. Îi anunțăm de pe acum, să aibă timp să amestece bine tombola aia, să vadă cine poate să viziteze stadionul nostru. 

Au uitat că noi i-am primit cu apă, cu sucuri, le-am dat mereu câte bilete au vrut și au mai venit și cu «surorile» lor din Peluza Sud de la FCSB. Au avut acoperiș la tribună, lumină bună. Pe noi ne-au ținut în noroi și în ploaie! Dar nu-i nimic, nici ei nu mai au ce căuta în Giulești!".

„Suntem solidari cu fanii noștri!"

Surse din cadrul clubul giuleștean au comentat situația de la Ovidiu: „Dacă se dorea, se găseau locuri pentru toți fanii noștri. Însă cei de la Farul au făcut o strategie, au pus 100 de oameni la peluza din dreapta oficialei, ca să spună că nu pot lăsa decât 200 de suporteri de-ai noștri, că altfel nu se putea lăsa o zonă tampon. 

Cei 100 puteau fi mutați la cealaltă peluză. Așa au gândit-o ei... Și, normal, în funcție de cum sunt tratați fanii noștri, care fac parte integrantă din acest club, e posibil ca și politica nostră în legătură cu suporterii adverși să se schimbe. Mai e până la acel meci, să vedem ce se va decide. 

Dar noi suntem solidari cu suporterii noștri! Plus că nu-i totuna să dai 5% dintr-o arenă de 12.000 de locuri față de același procent dintr-un stadion de 4.500 de locuri, cum e la Farul".

Dacă sunt 600 de suporteri care nu sunt lăsați să intre și se preferă să se joace cu tribunele goale, e problema celor care au decis asta. Însă nu așa se respectă sportivitatea și Rapidul. Fiindcă Rapid n-o să vină niciodată cu doar 200 de suporteri. Dacă se va întâmpla asta și în play-off e urât pentru spectacol, pentru fotbal.

- Adrian Mutu, antrenor Rapid

4.188de spectatori au asistat la Farul - Rapid 2-1 din ultima etapă, capacitatea stadionului Central al Academiei „Gheorghe Hagi" fiind de 4.545 locuri

Ce spune ROAF despre obligațiile cluburilor organizatoare: 

Art. 58, 4, i - La solicitarea clubului vizitator, să aloce pentru suporterii acestuia un număr de bilete reprezentând minimum 5% din capacitatea totală a stadionului.
* Dacă se înțeleg cluburile, fanii vizitatori pot avea mai mult de 5%.

VIDEO Jucătorii Rapidului au cântat alături de fani în parcarea de la Ovidiu » Suporterii gazdelor, huiduiți de giuleșteni

Citește și: 

Galeria Rapidului vrea ce Angelescu spune că nu se poate: „Nu putem vorbi despre așa ceva”

Farul explică ce s-a întâmplat cu galeria Rapidului: „Noi am informat clubul încă de luni”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (49)
balderis
balderis  •  16 Martie 2023, 08:57
Postat de emil1986 pe 14 Martie 2023, 16:52

Ești prost de putzi și mai și semnalizezi! Supără adevărul, este?

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

hristo33
hristo33  •  14 Martie 2023, 17:45
Postat de emil1986 pe 14 Martie 2023, 16:52

Ești prost de putzi și mai și semnalizezi! Supără adevărul, este?

ce "vorbe" de *** ai in tine.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

emil1986
emil1986  •  14 Martie 2023, 16:52
Postat de hristo33 pe 14 Martie 2023, 16:22

um!le, fcfcsb nici clona nu e, n-are nimic, nem brand, nici palmares. Stiu ca suferi...

Ești prost de putzi și mai și semnalizezi! Supără adevărul, este?

Vezi toate comentariile (49)
Comentează