FOTBAL  »  Superliga  »  FC ARGEȘ - DINAMO

Fanii lui Dinamo se revoltă înainte de meciul cu FC Argeș: „Onorați istoria sau măcar respectați fotbalul!”

Articol de - Publicat miercuri, 31 mai 2023 18:34 / Actualizat miercuri, 31 mai 2023 18:58

Fanii lui Dinamo sunt în continuare nemulțumiți de decizia celor de la FC Argeș, de a muta returul barajului de promovare/menținere în Liga 1 la Mioveni, acuzând probleme cu nocturna.

  • FC Argeș - Dinamo are loc pe 3 iunie, de la ora 21:00. Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Orange Sport 1, Digi Sport 1 și Prima Sport 1
  • În tur, Dinamo s-a impus cu 6-1

După 6-1 pe Arena Națională, fanii lui Dinamo sunt siguri că trupa lui Ovidiu Burcă va promova în Liga 1, astfel că vor să fie prezenți în număr cât mai mare pe stadion pentru a celebra revenirea pe prima scenă.

Dolha n-a fost singurul „ultras” celebru la Dinamo - FC Argeș » Ce sportivă a cântat tot meciul în primele rânduri din PCH
Dinamo - Argeș 6-1
Dolha n-a fost singurul „ultras” celebru la Dinamo - FC Argeș » Ce sportivă a cântat tot meciul în primele rânduri din PCH

Fanii lui Dinamo protestează înainte de FC Argeș - Dinamo

Suporterii roș-albilor urmau să primească 1.700 de bilete, în urma unui protocol semnat între cele două cluburi, dar acum se tem că vor avea parte de mai puține tichete.

Acum, fanii din Peluza Cătălin Hîldan au postat pe pagina de Facebook un mesaj în care protestează ca urmare a deciziei de mutare a meciului, făcând referire la partida dintre Dinamo și FC Argeș, din finalul sezonului 1978-1979, care le-a adus titlul piteștenilor.

ONORAȚI ISTORIA sau MĂCAR RESPECTAȚI FOTBALUL! 

Meciul Dinamo - FC Argeș din 24 iunie 1979 este considerat cel mai spectaculos meci din istoria fotbalului românesc. Meciul se disputa cu trofeul pe masă. După 33 de etape, piteștenii aveau 43 de puncte și plus 24 la golaveraj, iar Dinamo, cu două puncte mai puțin, 41, și tot plus 24 la golaveraj. Victoria îți aducea 2 puncte pe atunci. Astfel, un succes al lui Dinamo, indiferent de scor, ne-ar fi adus titlul la golaveraj.

Jucam acasă, stadionul era plin (priviți imaginile) dar favoriți erau oaspeții, pentru că le era suficient și un egal. Am fost conduși cu 3-1, am redus din handicap prin Dudu Georgescu în min 76 și am egalat tot prin Gheata de Aur a Europei, în ultimul minut de joc. Trebuia să mai înscriem o dată ca să fim campioni, dar nu mai era timp. 
Au înscris, în schimb argeșenii, prin cel mai bun jucător al țării, Nicolae Dobrin. 

Cum ar fi fost să mutăm meciul de atunci în Popești Leordeni? Așa, doar ca să fim siguri că nu pierdem titlul în Ștefan cel Mare.

Acum, după 44 de ani, credeam că întâlnim din nou FC Argeș. Din păcate, echipa cu care jucăm la baraj, nu vrea să se identifice cu orașul lui Dobrin și nici să joace pe stadionul din Trivale. Culmea e că și suporterii argeșeni se dezic de echipa aceasta și nu vor s-o vadă pe stadionul care poartă numele marelui jucător.

Asociația Clubul Sportiv Campionii Fotbal Club Argeș, pentru că acesta e numele oficial al echipei cu care jucăm la baraj, a strămutat meciul la Mioveni, inventând tot felul de motive. Nu-i o problemă pentru noi. VOM FI ACOLO! Pentru că măsura nu este suficientă pentru a limita numărul Câinilor prezenți, se folosesc alte piedici: bilete puține pentru oaspeți, vândute doar la casele de bilete ale stadionului numit în mod ironic „Orășenesc”. VOM FI ACOLO! Chiar dacă vom sta 90 de minute în afara stadionului.

Iar la întoarcere, veți vedea cel mai mare corteo de mașini, care se vor întinde pe prima autostradă a țării, în urma autocarului echipei. Puteți să mutați meciul și la Satu Mare sau Sighetu Marmației. VOM FI ACOLO! Tot 10.000. PREGĂTIȚI ȘAMPANIA! PS: Ce n-am fi dat noi să înceapă demolarea stadionului Dinamo, imediat după retrogradarea de anul trecut!

- Peluza Cătălin Hîldan

Arena din Mioveni are 8.000 de locuri pe scaune, de două ori mai puțin decât stadionul din Pitești. 

Citește și:

„Rambo”, ultras la Dinamo în Peluza Sud » A preferat să stea între suporteri, nu la lojă

Ce pregătesc „câinii” pentru sărbătoarea promovării » Tricouri speciale + unde se reunesc cei care nu merg la meci

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (11)
danutcornel
danutcornel  •  01 Iunie 2023, 19:19
Postat de mehigh_ms pe 01 Iunie 2023, 07:00

veniti sa luati 6?

venim sa va dam 3 prosteaminune

Amiralul2022
Amiralul2022  •  01 Iunie 2023, 11:27

Nu era mai bine să se joace-n prundișul de pe malul Argeșului ?! ????

mehigh_ms
mehigh_ms  •  01 Iunie 2023, 07:00
Postat de danutcornel pe 31 Mai 2023, 20:48

atentie superliga atentie 8fcsb venim!ole ole ole dinamo victorieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

veniti sa luati 6?

Vezi toate comentariile (11)
Comentează