FOTBAL  »  Superliga  »  SUPORTERII ACUZĂ LEGILE ABUZIVE

Fanii se plîng că "Legea lui Dragomir" este abuzivă » Ce argumente au suporterii

Fanii se plîng că Legea 4 este una abuzivă
Fanii se plîng că Legea 4 este una abuzivă

Articol de GSP - Publicat luni, 09 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat luni, 09 ianuarie 2012 14:55

Legile din România au devenit foarte dure pentru suporterii care merg pe stadioanele din ţară. Ultraşii se plîng că legea 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, a cărei completare duce la pedepse foarte drastice, este o lege mult prea dură şi prost inspirată din cea britanică.

Legea 4 a fost făcută la iniţiativa lui Dumitru Dragomir, iar de curînd, la iniţiativa deputatului PDL, Alin Trăsculescu, a fost făcută "o completare" şi promulgată, anunţ făcut de Administraţia Prezidenţială.

Un site al ultraşilor din România aduce cîteva argumente pentru care această lege este una plină de abuzuri:

1. În Romania amenzile şi implicit interdicţia care vine cu ea sînt date de jandarmeria română, (mai nou şi de poliţia comunitară).Lucrurile devin grave începînd cu luna aceasta pentru că automat amenda + interdicţia duce la prezenţa obligatorie la secţia de poliţie pe durata unui tip de eveniment sportiv care a dus la contravenţia în cauză.

2. Dacă s-a făcut vreun abuz, sau poate un jandarm a greşit si un fan a fost amendat şi interzis pe nedrept, cînd depune contestaţie la judecătorie, hotărîrea de interdicţie pe care a dat-o acelaşi jandarm rămîne în picioare inclusiv pe durata procesului. Proces care de multe ori se întîmplă să dureze mai mult decît interdicţia în sine, aberaţia asta este unică în Europa.

3. În cazul în care cineva intră pe suprafaţa de teren sau încearcă s-o facă, indiferent de situaţie, noua pedeapsă prevazută de legea 4 este direct închisoare între 6 luni şi 1 an!

4. Dacă un fan este prins cu o petardă pe stadion, sau chiar şi în apropierea unui stadion, riscă o pedeapsă de la 2 la 5 ani. Pentru furt, în Codul Penal este prevăzută o pedeapsă de la 1-5 ani, iar pentru traficul de droguri, de la 2 la 7 ani.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (16)
utaaradan
utaaradan  •  09 Ianuarie 2012, 19:19

e o lege speciala care nu era necesara, exista codul civil ! o lege facuta de un mafiot ! cind se va putea consuma bere pe stadion ca si in Anglia sau Germania ?

sibelius
sibelius  •  09 Ianuarie 2012, 18:52
Postat de srobertgeorge pe 09 Ianuarie 2012, 18:32

punctul 4 este total deplasat....celelalte mi se par normale....

Petardele parca erau interzise cu exceptia perioadei 30 decembrie-1 ianuarie(sau cam asa ceva). Daca stadionul e in Romania posesia e ilegala, nu? Parca e o ceva de legat de legea armelor si munitiilor.

korbwu
korbwu  •  09 Ianuarie 2012, 18:37

precizati sursa ca o furati

Vezi toate comentariile (16)
Comentează