FOTBAL  »  Superliga  »  POLI TIMISOARA

Fără sfîrşit

Articol de GSP - Publicat marti, 29 aprilie 2008 00:00

În serialul hotărîrilor judecătoreşti privind palmaresului Politehnicii s-a mai turnat un episod, TAS dîndu-i din nou dreptate lui Zambon.

Bucuria calificării lui Poli în UEFA după 16 ani de absenţă a fost umbrită de o nouă ho­tărîre a Tribunalului Sportiv de la Lausanne favorabilă lui Claudio Zambon. Italianul a prezentat un do­cument emis de TAS, datat 25 aprilie 2008, a cărui copie a ajuns şi pe masa Federaţiei, prin care SC Po­li­tehnica 1921 Ştiinţa Timişoara Invest SA trebuie să renunţe la cu­lo­rile alb-violet, precum şi la cele două nume, Politehnica şi Ştiinţa. “Nu ştiu de partea cui e dreptatea, cred că doar cei de la vremea aceea ştiu. Sînt convins că nici Marian Iancu nu are nici o vină. Dar cel mai grav e că această decizie a TAS, care e instanţa supremă în fotbal, trebuie respectată şi va tre­bui să o aplicăm. Zambon a reclamat şi numele Ştiinţa, susţinînd că face parte din istoria echipei”, a declarat Florin Prunea, directorul de relaţii internaţionale din FRF.

În schimb, Marian Iancu, bossul Timişoarei, nu are nici cea mai mică emoţie. “Palmaresul e la ASFC, cu care noi sîntem asociaţi. Zambon nu pe ei i-a dat în judecată, ci pe Poli AEK. Vrea bani, dar nu o să-i primească. S-a judecat în civil cu ASFC, dar a pierdut. Avem o decizie definitivă şi irevocabilă, atît de la Curtea de Arbitraj pentru Fotbal, cît şi în instanţele civile. La FRF nu ştie stînga ce face dreapta, de-aia s-a trezit Prunea vorbind. Nu am emoţii, nu ne pot face nimic”, a de­clarat Iancu.

“Sînt 25 de pagini clare. Iancu are două variante. Ori admite că e corectă decizia, ori face pe fraierul”
Claudio Zambon

Ce prevede notificarea de la TAS?
- SC Politehnica 1921 Ştiinţa Timişoara Invest SA are termen pînă la 30 iunie 2008, pentru schimbarea numelui, astfel încît să nu conţină anul 1921 sau numele “Ştiinţa” în noua denumire

- SC Politehnica 1921 Ştiinţa Timişoara Invest SA trebuie să-şi schimbe culorile, astfel încît acestea să nu mai includă violetul

- SC Politehnica 1921 Ştiinţa Timişoara Invest SA trebuie să plătească o amendă de 5.000 de franci elveţieni către FIFA

- Dacă pînă la 30 iunie nu se vor îndeplini cele de mai sus, echipa va fi penalizată cu 6 puncte

- FIFA, FRF şi SC Politehnica 1921 Ştiinţa Timişoara Invest SA trebuie să plătească fiecare cîte o treime din cheltuielile de judecată

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
 •  31 Mai 2008, 07:35

Eu am o intrebare. Noi nu putem sa-l dam in judecata pe Zambon pentru prejudicierea renumelui unei echipe cu iastotie, pentru frustrarea fanilor acestei echipe, pentru prejudicii aduse renumelui unui oras etc. Ar trebui Primaria, Univ. Politehnica Timisoara si Marian Iancu sa se asocieze si sa-l dea in judecata la Curtea Europeana de Justitite pe acest nemernic Zambon, iar apoi cu aceasta decizie sa mearga la TAS ca sa-i taie definitiv aripile.

 •  30 Mai 2008, 21:12

OK. Poli va imbraca alt echipament la joc. De exemplu de culoare alba. Dar, vreau sa vad cum imi va interzice TAS mie si miilor de suporteri ai lui Poli, sa fluturma steaguri, fulare sau sa ne imbracam in alb-violet pe stadion? Apropo, lui FC Arges nu le interzice culoarea alb-violet? Ne vom trezi in cativa ani, conform TAS, ca nicio echipa din lume nu va mai putea sa aiba culorile alb-violet, pentru ca sunt ale lui... Zambon. Precedentul e creat cu Poli. Absurd.

 •  29 Aprilie 2008, 17:43

ba incultilor care va legati de Poli...cultivati-va putin...si vb pe urma.Timisoara a adus fotbalul in tara...cand la Timisoara era de mult infiintata prima echipa de fotbal profesionist din tara....steaua, rapid sau dinamo nu existau.pe vremuri...echipa nationala a romaniei...era formata din 90% Poli...stiati asta?...sau stiati si ati ''uitat''? dar nu stiati ca sunteti prea inculti! asa ca nu va lua Zambon nici o culare!de asta sa fiti siguri Timisoara a fost, este si va fi mereu Alb Violeta!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează