FOTBAL  »  Superliga  »  FIFAGATE

Fără susținere! Comisia de Etică a FIFA cere sancțiuni împotriva lui Blatter și Platini

Articol de GSP - Publicat sambata, 21 noiembrie 2015 10:38

Camera de investigaţii a Comisiei de Etică a FIFA a anunţat că a cerut sancţiuni împotriva lui Joseph Blatter şi Michel Platini, fără a preciza despre ce este vorba.

Blatter, Platini, care  îndeplinește și funcția de vicepreședinte al FIFA, și secretarul general Jerome Valcke au fost suspendați, la 7 octombrie, pentru 90 de zile, pentru presupuse fapte de corupție, de Comisia de Etică a forului fotbalistic mondial. Perioada de suspendare a celor trei se referă la orice activitate națională și internațională legată de fotbal.

Blatter este suspectat că a efectuat o "plată neloială" de două milioane de franci elvețieni în favoarea lui Michel Platini. Această plată s-a făcut în 2011, în prejudiciul FIFA, pentru servicii prestate de Platini între 1999 și 2002.

FIFA se confruntă cu un mare scandal de corupție, după ce justiția americană a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepreședinți FIFA și șapte oficiali ai forului, pentru luare de mită și primirea de alte foloase, de la începutul anilor 1990 și pînă în prezent, totalizînd peste 150 de milioane de dolari.

În urma acestui scandal, elvețianul Joseph Blatter a anunțat, la începutul lunii iulie, că demisionează din funcția de președinte al FIFA, după ce a fost reales pentru a cincea oară. Blatter a cîștigat, pe 29 mai, la Zurich, un al cincilea mandat la președinția FIFA, după ce, în urma voturilor din primul tur de scrutin, contracandidatul său, prințul iordanian Ali bin Al Hussein, s-a retras din cursă.

Sursă: Mediafax

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
plischi
plischi  •  21 Noiembrie 2015, 14:39

mi se pare suficient daca ii scoate din fotbal pe usa din dosm chiar daca sunt convins ca vin altii de aceeasi talie a eticii.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează