FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - SPORTUL 0-1

"Farmecul vieţii" a comis-o din nou » Iluziile rapidiştilor, aruncate la gunoi

Articol de GSP - Publicat miercuri, 27 aprilie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 27 aprilie 2011 02:16

Probabil că suporterii rapidişti, da, tocmai ei, erau singurii care se temeau de meciul cu Sportul Studenţesc. Ceilalţi le adăugau  giuleştenilor trei puncte în clasament pentru că în Grant venea ultima clasată, echipa cu a doua cea mai slabă apărare din Liga 1, o formaţie ca şi retrogradată. Probabil că aşa ar fi fost normal, o victorie a gazdelor, însă nu şi cînd e vorba de farmecul vieţii, Rapid.

Cu o echipă aşezată foarte sus, dar departe de adversari, giuleştenii au fost morţi în prima repriză. Chiar dacă Vidanov a trimis milimetric pe lîngă poartă în minutul 27, iar Roman a lovit bara cu un lob excelent, Sportul a fost echipa care a înscris. Tibi Bălan şi-a adus aminte că mai mulţi selecţioneri l-au trecut pe lista "posibililor" şi a făcut 45 de minute EXCELENTE. O bară în minutul 15 şi golul marcat (21) la o capătul unei faze în care Herea a greşit grav cu o pasă aiurea, i-a umilit pe Glauber şi pe Bozovici şi a marcat de la marginea careului. Fotbalistul de 30 de ani nu pare să aibă vreo apăsare, atît de senin priveşte, trezise încă de etapa trecută speranţa în Regie. Măcar la îndeplinirea baremului de 25 de puncte.

Rapid nu a putut mai mult şi pentru că Frunză le-a dat adversarilor mingea de cîteori a putut, Herea e înnebunit să marcheze şi se complică permanent, iar Cesinha încearcă de toate fără să-i iasă ceva. Sportul a acoperit perfect terenul vreo 35-38 de minute apoi a avut şi un pic de noroc aşa că la pauză, să vezi şi să nu crezi: Rapid-Sportul 0-1! Cea mai bună defensivă pe teren propriu din Liga1 era făcută mat de vecina de cartier.

De la cabine nu a mai revenit Roman, singurul jucător ofensiv care a evoluat bine de la Rapid, şi a intrat Pancu. Nu a fost vorba de vreo pedeapsă, ci de o accidentare, iar schimbarea a determinat reaşezarea Rapidului. Cu Cesinha pe stînga, cu Pancu lîngă Herea şi Frunză pe dreapta. Un forcing de 15 minute, cu două situaţii favorabile risipite de Pancu (49 şi 52), un şut bun al lui Herea (55) scos senzaţional de Popescu, dar şi o minge care a fîlfîit pe lîngă vinclul lui Bornescu la şutul lui Nae (62). Şi cam atît.

Ignorat la început, Lazăr a fost luat în colimator de suporteri şi i s-a transmis "afară din Giuleşti", apoi "plecaţi cu toţii din Giuleşti", şi, ironic, "să vină banii la băieţi" plus "campionii". Totul are o limită!

Meciul putea fi închis de Nae în minutul 80, la bara lui Nae, sau în minutul 83, cînd Bălan a ridicat peste poartă de la numai trei metri o minge centrată în faţa porţii, dar oricum nu mai conta. Rapidul a avut din nou, a cîta oară, una dintre zilele sale negre. Dar, fără astea, ar mai fi Giuleştiul "farmecul vieţii"?

Echipe de start:
RAPID: Bornescu - Rui Duarte, Vidanov, Glauber, Bozovici - M. Roman, Olberdam, Lazar, S. Frunză - Cesinha - Herea
Rezerve: D. Coman, Pancu, Ezequias, Ciolacu, Candido Costa, N. Grigore

SPORTUL: Popescu - Farmache, Raţiu, D. Lung, Maxim - Rusu - Cruceru, C. Irimia, Ferfelea, T. Bălan - Curelea
Rezerve: Viciu, Beţa, V. Negru, Chihaia, Lungu, Cioranu, M. Nae

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (11)
pasculau
pasculau  •  27 Aprilie 2011, 10:19

cu dinu vama pana la moarte...........bine ca am scapat de el

veverita_catalin
veverita_catalin  •  27 Aprilie 2011, 06:29

Parerile mele ? 1. Sumudica a stat prea linistit pe banca ! De ce ? Cred ca i s-a impus echipa de sus ! 2. Cel mai bun rapidist in acest sezon slab ? De departe Marcos Antonio ! 3. Se simte lipsa lui Spadacio, care saracul nici el nu mai "mergea" ca-n szoanele trecute ! 4. Herea sa ne mai lase ! Cred ca prinde echipa doar ca nu avem alte solutii in atac ! 5. Alta data sa cumparati atacanti de valoare (stiu ca in fotbal sunt cei mai scumpi, pe posturi, dar fara ei de pe vremea lui Daniel Niculae, nici Rapidul n-a mai iesit "afara") 6. Dac-o fi sa terminam pe locul cu numarul paragrafului asta, mai bine stam acasa si sa castige Brasovul Cupa !

ciupi0812
ciupi0812  •  27 Aprilie 2011, 06:05

am urmarit prima repriza, apoi mi-am dat seama ca nu sunt masochist si ca exista si alte canale de sport. de la 21,45 am trecut la fotbal adevarat. legat de rapid, doar atat: despre morti, numai de bine!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează