FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - FARUL 1-1

FOTO Niciun derby fără scandal! Verdictul specialiștilor la faza care a decis FCSB - Farul, penalty-ul din prelungiri

FCSB și Farul au remizat, scor 1-1, în runda cu numărul 24 din Superligă. Campioana a egalat în minutul 90+5, printr-un penalty transformat de Ionuț Larie. Gazdele au contestat decizia lui Feșnic. +26   FOTO
FCSB și Farul au remizat, scor 1-1, în runda cu numărul 24 din Superligă. Campioana a egalat în minutul 90+5, printr-un penalty transformat de Ionuț Larie. Gazdele au contestat decizia lui Feșnic.

Articol de , - Publicat luni, 05 februarie 2024 22:41 / Actualizat luni, 05 februarie 2024 22:41

FCSB și Farul au remizat, scor 1-1, în runda cu numărul 24 din Superligă. Campioana a egalat în minutul 90+5, printr-un penalty transformat de Ionuț Larie. Gazdele au contestat decizia lui Feșnic.

Horațiu Feșnic și brigada lui au avut două momente complicate în derby-ul FCSB - Farul. Au anulat golul lui Louis Munteanu pentru un ofsaid, după o analiză de 7 minute. În prelungiri au dictat penalty pentru constănțeni, la o acțiune confuză. 

Golul Farului din derby-ul cu FCSB, anulat după 7 minute de analiză în camera VAR » Liniile trasate încurcă și mai tare faza
FCSB - Farul
Golul Farului din derby-ul cu FCSB, anulat după 7 minute de analiză în camera VAR » Liniile trasate încurcă și mai tare faza

Feșnic a dictat penalty în prelungirile din FCSB - Farul 

Disperată să egaleze, Farul a aruncat mingile spre careul lui Târnovanu. Una dintre lansări a ajuns la Mihai Popescu. Fundașul campioanei a deviat, apoi s-a lovit cap în cap cu Dawa. 

Niciun derby fără scandal! Verdictul specialiștilor la faza care a decis FCSB - Farul, penalty-ul din prelungiri
Fault Dawa, penalty FCSB - Farul / FOTO: Captură TV @Digi Sport 1

Inițial, Feșnic a lăsat jocul să meargă. A fost atenționat de Andrei Chivulete, din camera VAR. 

Niciun derby fără scandal! Verdictul specialiștilor la faza care a decis FCSB - Farul, penalty-ul din prelungiri
Fault Dawa, penalty FCSB - Farul / FOTO: Captură TV @Digi Sport 1

A revăzut faza pe monitorul de la marginea terenului și a dictat lovitură de la 11 metri. 

GSP a contactat foști arbitri FIFA. Opinia a fost unanimă. Mihai Popescu ar fi faultat în atac și nu ar fi trebuit dictată lovitură de la 11 metri. În schimb, golul lui Louis Munteanu ar fi trebuit validat. Liniile din camera VAR au fost trasate greșit.

Și Constantin Zotta, expertul Orange Sport în arbitraj, a avut aceeași părere: „Contactul e minor. Mi se pare puțin. În viziunea mea nu este penalty. Atacantul duce capul în spate! Nu contează că joacă mingea”. 

Nici Basarab Panduru nu ar fi dictat lovitură de la 11 metri: „Nu cred că a fost fault”.

La faza golului anulat nu pot să îmi dau seama dacă e sau nu ofsaid. Ceea ce observ văzând liniile trase însă este faptul că arbitrii au făcut o mare eroare. Din punct de vedere tehnic, linia trasă la capul atacantului este trasă greșit, fiind «single line», fără a se fi făcut în mod corect triangulație și proiecție pe sol. O mare eroare a celor din cabina VAR. De altfel se vede şi linia punctată care ar fi arătat proiecția, dar e la 1 metru în față.

La faza penalty-ului, atacantul lovește mingea având o mișcare cu capul către adversar și apoi are loc un contact între cei doi jucători. Contactul nu a fost provocat de fundaș. În nici un caz, nu este o fază de intervenție VAR. E posibil ca arbitrul Chivulete să fi aflat că a greșit felul în care a tras liniile și l-a chemat pe Feşnic să revadă faza. Din punctul meu de vedere, decizia corectă ar fi fost să lase jocul să continue
- Marius Avram, fost arbitru internațional, potrivit Prosport

FOTO. Imagini emoționante de ziua „Regelui” » Ce surprize a găsit Gică Hagi pe Arena Națională, la FCSB - Farul

+22 FOTO

VIDEO. Imagini emoționante! Tot stadionul i-a cântat „La mulți ani” lui Gică Hagi

Citește și alte știri din Superligă: 

Îi dă șah-mat lui Becali. Fotbalistul care a costat o avere vrea să plece gratis de la FCSB
FCSB
Îi dă șah-mat lui Becali. Fotbalistul care a costat o avere vrea să plece gratis de la FCSB
Conducerea lui Dinamo dezvăluie abia acum că n-a avut încredere în el: „A fost lăudat, promovat, dar am avut mereu semne de întrebare. Îmi pare rău că am avut dreptate”
dinamo
Conducerea lui Dinamo dezvăluie abia acum că n-a avut încredere în el: „A fost lăudat, promovat, dar am avut mereu semne de întrebare. Îmi pare rău că am avut dreptate”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (54)
robertssandu
robertssandu  •  06 Februarie 2024, 22:02
Postat de adyy25 pe 05 Februarie 2024, 23:52

Acest soft ieftin cumparat de noi, are o mare problema in analiza ofsaidului. E un pic mai greu de explicat. Practic, pt a vedea care linie e mai spre poarta, ar trebui sa le proiectam pe ambele pe sol si astfel, se evidentiaza in planul solului, care proiectie e mai aproape de poarta. Softul insa, in cazul fazei noastre, compara linia lui Dawa, care fiind pusa pe gheata lui e gata proiectata pe sol, cu o alta linie care e "mai inalta", pt ca e trasata pe capul atacantului. Imaginati-va pe iamginea cu cele 2 linii, ca linia atacantului s-ar proiecta pe sol(ea ar cadea in spatele liniei lui Dawa). Abia atunci putem compara cele 2 linii, pt ca ambele vor fi in acelasi plan, in planul solului. Asa, din unghiul nostru, avem 2 linii paralele, una joasa(motiv pt care este mai in dreapta) si una mai inalta(motiv pt care este mai in stanga). Dar cea care este mai inalta, proiectata pe sol, va veni pe imagine mai in dreapta. Ca atare, fizic, softul are o greseala de conceptie, geometrica. Logic, pt a compara in spatiu doua linii care cade mai aproape de poarta, trebuiesc ca amandoua sa fie in acelasi plan, paralel cu solul. Cel mai logic, ar fi sa comparam proiectiile celor 2 drepte, pe sol. Softul da erori chiar mari, cand luam ca puncte de referinta puncte situate diferit fata de sol. De ex aici o gheata cu un punct de pe cap al altui jucator. Daca se luau la ambii ghetele(adica jucatorii ar fi stat drept), deja cele 2 drepte sunt proiectate pe sol, ca atare eroarea era

Softul e ok, unii oamenii sunt doar nepriceputi cu tehnologia. Daca trasezi liniile cu un minim de competenta, se vede ca jucatorul de la Farul e pe linie cu jucatorul de la FCSB, daca nu chiar putin mai in spate.

Silver1953
Silver1953  •  06 Februarie 2024, 18:23

"Fundașul campioanei a deviat, apoi s-a lovit cap în cap cu Dawa. " ???Ati orbit cu totii ? SINGURUL care isi misca , capul , e constanteanul ! Loveste mingea si apoi capul lui Dawa ! Restul sunt palavre !

observer2022
observer2022  •  06 Februarie 2024, 13:11

In primul rand delegarea la acest meci a fost una nefericita: dl Fesnic junior si senior au jucat sau au fost angajati ai celor de la CFR (in plus tanarul il eliminase pe "rege" la finalul unui meci disputat cu ceva timp in urma). Putea CCA sa evite presiunea pe care au pus-o pe umerii tanarului, care in min. 16 ii acorda cartonas galben lui Alhassan (il calca din imprudenta/neglijenta pe un adversar), iar la ceva minute mai incolo il iarta pe Deaconu de un cartonas galben la centrul terenului pentru o abatere mai clara: il calca intentionat pe Sut, oprind declansarea unui atac promitator. Astfel s-a expus la o atitudine ostila din partea publicului si a jucatorilor FCSB. Concluzia? Super manageri la CCA!

Vezi toate comentariile (54)
Comentează