FOTBAL  »  Superliga  »  IPOTEZĂ

Cele două situații în care Farul - FCSB va fi 3-0 la „masa verde” » Iată ce spune regulamentul!

Articol de , - Publicat sambata, 30 octombrie 2021 15:13 / Actualizat sambata, 30 octombrie 2021 15:23

Farul - FCSB e programat să se dispute joi, pe 4 noiembrie, de la 17:30. Meciul trebuia să se joace duminica trecută, însă a fost amânat la solicitarea vicecampioanei, care a anunțat că nu dispune de 13 fotbaliști valizi pentru a bifa minimum impus de regulament. 

A raportat 9 cazuri de covid sau cu suspiciuni de a avea boala, cărora li s-au adăugat alți 7 accidentați. După primul meci al acestei etape însă, Botoșani - Farul 0-2, președintele constănțenilor, Gică Popescu, a spus că echipa pe care o conduce se confruntă cu probleme de lot. „Avem și cazuri de Covid, dar și jucători accidentați", spus Popescu pentru Gazeta Sporturilor.

Întrebat în ce măsură e în pericol disputarea reprogramării cu FCSB, fostul internațional a replicat: „Nu știm ce se va întâmpla până joi, o să vedem".

Conform protocolului de desfășurare a competițiilor, aprobat de FRF, un meci poate fi reprogramat o singură dată, iar dacă la momentul la care trebuie să se joace, după ce a fost amânat, nu se poate disputa, indiferent din ce motiv (chiar și dacă e din vina clubului care la prima amânare n-a avut nici o vină), atunci se va decide că echipa care n-a putut să joace prima dată va pierde prin forfait, 0-3.

Din acest moment, dar având în vedere și declarațiile făcute de Gică Popescu, cu problemele pe care le are Farul, se naște întrebarea săptămânii care va urma: în ce mod acest meci dintre Farul și FCSB poate să ajungă să fie decis la "masa verde" în defavoarea clubului patronat de Gigi Becali? 

Sunt doar două variante:

1. Farul să aibă 26 de absenți: cu Covid-19 și accidentați

Prima variantă e cea în care trupa lui Hagi să nu dețină nici ea 13 jucători din lista depusă la LPF, așa cum s-a întâmplat cu FCSB acum o săptămână. Această ipoteză însă e însă extrem de greu de luat în calcul fiindcă Farul are, pe listele A și B, depuse la Ligă, un număr de fotbaliști cu 35% mai mare decât avea FCSB. Roș-albaștrii au 28, în vreme ce Farul are 19 pe lista A și alți 19 pe lista B. Ar fi nevoie de nu mai puțin de 26 de jucători absenți, din diverse motive (Covid-19, suspendați, accidentați) pentru a avea cel mult 12 nume.

În prezent însă, sunt pozitivi doi jucători, Boboc și Dobrosavlevici, iar după meciul cu Botoșani s-a ales cu o accidentare serioasă Mladen, iar alți doi acuză și ei accidentări mai ușoare. Farul nu are nici un suspendat pentru jocul cu FCSB.

2. 5 titulari din meciul de la Botoșani să aibă "probleme acute de sănătate"

A doua variantă e cea care se prevede în ROAF, la articolul 14, punct de regulament care exista și înainte de pandemie și care permite unui club să solicite amânarea unui joc într-o situație de forță majoră.

"Cluburile pot invoca un caz excepțional în situația neprezentării la jocul oficial programat din motive ce privesc transportul delegației sportive, neasigurarea asistenței medicale, probleme acute de sănătate a cel puțin 5 jucători titulari (în ultimul meci oficial), numai dacă prezintă o dovadă scrisă din partea organelor competente (compania de transport feroviar, compania de transport rutier, organele de poliție, administrație locală sau județeană, centrul de medicină sportivă, prestatorul de servicii medicale etc.)"
Pasaj din Articolul 14 din ROAF

Practic, dacă 5 dintre fotbaliștii care s-au aflat în echipa de start în confruntarea de aseară, de la Botoșani, vor acuza o problemă de sănătate și Farul va depune la LPF dovezi scrise din partea unei autorități medicale, atunci, forul organizator, în speță Liga, va fi nevoită să accepte cererea de amânare a constănțenilor. Cum însă reprogramarea nu mai poate fi amânată încă o dată, atunci disputa de joi ar urma să fie decisă la "masa verde" în favoarea clubului condus de Hagi și Gică Popescu.

Cazurile din Liga 1 în care o echipă a invocat acest punct de regulament pentru a amâna un meci au fost extrem de rare, însă în istoria fotbalului românesc au mai existat situații de acest gen, iar cea mai des întâlnită cauză a fost fie o gripă care a lovit majoritatea fotbaliștilor din lot, fie o toxiinfecție alimentară.

Edward Iordănescu, despre problemele de lot de la FCSB: „Parcă e un blestem!”

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV E groasă! Fotbalul românesc se pregătește de cutremur! » Solicitarea primită de UEFA poate avea un impact devastator asupra cluburilor

EXCLUSIV Fight Club CFR » Scene șocante în vestiar: Culio, oprit de coechipieri să nu sară la Dan Petrescu!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (34)
simonhalep
simonhalep  •  30 Octombrie 2021, 20:02

Îl bate dumnezmeu pe habotnicul cioban.

foresta_dudelange
foresta_dudelange  •  30 Octombrie 2021, 18:18
Postat de Berceni pe 30 Octombrie 2021, 18:13

Cum nu, esti prezent.

mă refeream la tine. te văd că ești prezent

Berceni
Berceni  •  30 Octombrie 2021, 18:13
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Cum nu, esti prezent.

Vezi toate comentariile (34)
Comentează
Close