FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

OFICIAL Farul a vândut un jucător în străinătate: „Mult succes în continuare!”

Virgil Ghiță (în plan apropiat) s-a transferat la Cracovia / Sursă foto: farulconstanta.com
Virgil Ghiță (în plan apropiat) s-a transferat la Cracovia / Sursă foto: farulconstanta.com

Articol de GSP - Publicat luni, 28 februarie 2022 21:46 / Actualizat luni, 28 februarie 2022 22:35

Farul Constanța l-a cedat pe fundașul Virgil Ghiță (23 de ani) în Polonia, la formația MKS Cracovia. Transferul a fost anunțat în urmă cu scurt timp de clubul condus de Gică Hagi.

La 24 de ore distanță după ce a înscris în poarta FCSB-ului în victoria reușită de Farul pe Arena Națională, Virgil Ghiță, unul dintre cei mai valoroși fundași centrali din fotbalul românesc, s-a transferat la Cracovia, echipă la care mai evoluează Cornel Râpă, Sergiu Hanca și brazilianul Rivaldinho. 

Ghiță a ajuns deja în Polonia, fiind prezentat oficial de formația de pe locul 7 din prima ligă. Laa prima fotografie în calitate de jucător al Cracoviei, Ghiță a purtat un tricou prin care-și manifesta solidaritatea pentru poporul ucrainean.

Farul a vândut un jucător în străinătate: „Mult succes în continuare!”
Virgil Ghiță, prima fotografie în tricoul Cracoviei

Farul anunță transferul lui Virgil Ghiță la Cracovia

Farul Constanța și MKS Cracovia au ajuns la un acord privind transferul jucătorului Virgil Ghiță la formația poloneză. 

Cracovia are în palmares cinci titluri de campioană a Poloniei, o Cupă și o Supercupă a Poloniei. La MKS Cracovia evoluează și fostul jucător al formației noastre, brazilianul Rivaldinho!

În vârstă de 23 de ani, Virgil Ghiță este un produs al Academiei Gheorghe Hagi, iar în prezent este internațional de seniori al României. Pentru clubul nostru a evoluat în peste 100 de partide în toate competițiile. Mulțumim, Virgil, și mult succes în continuare!”, se arată într-un comunicat emis de site-ul oficial al constănțenilor.

Virgil Ghiță, în topul celor mai buni fundași U23 din Europa

Recent, Virgil Ghiță a fost inclus de către Marca, celebra publicație spaniolă, în topul celor mai buni fundași U23 din Europa.

Cei de la Marca au analizat statisticile din cele 17 ligi ale Europei și au realizat o ierarhie a celor mai buni apărători centrali sub 23 de ani. În acest clasament, fundașul vândut de Farul la Cracovia s-a clasat chiar pe locul trei, în fața unor nume importante precum Jules Kounde sau Ronald Araujo.

„Am văzut statistica şi a fost un sentiment de bucurie şi de mândrie, pentru că ştiu cât a muncit şi suferit în ultimul an Ghiţă. Bravo lui pentru tot ce a făcut anul trecut şi anul ăsta, pentru că a muncit, a ajuns într-o formă foarte bună”, spunea Gică Hagi, în cadrul unei conferințe de presă. 

1,4 milioane de euroeste cota de piață a lui Virgil Ghiță, conform Transfermarkt

VIDEO Gică Popescu, declarații după FCSB - Farul 0-2

Citește și alte știri de actualitate: 

VIDEO Hagi a venit la conferința de presă de după victoria cu FCSB și a stat un minut: „E a doua oară! E lipsă mare de respect”

FCSB, învinsă de omul pe care MM Stoica nu l-a vrut la echipă » Ce spunea oficialul roș-albaștrilor despre Jefte

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
1077759066417993
Gogu Scoicaru  •  01 Martie 2022, 13:21
Postat de magic4ever pe 28 Februarie 2022, 22:25

Si suma de transfer? Sau au incasat o suma mica si restul la negru?

900 000 euro, potrivit Transfermarkt.

wrx.
wrx.  •  01 Martie 2022, 11:49
Postat de nebraska_filipineza pe 28 Februarie 2022, 22:54

1,2 milioane de euro, sumă fixă, plus alte 500.000 de euro din eventuale bonusuri

Poate toata echipa viitorului sa faca 1.2 mil.

cornelconasu
cornelconasu  •  01 Martie 2022, 11:43

Acum că blatul a fost făcut și Farul a intrat in Play off iar punctele vor fi cedate fcsb, Hagi poate să vandă 4-5 jucători și o să fie aliatul lor împotriva celorlalti și așa va face, o să vedeti !!! Sper că nu mai există fraieri care cred altceva ! Aceste două echipe sunt cangrena fotbalului romanesc iar fațada îi păcălește încă pe habarniști și pe proști !

Vezi toate comentariile (12)
Comentează