FOTBAL  »  Superliga  »  FC ARGEȘ - DINAMO 0-1

FC Argeș - Dinamo 0-1. VIDEO + FOTO „Câinilor” le priește criza: gol fantastic Camara! Gazdele au avut un penalty neacordat. Clasamentul ACUM

Dinamo a învins-o pe FC Argeș, în deplasare, scor 1-0 (Camara '7). „Câinii” au ajuns la 3 victorii consecutive în toate competițiile. +36   FOTO
Dinamo a învins-o pe FC Argeș, în deplasare, scor 1-0 (Camara '7). „Câinii” au ajuns la 3 victorii consecutive în toate competițiile.

Articol de , - Publicat vineri, 04 decembrie 2020 22:25 / Actualizat vineri, 04 decembrie 2020 22:42

Dinamo a învins-o pe FC Argeș, în deplasare, scor 1-0 (Camara '7). „Câinii” au ajuns la 3 victorii consecutive în toate competițiile.

Programul etapei #12 din Liga 1

FC Argeș - Dinamo 0-1 » Cronică de Eduard Apostol: Moș Niculae cu fluier și cu o perlă pentru ”câini”

Dinamo s-a impus în Trivale cu un eurogol al lui Camara, cu devotament și cu muncă în inferioritate numerică vreme de mai bine de jumătate de oră, dar cu un mare cadou din partea arbitrului ce n-a dat penalty pentru argeșeni în prelungiri.

De voie, de nevoie, dinamoviștii țin post. Iar faptul că joacă pe stomacul gol, cum afirmă ei, doar cu bani în limita posibilităților din partea fanilor, le-a ascuțit simțurile. "Câinii" arată mai fotbaliști, mai uniți, mai determinați decât acum o lună, două, când Pablo Cortacero promitea în premieră sute de mii de euro, apoi milioane pline de iluzii și minciuni. Roș-albii au încetat să mai creadă în hapurile servite de omul ce este o combinație nereușită între Pinocchio și Prospero, scrâșnind din dinți îi transmit vorbe de dulce în română, în spaniolă, și au început să urce panta. Că prea erau în vecinătatea Diviziei B.

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan
+32 FOTO

Refuză să moară

Cu durere în piept, a zis, punându-și coada pe spinare, Cosmin Contra a văzut din confortul casei din vecinătatea Madridului prestația băieților pe care i-a lăsat în voia sorții. Secondantul lui, Ionel Gane, n-a părăsit corabia. Sau nu încă. Dinamo a arătat din nou că ar putea oferi mai multă pâine și mai puțin circ dacă ar avea un management. Nu cortacei, săpași sau alte personaje puse pe căpătuială, nevoiașă. "Câinii", cândva "bombardieri", nu s-au omorât cu golurile în acest sezon, dar au creat câteva bijuterii. Borja Valle e în drum spre clima mediteraneeană, dar Camara i-a preluat stilul, demonstrând că nu a respirat degeaba același aer cu Messi. L-a mirosit pe Micle, ieșit, neatent, și-a înscris de la 45 de metri cu o boltă ce-a luminat meciul. Aceasta după ce băieții din DDB au desenat o atmosferă sud-americană în fața hotelului unde i-au cazat pe jucători la Pitești.

La munca de jos

Cele două avertismente transformate în "roșu" de arbitru în cazul hai-hui-ului Andrei Radu i-au făcut pe "câini"să joace în 10 mai bine de jumătate de ceas. Și cu Camara metamorfozat în fundaș stânga. Situația s-a complicat pentru oaspeți ce și-au pierdut bruma de apetit ofensiv avută în prima parte. Dinamo a lăsat ideile ofensive deoparte, a renunțat la unul dintre cele două vârfuri, Nemec, pentru a-l introduce pe Garcia, la temporizare. Malele le-a oferit semnale încă din startul jocului, când a troznit bara cu un șut violent până la perla lui Camara. Elvețianul i-a hărțuit pe adversari. Nu o fi Argeșul echipa de pe vremea lui Dobrin și Halagian, nici din generația lui Dică, însă a vrut să ia și pielea de pe "câini".

Ca în vremurile bune: „milițieni” și huiduieli, dar învingători

Rivalitatea nu s-a uitat, drept dovadă că dinamoviștilor li se mai strigă "milițienii" când arbitrul le dă un fault în tușă. Ceea ce strigau prin minutul 70 a fost pistol cu apă pe lângă finalul partidei! "Săraci, săraci, dar tot hoți ați rămas!" și "Ați fost la Orban să vă ajute" au fost doar unul dintre refrenurile ce i-au însoțit pe "câini" și pe arbitrul Barbu după cadoul de Moș Niculae pe care "centralul" l-a făcut roș-albilor în prelungiri. S-au întors roata și norocul în favoarea dinamoviștilor amenințați cu falimentul, au scăpat de penalty și o nouă eliminarea la faza cu Ricardo Grigore și Mediop în prim plan, asigurându-și 3 puncte chinuite, dar muncite. 

3meciuri la rând, cu victorie și fără gol, au bifat dinamoviștii în toată competițiile

Dinamo, urcare spectaculoasă în Liga 1

Cu victoria de astăzi, Dinamo urcă până pe locul 11, cu 12 puncte acumulate în 12 meciuri. Pozițiile de play-off nu sunt departe, la doar 5 lungimi. FC Argeș rămâne penultima în Liga 1, cu doar 9 puncte.

Clasament Liga 1: 

FINAL » FC Argeș - Dinamo 0-1

FC Argeș - Dinamo, echipe de start:

FC Argeș: G. Micle - Tofan, Leca, Maric, N. Mușat - Prepeliță - Meza Colli, A. Șerban - R. Grecu, Malele, Blejdea 
Rezerve: Greab - Năstăsie, Honciu, Șerbănică, Deslandes, Mediop, S. Drăghici, C. Barbu, M. Panait 
Antrenor: Augustin Eduard

Dinamo: Mejias - Sorescu, Bejan, R. Grigore, A. Radu - Răuță, P. Anton - Camara, Măgureanu, Fabbrini - Nemec 
Rezerve: Rene - V. Achim, Aleix Garcia, G. Crețu, I. Șerban, V. Borcea, A. Bani, Magaye 
Antrenor: Ionel Gane

  • Doar 4 străini au fost în primul „11” al „câinilor”. În Cupă, contra Viitorului, Dinamo a început cu 6 fotbaliști străini. Cel mai recent meci din Liga 1, victoria cu FC Voluntari, aducea 7 jucători din afara României în echipa de start a „câinilor”.

Stadion: „Nicolae Dobrin”, Pitești 
Arbitru: Marian Barbu / Asistenți: Vasile Marinescu, Imre-Laszlo Bucsi

Citește și alte știri despre FC Argeș și Dinamo: 

EXCLUSIV Scene incredibile în Liga 1! Antrenor dat afară după 48 de ore de la numire, la ordinul primarului: „Nu poți face ce vrei tu aici”

DINAMO. Cosmin Contra, criticat de suporteri: „O mare decepție! Să nu facă asta, ar fi ultima”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Cristi Chivu a lăsat-o fără cuvinte pe prezentatoarea matinalului: „Doamne, Doamne! Îmi tremură mâinile. Îți datorez foarte mult”


Comentarii (238)
Jack
Jack  •  05 Decembrie 2020, 14:27
Postat de begtse pe 04 Decembrie 2020, 22:41

dinamo nu-și face niciun stadion. Îl face statul, din banii tuturor românilor

De parca celelalte stadioane nu au fost tot din banii Romanilor..

rocky2
rocky2  •  05 Decembrie 2020, 11:07
Postat de parpalache pe 05 Decembrie 2020, 09:07

As vrea ca Dinamo sa castige si ea TOATE meciurile numai cu arbitraje prietene!Asa cum castiga fcsb!Sa vedem si noi cum e?Ca vad ca ei nu au nici o greatza si se simt minunat, cu toate ca beneficiaza MEREU de arbitraje jenante!

Gigistii sufera - atunci cand nu-i ajuta arbitrajul!

florar
florar  •  05 Decembrie 2020, 10:50
Postat de unitedsteaua50 pe 05 Decembrie 2020, 10:44

Gazdele au avut un penalty, si Dinamo vreo 20 de faulturi neacordate! Multe de rosu. Daca se dadeau Dinamo batea la scor! N-o mai frecati aiurea....

Pai de cand Gol trebuia eliminat din minutul 13 ...am crezut ca faulturile nu mai conteaza!Nu am auzit pe nimeni plangand pentru duritatile suferite de Tanase,Man ,Olaru,Morutan ,Popescu...Morutan a luat 3 peste fata si nimeni nu s-a scandalizat!Popescu juniorul a luat un cot in fata de la Larie si a fost trimis-aruncat de Butean peste linia de margine...Butean l-a rupt pe Tanase....Cardoso a avut drag sa-l rezolve pe Man...

Vezi toate comentariile (238)
Comentează