FOTBAL  »  Superliga  »  FC ARGEȘ - FCSB 1-0

FC Argeș - FCSB 1-0. Echipa lui Petrea e groggy, resemnată și fără viitor! FC Argeș joacă finala de play-off cu FC Botoșani

FC Argeș - FCSB / Sursă foto: Cristi Preda +13   FOTO
FC Argeș - FCSB / Sursă foto: Cristi Preda

Articol de , - Publicat joi, 03 martie 2022 22:56 / Actualizat joi, 03 martie 2022 23:46

FC Argeș a produs surpriza etapei #29 din Liga 1, învingând-o la limită pe FCSB, scor 1-0. George Ganea a marcat unicul gol al partidei, după o eroare incredibilă a lui Andrei Vlad. Dacă piteștenii se pregătesc pentru finala de play-off cu FC Botoșani, roș-albaștrii par să-și fi luat gândul de la titlu.

Toate rezultatele etapei #29 AICI

FC Argeș - FCSB 1-0. Cronică de Eduard Apostol

FCSB a pierdut lamentabil în Trivale, fiind la puncte-lumină de liderul CFR Cluj, se poate gândi de pe acum la campionatul următor, acesta e rezolvat până să înceapă play-off-ul. Piteștiul, inteligent, și-a crescut șansele la top 6, ar merita!

FCSB arată ca o echipă ce a capotat în cursa pentru titlu. Dacă în anii trecuți a reușit să fie în siajul CFR-ului, în această primăvară, indiferent de astre, de seruri, de erorile stupide și de capriciile patronului, roș-albaștrii nu pot să țină ritmul. 

Din nou cu o formulă încropită - ce-ar fi să încerce Ovidiu Popescu și portar, mai rău ca Vlad n-are cum să fie?! -, oaspeții parcă au vrut să-i arate lui Jean Vlădoiu că nu a fost nimic necurat etapa trecută cu Farul (0-2), ci pur și simplu sunt neputincioși. 

Demisia, dar cui?!

Ca tacâmul să fie complet, Andrei Vlad a mai îngropat încă o dată speranțele și echipa. Vai de el! Ce să-i mai zici?! Că i-o zice destul coechipierii și, mai ales, șeful cel mare. 

Are pe conștiință și acest eșec, acest meci, care vine într-un moment foarte prost pentru FCSB. Păstrând proporțiile, ceea ce a făcut goal-keeper-ul a fost mai păgubos decât problemele de lot recente din tabăra roș-albaștrilor. Contribuind apoi și la scandările "Demisia, demisia" ale galeriei oaspeților începând cu minutul 88. 

Nu se știe cui i s-a cerut demisia, antrenorului Petrea sau antrenorului Becali. 

FC Argeș a arătat ca o echipă

Cristi Tănase, "Dodel", a jucat din talent, le-a arătat "școala veche" celor care îi calcă pe urme în tricoul roș-albaștrilor. Piteștenii au avut momente când au lăsat garda jos, atât în prima repriză, cât și în a doua, acceptând cu stoicism atacurile FCSB. 

Dar fie Greab și-a mai reparat din erori, fie Coman nu a fost exact, cu toate că a dinamizat ofensiva oaspeților. Pe faza de apărare a roș-albaștrilor chin și jale, dacă vorbim de o candidată la titlu. Dumitrașcu (76) a șters bara. 

Cu mult mai multă inteligență decât adversarii, Argeșul a știut să-și conserve avantajul. Chiar și când au rupt jocul, fie cu faulturi tactice, fie cu trageri de timp, gazdele au dovedit că știu cum specula momentele prielnice, arătând că pentru ei play-off-ul este o dorință mai mare decât cea a lui FCSB vizavi de titlu. La 14 puncte de CFR Cluj, FCSB se poate gândi în tihnă la campionatul următor.

FC Argeș acumulează 45 de puncte și va juca etapa viitoare, în deplasare, cu FC Botoșanu, pentru ultimul loc de play-off. În schimb, FCSB bifează a doua înfrângere consecutivă și e acum la 14 puncte de liderul CFR Cluj. O misiune imposibilă în drumul spre titlu.

Andrei Vlad, eroare monumentală la Pitești! „Messi al portarilor”, moment inexplicabil la golul lui FC Argeș + SCHIMBAT la pauză
FC ARGEȘ - FCSB
Andrei Vlad, eroare monumentală la Pitești! „Messi al portarilor”, moment inexplicabil la golul lui FC Argeș + SCHIMBAT la pauză

FC Argeș - FCSB 1-0

FC Argeș - FCSB / Sursă foto: Cristi Preda
FC Argeș - FCSB / Sursă foto: Cristi Preda
FC Argeș - FCSB / Sursă foto: Cristi Preda
FC Argeș - FCSB / Sursă foto: Cristi Preda
FC Argeș - FCSB / Sursă foto: Cristi Preda
+9 FOTO

4.275de spectatori au fost prezenți la confruntarea de la Pitești

FC Argeș - FCSB, echipele de start:

FC Argeș: Greab - Tofan, Turda, Joao Miguel, Latovlevici - Meza Colli, I. Șerban - Diogo Viana, Cr. Tănase, Ișfan - G. Ganea 
Rezerve: Micle, Boldor, Mușat, Moisie, D. Dumitrașcu, Palic, Said, Fatai 
Antrenor: Andrei Prepeliță 

FCSB: A. Vlad - I. Cristea, Miron, Ov. Popescu - Cordea, Edjouma, Perianu, V. Gheorghe - Dumiter, I. Stoica, Oct. Popescu 
Rezerve: Târnovanu, Fl. Coman, M. Tănasă, A. Burlacu, Keșeru 
Antrenor: Toni Petrea

  • Valentin Crețu, Darius Olaru, Răzvan Oaidă, Florin Tănase și Sorin Șerban sunt bolnavi de gripă, potrivit Fanatik, și nu fac parte din lot. Vinicius s-a accidentat în finalul partidei cu Farul și este indisponibil.
  • În aceste condiții, oaspeții trebuie să improvizeze. Toni Petrea apelează la o apărare cu 3 fundași, unul dintre ei fiind Ovidiu Popescu, apărător lateral în acest sezon. E o formulă pe care am văzut-o în multe rânduri la Chelsea, cu Azpilicueta în rolul lui Popescu.
  • Echipa de start este extrem de ofensivă, cu două vârfuri de meserie pe teren, Dumiter și Ianis Stoica. La mijloc apar doi fotbaliști de bandă cu veleități ofensive, Valentin Gheorghe și Cordea.

Stadion: „Nicolae Dobrin” (Pitești)
Arbitru: Haţegan Ovidiu (Arad - Arad) / A1: Grigoriu Mircea Mihail (Bucureşti - Bucureşti), A2: Gheorghe Sebastian Eugen (Suceava - Suceava)

Citește mai multe știri din Liga 1

Tot mai aproape de al 5-lea titlu la rând » CFR e la o distanță colosală de FCSB, după victoria cu FC Voluntari

O nouă depunctare în Liga 1, s-a schimbat „lanterna roșie”!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (280)
kuba
kuba  •  04 Martie 2022, 06:25
Postat de terranovaaa pe 04 Martie 2022, 00:04

Nu zburai azi spre London sarachie :))

Tot aici te gasesc tramwai?!

kuba
kuba  •  04 Martie 2022, 06:24
Postat de republicanapoca pe 04 Martie 2022, 00:34

Normal ,toate zburatoarele zboara)))

Ce zici ma pietrare?!

tot_vlad
tot_vlad  •  04 Martie 2022, 04:37

Ratonul!?! Mi-a văzut cineva ratonul? Ranțum, hai pe site! Hai că nu îți fac nimic. Te-a umilit FC FCSB destul. Ce să-ți mai fac și eu? Hai acasă!

Vezi toate comentariile (280)
Comentează