FOTBAL  »  Superliga  »  DEMITERE

EXCLUSIV Se pregătește o nouă demitere de antrenor în Superligă! » Mai e ținut în funcție doar din rațiuni financiare

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de - Publicat marti, 31 ianuarie 2023 08:06 / Actualizat marti, 31 ianuarie 2023 09:44

Marius Croitoru (42 de ani), antrenorul lui FC Argeș, e într-un mare pericol să fie demis în curând din cauza rezultatelor dezastruoase. Are șapte meciuri la rând fără victorie în Liga 1.

Foarte bun la Botoșani în 3 sezoane, Marius Croitoru nu reușește să-și mai aplice nicăieri cu succes rețeta care i-a adus succes în Moldova. 

În etapa aceasta a pierdut acasă cu 0-2 partida pe care a disputat-o împotriva fostei sale formații și FC Argeș a ajuns pe locul al 13-lea, unul care impune participarea la un baraj pentru salvarea de la retrogradare după finalul campionatului.

Surse autorizate au dezvăluit că primarul Cristian Gentea și-a pierdut deja încrederea pe care o avea atunci când l-a învestit pe Croitoru în locul lui Prepeliță, pe care tot el îl dăduse afară.

Marius mai continuă la Pitești deocamdată doar pentru că el are un contract valabil încă un an și jumătate, deci demiterea sa ar fi una foarte scumpă. Și nici nu există o soluție clară pentru înlocuirea lui. Dacă forma foarte slabă va rămâne, conducerea va căuta o negociere cu Croitoru pentru înlocuirea lui.

„Tortură” interzisă prin contract » Federația a aprobat măsura care-i salvează pe fotbaliști de umilințe
LEGE NOUĂ
„Tortură” interzisă prin contract » Federația a aprobat măsura care-i salvează pe fotbaliști de umilințe

Marius Croitoru nu mai poate profesa până la vară

Munca lui Marius e afectată și de„vânătoarea" pe care a pornit-o Federația împotriva antrenorilor principali lipsiți de licența Pro. El are licența A și e încadrat ca secund, dar conduce echipa sub „umbrela" lui Constantin Schumacher, „principalul" din acte. 

Pentru că s-a comportat ca un A1 în timpul partidelor, a dat indicații încontinuu, Croitoru a fost suspendat pentru patru etape. El a văzut deja din tribună trei meciuri ale formației sale și e în aceeași situație și în runda următoare, în meciul de la Sibiu.

Fără antrenorul principal pe bancă, FC Argeș a obținut două puncte din cele mai recente trei etape. Foarte puțin, în condițiile în care programul nu a fost unul dificil. Argeșenii au remizat cu Mioveni, 2-2, și cu Chindia, 1-1, și au pierdut cu FC Botoșani, 0-2.

Demiterea de la Pitești l-ar lăsa șomer pe Marius măcar până la vară. El a mai condus-o și pe FCU Craiova în sezonul acesta și regulamentul nu permite angajarea unui antrenor la mai mult de două cluburi într-o ediție a campionatului.

Se pregătește o nouă demitere de antrenor în Superligă! » Mai e ținut în funcție doar din rațiuni financiare
Croitoru, 42 de ani, a început să antreneze în 2019. După 3 sezoane excelente la FC Botoșani, în câteva luni poate strânge două demiteri, de la FCU Craiova și FC Argeș // FOTO Alexandra Fechete

Andrei Prepeliță e mai rău 

FC Argeș a avut rezultate foarte bune în campionatul trecut cu Prepeliță pe bancă, antrenorul pe care conducerea l-a demis la scurtă vreme după începutul acestui sezon. 

Dacă primarul Gentea l-ar readuce pe Andrei, problemele ar rămâne cam aceleași. Prepeliță e la cursuri pentru licența A, deci el nu are dreptul să fie angajat nici măcar ca secund. Dacă ar încerca să transmită indicații în timpul partidelor, și el ar vedea meciurile următoare tot din tribună, așa cum se întâmplă cu Croitoru acum.

VIDEO Constantin Schumacher a vorbit despre scandările fanilor împotriva sa: „Sunt 200 pe stadion și 5.000 care mă înjură pe Facebook”

Citește și: 

S-a pronunțat! Becali a anunțat ce se întâmplă cu Dawa, după evoluția catastrofală cu Farul

Mihai Stoica, informații de impact despre scandalul de xenofobie de la Sf. Gheorghe: „Am martori oculari, asta au strigat cei de la Sepsi!” + Amenințare pentru următoarele etape

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (19)
Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  02 Februarie 2023, 03:01
Postat de cvladulescu pe 31 Ianuarie 2023, 15:54

Vorbesti despre subiecte despre care presupui ca le cunosti. Prepelita a avut anumite rezultate (conjuncturale sau nu), dar jocul echipei nu era ce isi doreau suporterii si nici declaratiile lui de la inceputul sezonului (acelea ca isi asuma rezultatele jucatorilor pe care i-a adus si ca va ataca din nou play-off-ul) nu l-au ajutat. E drept, nici acum echipa nu joaca, vom vedea unde vom termina - dar abia la finalul campionatului :) Sa fii suporter U Cluj si sa vorbesti de matineu la o stire despre FC Arges e ciudat. Trebuie doar sa te uiti cum arata clasamentul.

Poate ca jocul nu arăta grozav nici cu Prepelita, desi asta e o chestiune ce tine de foarte mult subiectivism si de gust. Important in fotbal e doar rezultatul, iar cu Prepelita au fost destule rezultate care sa arate ca nu au fost intamplatoare. Demiterea lui dupa un sezon si jumatate reusit, si dupa cateva etape mai putin reusite, cand echipa era la 3 sau 6 puncte de un loc de playoff, a fost o mare greseala. Si pentru ca totul sa fie de-a dreptul gresit l-au angajat si pe acest Marius Croitoru, un antrenor foarte slab, genul de antrenor care nu poate face performanta decat daca are un lot valoros, ceea ce inseamna ca de fapt el nu e mare branza ca antrenor. Despre faza cu U Cluj, nu i-as subestima. Momentan sunt sub noi in clasament, dar cand ma uit la cei doi antrenori, la carierele lor de fotbalisti, la discursurile lor etc, mie unuia imi e clar ca U Cluj are un mare avantaj in fata noastra si ca o sa ne fie tare greu in meciurile directe cu eim

narcis_calinescu
narcis_calinescu  •  31 Ianuarie 2023, 22:00

E deja al doilea articol aparut in care asa-zisi jurnalisti vin cu pareri personale despre FC Arges, fara absolut nici o dovada. De ce a devenit oare asa interesant clubul FC Arges pentru aceeasi jurnalisti care pana mai ieri nu bagau in seama ceea ce se intampla la Pitesti? Mi se par niste articole scrise cu un anumit interes, menite sa destabilizeze. Cat despre toti habarnistii care isi dau cu parerea despre Prepelita si Croitoru, vedeti-va de echipele voastre si tineti pentru voi anumite pareri care nu au nimic documentat la baza!

legio.sud
legio.sud  •  31 Ianuarie 2023, 18:21
Postat de gazistu pe 31 Ianuarie 2023, 09:59

sa-i achite dl primar toate drepturile din contract, confomr inetelgerii si apoi Croitoru poate pleca... altfel... este antrenorul lor pana la terminatrea contractului. LASA SA MAI "SUPORTE" SI DL PRIMAR, nu numai antrenorii ... sa "lase de la ei " ...

“Terminarea contractului “ adică liga a-II-a ?!!

Vezi toate comentariile (19)
Comentează