FOTBAL  »  Superliga  »  STADION

FOTO&VIDEO Undă verde pentru un stadion nou, de 100 de milioane de euro, în Liga 1!

Așa ar urma să arate noul stadion din Pitești // sursă fotografii: Facebook @ Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei +13   FOTO
Așa ar urma să arate noul stadion din Pitești // sursă fotografii: Facebook @ Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 ianuarie 2023 13:46 / Actualizat miercuri, 11 ianuarie 2023 14:25

Guvernul României a aprobat în ședința de Guvern de astăzi indicatorii tehnico-economici pentru viitorul stadion din Pitești, „Nicolae Dobrin”, care va servi drept casă a clubului FC Argeș. Acesta ar trebui să fie gata peste 3 ani.

Veste importantă pentru „alb-violeți”. Visul acestora, de a avea un nou stadion la Pitești, prinde contur.

Guvernul României a aprobat astăzi construirea noului stadion „Nicolae Dobrin”, unul care va avea o capacitate de 15.200 de locuri. Obiectivul va cuprinde 5 niveluri: subsol, parter și 3 etaje.

+9 FOTO

Guvernul a aprobat construirea unui nou stadion în Pitești

Viitorul stadion va mai beneficia, printre altele, de o sală multifuncțională, un centru pentru copii și juniori, spații de antrenament pentru sporturi precum lupte, box, judo și karate, dar și o sală de forță. La stadion vor fi și 457 de locuri de parcare.

Durata de proiectare și execuție a noului stadion, conform comunicatului Ministerului Dezvoltării, este de 36 de luni, 3 ani. Costul estimat al proiectului este de 495 de milioane de lei, aproximativ 100,3 milioane de euro la cursul actual.

Stadion nou, de 100 de milioane de euro, pentru FC Argeș

Proiectul va fi finanțat majoritar de la bugetul de stat, prin Ministerul Dezvoltării, dar și din bugetul local al municipiului Pitești. Și alte surse de finanțare, „legal constituite, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii”, vor fi acceptate, conform Hotărârii de Guvern.

FC Argeș, echipa fanion a orașului, ocupă locul 11 în Liga 1.

Mai multe știri din Liga 1: 

Veste proastă pentru FCSB: s-a PRĂBUȘIT cota celui mai scump fotbalist din „era Becali”!

Lusitanul din Liga 1 visează să îmbrace tricoul României: „Simt ceva special când aud imnul”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (44)
CezarArg
CezarArg  •  12 Ianuarie 2023, 14:54
Postat de rav410wrc pe 11 Ianuarie 2023, 19:16

Pacat ca, cam bate vantu' prin tribune, la echipa psd-ista fc arges ... O sala le-ar ajunge, ca s-o "umple" pe jumate :(((

Te-ai umplut de ras pe piept. Stai jos, ai nota 2! Pai la voi cum era când jucați pe dughiana aia de ați daramat-o sa faceți actualul stadion? Și da, sala Polivalentă din Pitești este gata; 5000 locuri, nou nouta. Voi tot prin Timișoara vă duceți să vedeți ceva frumos și mai de Doamne ajuta, asta-i? La anul aveți derby mare in B. Cale bătută să aveți!

Amiralul2022
Amiralul2022  •  12 Ianuarie 2023, 14:08

Pentru cine e "cutia asta de chibrituri", pentru ce echipă ? Că F. C. Argeș nu prea mai există...

borabora
borabora  •  12 Ianuarie 2023, 02:40

La pretul asta pare o spalare de bani marca Societatea de Investitii . 100 de milioane EUR pentru un stadion cu putin peste 15 mii de locuri e cam de 6 ori si ceva mai mult decat "Ilie Oana" care a costat 14 mikuoane EUR. O fi inflatie dar nici asa.

Vezi toate comentariile (44)
Comentează