FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI - DINAMO 1-0

FC BOTOȘANI - DINAMO 1-0 // VIDEO+FOTO Vai de coada lor! „Câinii” au avut o prestație ștearsă și au cedat la Botoșani, după un gol fantastic al lui Mihai Roman II

FOTO: Ionuț Tabultoc +5   FOTO
FOTO: Ionuț Tabultoc

Articol de - Publicat luni, 27 mai 2019 22:56

Dinamo a pierdut meciul cu FC Botoșani din deplasare, scor 0-1. Unicul gol a fost înscris de Mihai Roman II, în minutul 8, dintr-un voleu de excepție la colțul lung. „Câinii” tremură acum și pentru locul 2 din play-out. 

Dinamo a arătat jalnic la Botoșani, ”câinii” fiind loviți ca de trăznet de supergolul lui Roman II, roș-albii terminând lamentabil sezonul. 

Un coechipier, Golofca, și-a pus mâinile în cap când mingea a intrat în poartă! Ricardo Grigore se-nchină dând vina pe coechipierul din stânga sau pe viață. Atât de mare a fost uluiala după reluarea de excepție a lui Mihai Roman II (8) prin care a înscris un pic à la Van Basten pe vremuri.  Candidat cert la golul anului, a intrat în cursa pentru reușita sezonului. 

Certați cu fotbalul

Nistor, probabil, a aflat că Fabbrini are șanse infime să-i mai fie coleg și până se duce la "Steaua Bulgariei" l-a tăvălit serios. Diego s-a uitat urât și a rămas cu gândul la sutele de mii de euro promise de ȚSKA Sofia. Sau la jumătatea de milion din Coreea de Sud și Japonia, cu care-l ademenește un impresar asiatic.

Un șut la colțul lung al lui Christovao, un luft rudimentar al lui Șerban, Montini a revenit pe teren, a fost atacant, dar nu s-a întâlnit cu balonul, Ciobi junior aproape să-și dea autogol, multă imprecizie și fotbal ieftin, cam asta a arătat Dinamo în prima repriză. Un sistem hibrid, să joace mulți, dar e fără nicio noimă. Cum și cu cine să te bați la titlu la anu'?!

Rednic s-a afundat în scaun, supărat, nervos, deznădăjduit. Golofca le-a scos sufletul "câinilor", ca întotdeauna când joacă împotriva lor parcă e Messi de România. Botoșaniul putea obține și-un penalty în minutul 37. 

FOTO: Ionuț Tabultoc +6 FOTO

Viață de câine

"Puriul" a schimbat la pauză, a trecut la 4-4-2, cu Christovao în stânga și ajungând lângă coechipierii din ofensivă, cu apărare OK pentru acest sezon, cu Papazoglou lângă Montini, iar jocul s-a metamorfozat. Din prost a devenit mediocru.

"Câinii" s-au bucurat de minge, oricum n-au făcut nimic cu ea. Când au plecat pe ofensivă, moldovenii au pus panica pe roș-albi. Patache (70) a nimerit bara din unghi. Cu șuturile jenante ale elevilor săi, Rednic a înjurat în barbă. Mai trebuie mult și mulți ca să se bată la play-off, darămite la titlu! Cum nu sunt bani, antrenorul trebuie să decidă contracronometru dacă va continua și ca patron. Momentan, riscă să se facă de băcănie și să piardă și poziția de "vicecampioană" a play-out-ului.

5victorii a strâns Botoșaniul în Liga 1, toate fără să primească gol: Voluntari (2-0), Călărași (2-0), Gaz Metan (1-0), Hermannstadt (2-0) și Dinamo (1-0)

2goluri au marcat "câinii" în ultimele patru runde, cu Chiajna (2-0), în rest nimic cu Hermannstadt (0-0), cu Iași (0-0) și cu Botoșani (0-1)

Vezi AICI programul etapei #13

Vezi AICI clasamentul din play-out

FC Botoșani - Dinamo 1-0

  • A marcat: M. Roman '8

Vezi AICI live+statistici

Vezi AICI VIDEO de la meci!

Desfășurarea liveTEXT a meciului:

min. 90+3: FLUIER FINAL! 
min. 90+1:
Șut puternic al lui Pitfor, mingea este respinsă peste poartă de Mandanda
min. 78:
Patache primește o pasă de la Fabbrini, iar șutul acestuia lovește bara 
min. 74:
Kabaschi intră în locul lui Cristovao 
min. 70:
Papazoglou șterge o minge cu capul, pe lângă poarta lui Fraisl
min. 61:
Sorescu centrează în fața porții, Montini reia cu capul, mingea este prinsă de Fraisl
min. 55:
Dinamo a echilibrat jocul. Dar deocamdată nu reușește să se apropie de poarta gazdelor
min. 46:
A început repriza secundă. Mircea Rednic a efectuat două schimbări la pauză și a schimbat sistemul. Șerban a ieșit, i-a luat locul Papazoglou, iar Zenke a intrat în locul lui Grigore. Din 3-5-2 a schimbat în 4-4-2

„Este golul anului, golul sezonului”
Claudiu Niculescu, la TV Digi Sport, despre reușita lui Roman

min. 45: PAUZĂ! 
min. 44:
Ongenda pasează în careu la Burcă, șutul acestuia se duce puțin pe lângă vinclul porții oaspeților
min. 30:
Golofca şutează periculos din afara careului. Pe lângă poarta lui Mandanda
min. 25:
Botoșani presează, Dinamo nu este capabilă să iasă din propria jumătate. Moldovenii controlează categoric acest start de meci 
min. 23:
Cristovao scapă pe partea dreaptă, șutează la colțul lung, mingea se duce alături. Singura ocazie a lui Dinamo de până acum 
min. 17:
Patache șutează de la mare distanță, aproape de poarta lui Mandanda. 
min. 12:
Denis Ciobotariu a fost la un pas de autogol. A trimis cu capul greșit, mingea a trecut aproape de linia porții lui Mandanda
min. 8: GOL BOTOȘANI, 1-0:
Mihai Roman marchează cu un voleu de excepție, dintr-un unghi extrem de mic. Mandanda nu are replică!

A început partida!

FC Botoșani: Fraisl - Chindriș, Miron, Burcă - Patache, Papa, J. Rodriguez, Golofca - Ongenda, M. Roman II, Fabbrini
Rezerve: E. Pap, Soiledis, Târșa, Karaboue, L. Buș, Piftor, Diakite
Antrenor: L. Ciobotariu

Dinamo: Mandanda - Sorescu, Klimavicius, Ciobotariu, R. Grigore - I. Șerban, I. Filip, D. Nistor, N. Aliji - Montini, Cristovao
Rezerve: Muțiu, Mallo, N'Diaye, Zenke, Papazoglou, D. Popa, Kabaschi 
Antrenor: M. Rednic

Arbitru: Coza Ionuţ (Cernica - Ilfov) / A1: Tunyogi Ferencz (Zalău - Sălaj)
A2: Ghiciulescu Raul Constantin (Lugoj - Timiş)

VEZI ȘI:

Fabbrini și pasiunile sale secrete: omul dorit cu ardoare de Dinamo e mare pasionat de drept + e îndrăgostit de bull-terrier-ul său: la ce gest a recurs când juca în Anglia

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (62)
mosvasile
mosvasile  •  28 Mai 2019, 14:36
Postat de foxy pe 27 Mai 2019, 23:16

Vin vremuri grele ptr FCDB...:)))...S-a dus PSD- ul,`adio arme`!..:)))...Urmeaza probleme cu Justitia!...BANCRUTA FRAUDULOASA e in faza de trimitere in judecata!AMIN!...

Care de la PSD sa fie cu Dinamo?Robert Negoita?Ala e un biet primar de sector-culmea,certat cu "greii"PSD-dar la fcsb,ii aveati pe Hrebenciuc,pe Ponta care il vizita pe Gigi si la inchisoare,pe Dragnea la fel!astia au fost si nu mai sunt!In afara de Ponta care iar e la putere!Si mai e "fina",Gaby Firea!

fara_pista
fara_pista  •  28 Mai 2019, 14:18
Postat de observator_federal pe 28 Mai 2019, 00:12

La orice reușită a lui Golofca, GSP ne reamintește că este "fostul jucător al Fcsb" (deși a ajuns acolo/transferat de la Botoșani! ). În schimb, despre Mihai Roman II, GSP nu consideră nimic special de menționat... Dar uite ce a spus azi marcatorul golului Botoșaniului: "Eu sunt jucătorul Universităţii Craiova şi este exclus să merg la Dinamo. Îmi doresc să joc pentru Craiova în Europa League.". Destul de clar, nu?

Ei, acum, dacă a câștigat Hagi Cupa, ai prins glas observatorule... A ajuns marele jucător Mihai Roman II să viseze că joacă în Europa League cu echipa înființată acum câțiva ani, UCâvâ1948 CâSâ. Destul de clar, nu?

fara_pista
fara_pista  •  28 Mai 2019, 14:09
Postat de zecs93 pe 28 Mai 2019, 03:21

Vai de capu nostru ce petarde avem, vb lui rednic, multi sunt cu gandu la vacante, si au indeplinit obiectivu, dar pt ca trateaza la misto vor ramane in vacanta, o sa urmeze sper un val de rezilieri de contract

Vai de CAPU tău de petardă! Unde ți-e GANDU, când îți îndeplinești OBIECTIVU, Zecsule? Cum, care obiectiv? Să te treacă d-na învățătoare clasa.

Vezi toate comentariile (62)
Comentează