FOTBAL  »  LIGA 1  »  FCU CRAIOVA - DINAMO

După 10 ani » Galeria lui FCU Craiova, spectacol pe „Oblemenco” + n-au uitat de rivala din oraș

Articol de , - Publicat luni, 26 iulie 2021 22:11 / Actualizat luni, 26 iulie 2021 22:24

Zece ani, două luni și cinci zile au trecut de la ultimul meci jucat de FCU Craiova acasă, cu suporteri, în Liga 1, 1-2 cu Gaz Metan. Revenită în Liga 1 după un drum anevoios, cu dezafilieri și ani petrecuți fără echipă sau pe la „județ”, Craiova lui Mititelu traiește iar emoția unui derby, pe un stadion modern, unde au luat loc circa 11.000 de fani.

Toate detaliile despre FCU Craiova - Dinamo, AICI!

Se adunară iar oltenii în centrul orașului, acolo unde mereu se strângeau înaintea meciurilor favoriților pe "Oblemenco". De la ora 17:00, primii fani cu fulare sau tricouri alb-albastre au ocupat mesele teraselor și au dat drumul petrecerii. Au trecut mai mult de 10 ani de la ultimul meci pe care echipa lui Mititelu l-a jucat acasă, cu fani, în Liga 1. 

Atunci pierdea cu Gaz Metan, 1-2, semna a doua retrogradare, o partidă după care s-a plâns mult în Craiova, deși la meci nu erau mai mult de 1.000 de oameni. Azi sunt vremuri mai bune, când în oraș sunt chiar două echipe, iar fanii se ceartă pe identitate. Măcar oltenii știu să trăiască fotbalul. Poate mai bine ca oricine. Asta-i sigur! 

După 10 ani » Galeria lui FCU Craiova, spectacol pe „Oblemenco” la meciul cu Dinamo

S-au grupat apoi, circa 2.000 de fani, și au luat-o la pas spre noul "Oblemenco". Ghidați atent de lideri, fanii n-au uitat de patronul Mititelu, încă inamic al ultrașilor. N-au uitat nici de rivala din oraș, nici de cei din București. "Lozinci" dintre cele mai colorate, bere și mult patos. Așa s-au trăit orele dinaintea meciului. 

Au aplaudat eșecul rivalei din oraș 😀

Pe stadion a fost destul de multă liniște până la startul meciului. Fanii s-au "aprins" doar când crainicul a făcut rezumatul etapei, iar umilința trăită de CSU la București cu FCSB a fost aplaudată de ultrașii oltenilor. S-au mai auzit aplauze și s-au mai văzut zâmbete când pe tabela rulau imagini de la vechile derby-uri. Iar foarfeca curată a lui Costea încă "zburdă" prin memoria fanilor. 

Derby și respect în tribune 

„Bine ați venit! Știința suntem noi! / Respectul este important în orice război” a fost bannerul afișat de olteni înaintea meciului. Un mesaj aplaudat și de rivali, veniți și ei în număr mare, un moment de pus în ramă pentru Craiova la revenirea în Liga 1. 

Respectul a trecut în plan secund după, când cele două galerii nu s-au menajat deloc. Derby în Bănie! Și dacă acum a fost așa, oare ce va fi la duelul direct între cele două Craiove?

Suporterii lui FCU Craiova s-au strâns în centru înainte de meci:

EXCLUSIV Un fost oficial al dinamoviștilor știe cine poate redresa echipa: „Are acel ceva”

Moment special pentru Adrian Mutu la FCU Craiova - Dinamo: „E prima oară”

Playtech: Numele REAL al lui Toni Iuruc s-a aflat după cununia civilă cu Simona Halep. Ce scrie în buletinul lui, de fapt


Comentarii (4)
133956157512819
Ilie Tarnoveanu  •  27 Iulie 2021, 11:07

Toata lumea din placere perversa vrea sa faca „ armasar” din rivalitatea a doua echipe din Craiova pe ceva ce nu are niciuna cand e vorba de legatura cu vechea UNIVERSITATEA. Una FCU a falimentat-o si nu am auzit ca au cumparat activul (nume,culori , palmares, baze de antrenament, jucatori etc.) si pasivul adica datoriile facute , dar familia Mititelu a facut o noua echipa si a promovat succesiv pana-n liga 1. Bravo lui ,dar daca vrea un sfat ii sugerez sa renunte la nume sau cel putin la 1948 fiind anul nationalizarii si instaurarii comunismului in RO . Asa cum in istorie Legatura lui Mihai a ramas ca legarea taranilor si familiilor lor de cate un boier asa e legata FCU total nemeritat de comunism. CSU a primit imoral dar nu ilegal un loc direct in liga2 si niste rezolutii judecatoresti care incearca sa o lege de ce nu e. Deci vedeti-va fiecare de treaba si fiecare sa iubeasca pe cine vrea sau pe amandoua.

486296171535958
Nelu Stanciu  •  27 Iulie 2021, 10:53

De fapt, după blatul obişnuit cu sateliţii lor din Voluntari, Dinamo se pregăteşte deja pentru corigenţa din toamnă cu pedagongul burleanu de la Videle-Ciorogârla.

creeperno115
creeperno115  •  26 Iulie 2021, 22:30

1500 dinamovisti, 10000 olteni

Vezi toate comentariile (4)
Comentează