FOTBAL  »  Superliga  »  FC VOLUNTARI

CORESPONDENȚĂ GSP DIN TURCIA Interviuri altfel » Cei 3 moldoveni de la Voluntari explică ce le place și ce nu le place la România: „Parcările și viteza cu care cresc prețurile”

Igor Armaș, Vadim Rață și Vitalie Damașcan, cei trei moldoveni din axul central al celor de la Voluntari, s-au adaptat bine în România.
Igor Armaș, Vadim Rață și Vitalie Damașcan, cei trei moldoveni din axul central al celor de la Voluntari, s-au adaptat bine în România.

Articol de , - Publicat sambata, 14 ianuarie 2023 10:01 / Actualizat sambata, 14 ianuarie 2023 10:44

Igor Armaș, Vadim Rață și Vitalie Damașcan, cei trei moldoveni din axul central al celor de la Voluntari, s-au adaptat bine în România.

Cei trei au fost rugați de GSP să spună lucrurile bune, dar și mai puțin bune despre țara noastră, să facă o asemănare cu Republica Moldova și să-și pună o dorință pentru 2023.

Vadim Rață

Ce îi place la România

  • LOCURILE: „Am călătorit mult cu soția mea și am observat multe locuri frumoase. Ai ce vedea" 
  • MÂNCAREA: „Se aseamănă mult cu cea din Republica Moldova. Îmi place tocănița la o sărbătoare. Multe sunt bune, dar unele le pot mânca doar de sărbători, cum e pomana porcului. În ultima vreme am o alimentație mai corectă" 
  • OAMENII: „Suntem apropiați ca nație. De multe ori, când ies cu soția și copilul, îmi dau seama cât de amabili sunt oamenii. În Republica Moldova nu mai e chiar așa din păcate"

Ce nu îi place la România:

  • AGLOMERAȚIA: „Mă termină aglomerația din București. Recent m-am mutat în Berceni și durează ceva timp când mă duc la antrenament"

La ce ne asemănăm cu Republica Moldova: 

  • „Și la noi, și la voi, pleacă foarte mulți oameni din țară. Din cauza sărăciei. Îmi pare rău de oamenii care își lasă familia și copilașii pentru a câștiga un ban în plus"

Dorință pentru 2023:

  •  „Să se întoarcă multă lume acasă, să aibă un trai decent, atât în Moldova, cât și aici. Să își poată câștiga traiul cât mai bine. Să fie sănătoasă toată lumea, să se termine tot ce se întâmplă nu așa departe de noi, adică războiul din Ucraina. Doamne-ajută, poate vom trăi vremuri mai bune!"

Igor Armaș

Ce îi place la România:

  • OAMENII: „Mă simt foarte bine aici, vorbim aceeași limbă, avem idei comune. Mă simt ca acasă în România" 
  • NATURA: „Cum să nu-ți placă un loc care are la 200 de kilometri distanță și marea, dar și muntele. E ceva senzațional, mă fascinează"
  • ATMOSFERA: „Chiar dacă m-ai întrebat de țară, vreau să-ți spun că îmi place mult atmosfera de la Voluntari, din vestiar. Mă simt ca acasă, mă simt cum m-am simțit și la Krasnodar. Am numit 3 lucruri care îmi plac, dar pot spune mai multe"

Ce nu îi place la România:

  • LIPSA LOCURILOR DE PARCARE ȘI PREȚURILE: „Astea mă enervează. Mereu când sunt cu mașina am problema asta. A, și mă mai enervează că urc iarna la 1700 de metri și nu e zăpadă. Nu-mi place. La fel, nu îmi place nici viteza cu care cresc prețurile".

La ce ne asemănăm cu Republica Moldova:

  • „Suntem la fel! Cultură, limbă. Am fost o țară mare! De asta au rămas toate"

Dorință pentru 2023:

  • „Să avem cea mai bună apărare și să prindem play-off-ul!"

Vitalie Damașcan

Ce îi place la România:

  • LIMBA: „E foarte confortabil că se vorbește aceeași limbă ca acasă"
  • MÂNCAREA: „Îmi place mult bucătăria din România. Ciorbele, toate ciorbele îmi plac"
  • OAMENII: „Suntem apropiați cultural. Mă înțeleg bine cu toți. Sunt foarte mici detalii la care nu ne asemănăm. Mă simt ca acasă aici"

Ce nu îi place la România:

  • LIPSA AUTOSTRĂZILOR: „Nu-mi plac deplasările lungi cu autocarul. Nu îmi place cu autocarul pe serpentine. Nu îmi place că nu sunt autostrăzi, mergem mult până la destinație"

La ce ne asemănăm cu Republica Moldova:

  • „Foarte multe lucruri. Limbă, mâncare, cultură. Suntem la fel. Mi-a fost foarte ușor aici pentru că mă simt ca și cum aș fi în Republica Moldova"

Dorință pentru 2023:

  • „Să terminăm cât mai sus posibil în clasament. Îmi doresc să fiu sănătos, să nu am accidentări, să fiu constant, să joc și să fiu util echipei!"

Citește și: 

Ilegalitate în formă continuată » FRF se ia de Pintilii și Croitoru, dar alți doi tehnicieni cu vechime în Superligă nu ar avea nici ei voie să antreneze

Dică vine la Mioveni cu un fotbalist de la FCSB: „E în drum spre noi, îl așteptăm să semneze!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
propaganda
propaganda  •  15 Ianuarie 2023, 02:15

Nu suntem deloc la fel, Moldova e o tara foarte saraca. N-are rost sa comparam "Rusia" cu "UE". In Moldova sunt locuri de parcare pentru ca n-au nici masini, iar daca multe sunt Lada, drumuri inexistente... Lasati-o balta, moldovenilor!

steaua.libera
steaua.libera  •  14 Ianuarie 2023, 15:02

Sângele apă nu se face! Succes, moldovenilor!

steaua.libera
steaua.libera  •  14 Ianuarie 2023, 15:01
Postat de valentindragobete pe 14 Ianuarie 2023, 13:08

" Suntem apropiați ca nație " gândire de soldovean prost și "neamului" ăstuia românii din Romania le dau de pomană !

Eram la fel dacă nu-și băgau rușii coada și nu-i spălau pe creier

Vezi toate comentariile (4)
Comentează