FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Poenaru l-a făcut praf pe Cordea și a râs de el! Acum, fotbalistul are cifre mai bune decât campionul Costache și se transferă la FCSB

Cordea a jucat la Novara, în Serie C, după care, în vara lui 2019, a fost achiziționat de Hermannstadt, de unde, la startul acestui sezon, a fost luat de Clinceni
Cordea a jucat la Novara, în Serie C, după care, în vara lui 2019, a fost achiziționat de Hermannstadt, de unde, la startul acestui sezon, a fost luat de Clinceni

Articol de , , - Publicat marti, 25 mai 2021 17:43 / Actualizat marti, 25 mai 2021 19:29

La începutul anului, Andrei Cordea era făcut praf de propriul antrenor, care îl ironiza într-o comparație cu Costache. De fapt, cifrele întregului sezon arată că fotbalistul ilfovenilor a fost mai bun decât Costache, iar Gigi Becali anunță că îl va transfera după meciul dintre Craiova și Clinceni, din ultima etapă.

Prima achiziție a vicecampioanei va fi aproape sigur un fotbalist de la Clinceni. Numele lui: Andrei Cordea, care a îndeplinit pe parcursul ultimelor două campionate regula U21 fiindcă e născut în 1999. 

Luna viitoare, pe 24 iunie, va împlini 22 de ani. Gigi Becali a fost atras la mijlocașul ofensiv al ilfovenilor nu doar de vârsta mică, ci mai ales de prestațiile pe care le-a avut pe parcursul actualului campionat. Cele două cluburi, FCSB și Clinceni, s-au pus de acord, după care au urmat negocierile dintre Becali și fotbalist, care au avut loc în cursul zilei de ieri, chiar la reședința lui Gigi din centrul Bucureștiului.

Andrei Cordea, în curând la FCSB

S-a bătut palma și cu Cordea, însă oficializarea transferului nu se va putea face mai devreme de joi. Aceasta a fost condiția impusă de Clinceni. Motivul? Echipa dispută mâine după-amiază ultimul meci din play-off, în Bănie, cu CSU Craiova, și obiectivul declarat e clasarea pe locul 5, pe care se regăsește acum, dar are un singur punct peste Botoșani. 

Academica îl dorește pe Cordea în echipă, astfel că semnarea documentelor de transfer la FCSB se va putea face abia în cursul zilei de joi, cel mai devreme.

Cordea a fost bun, dar Poenaru a râs de el

Cordea a fost în acest campionat printre remarcații Clinceniului. A jucat în 32 din cele 39 de etape de până acum, de 30 de ori fiind titular, mai ales datorită faptului că Academica bifa legea U21 cu ajutorul lui. A marcat 3 goluri și a oferit 3 pase de gol. 

În ciuda volumului de meciuri, dar și a randamentului, Cordea a fost nevoit să suporte din partea antrenorului o declarație extrem de dură. Ilie Poenaru, încercând să explice eșecul categoric din Gruia, cu CFR, a spus printre altele: "Acum, ce pretenții să avem? Ei îl au pe Costache, noi îl avem pe Cordea. Asta e diferența, Cordea al meu rămâne singur cu mingea și.... Iar Costache marchează".

Cordea peste Costache

O comparație între Cordea și Costache nu doar că nu-l dezavantajează, în acest campionat, pe jucătorul Clinceniului, ci îl plasează deasupra fotbalistului din lotul campioanei. Costache a jucat mai multe meciuri, 34, însă are mult mai puține minute, doar 2.042 față de peste 2.500 bifate de Cordea. 

Cordea a produs 6 goluri, Costache doar 4. Jucătorul CFR-ului a marcat de 4 ori și are un singur assist. Concluzia e dată de media notelor GSP. Cordea e deasupra, are 5,63, în vreme ce fostul dinamovist doar 5,41. Între cei doi e o diferență de vârstă de 11 luni, Cordea fiind mai tânăr. 

În plus, Cordea și-a triplat cota pe care o avea la startul acestui sezon, acum a ajuns să fie evaluat pe transfermarkt la 450.000 de euro, în vreme ce Costache a bătut pasul pe loc, e tot la 800.000 de euro, la cât se afla și acum un an! 

A evoluat pe 3 poziții la Clinceni

Pe parcursul acestui sezon, Cordea a fost utilizat în 32 de partide, în 15 dintre ele fiind integralist. A fost folosit doar în atac, însă a bifat 3 poziții: în mai mult de jumătate din partide a jucat mijlocaș dreapta (18 meciuri), dar a apărut și ca mijlocaș stânga (11) și chiar atacant (3). 

În sezonul 2019-2020, când a fost la Hermannstadt, a jucat ca mijlocaș stânga (13), atacant (3), dar o dată a fost introdus și fundaș stânga. 

Novara plătea 70.000 de euro pe el

Crescut de FC Ardealul, Cordea a fost cumpărat de Novara în 2017, în schimbul a 70.000 euro. La acel moment, Cordea abia împlinise 18 ani. După doi ani petrecuți în Italia s-a întors în România, la FC Hermannstadt, sub formă de împrumut. Peste un an s-a întors la Novara, dar la scurt timp după a fost cedat la Academica Clinceni. 

Ce s-a întâmplat între Șumudică și FCSB? Dorinel Munteau: „Dumnezeu știe cum s-ar fi înțeles!”

Gigi Becali a bătut palma, la palat, cu fotbalistul din play-off! Reacție pentru GSP, după negocieri: „Îl iau după Craiova - Clinceni”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (19)
talpaiadului
talpaiadului  •  26 Mai 2021, 23:26
Postat de joscenzura pe 25 Mai 2021, 21:09

Gandesti prost. Ce ai vrea sa compare daca nu minutele? E vorba de ce a fscut in mknutele aleq, nu de faptul ca ar fi jucat Costache toate mjnutele. E greu de crezut ca ar fi facut mai multe Costache la o echipa precum Clinceni, asa ca statistica data in acest artivol e corecta, il avantajeaza pe Cordea

Din contra, are dreptate. Nu poti compara minutele jucate la echipa campioana cu cele de la echipa de pe locul 6, concurenta pe posturi e diferita. Daca valoarea echipei nu conteaza, atunci Codrea e mai valoros decat Gareth Bale, care a adunat mult mai putine minute de joc la Tottenham decat Codrea la Clinceni...

mosierul
mosierul  •  26 Mai 2021, 04:21

...va veni dezastrul si pentru ăsta , odată ce a semnat cu Becali.....depinde de cât de bine sta cu partea mentală

paul801
paul801  •  25 Mai 2021, 21:12

astia cautati de echipa cu consoane mereu sunt cei mai buni, pana ajung acolo...restul e can-can

Vezi toate comentariile (19)
Comentează