FOTBAL  »  Superliga  »  GAZ METAN - FCM TÎRGU-MUREŞ, MÎINE, 21:30 ŞI DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

FCM Tîrgu-Mureş: 30 de galbene, 3 roşii, 3 penalty-uri contra

Epaminonda Nicu, Dragoş Balauru şi Modou Sougou (de la stînga la dreapta). Imagine din partida FCM Tîrgu-Mureş - CFR Cluj 0-2, din etapa a doua
Epaminonda Nicu, Dragoş Balauru şi Modou Sougou (de la stînga la dreapta). Imagine din partida FCM Tîrgu-Mureş - CFR Cluj 0-2, din etapa a doua

Articol de - Publicat duminica, 25 septembrie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 25 septembrie 2011 16:21

Numele echipei FCM Tîrgu-Mureş a apărut în scandalul CCA în momentul în care unul dintre sponsorii grupării, Sorin Ţerbea, a fost adus la DNA şi mai apoi reţinut.

Vasile Avram, şeful CCA, a fost acuzat că a primit suma de 19.000 de euro de la Ţerbea pentru a delega o brigadă de arbitri agreată de gazde la partida FCM Tîrgu Mureş - Universitatea Cluj.

În ciuda arbitrajului de la meciul în cauză, evenimentele petrecute în actuala stagiune nu o arată pe FCM Tîrgu-Mureş ca o formaţie avantajată.

În primul meci, cel contra dinamoviştilor, Zsolt Szilágyi  a fost eliminat în minutul 86, la scorul de 1-0 pentru adversari. În plus, golul dinamoştilor nu a fost clar, nimeni neputînd să certifice faptul că balonul a depăşit cu întreaga circumferinţă linia porţii la lovitura de cap a lui Marius Niculae.

Etapa următoare, în jocul disputat pe teren propriu cu CFR Cluj, Halisson a fost trimis de Robert Dumitru mai devreme la cabine pentru că a şutat în dreptul băncii de rezerve a oaspeţilor.

În runda a 3-a, cu Andrei Chivulete la centru, tîrgu-mureşenii au beneficiat din minutul 56 de un om în plus în disputa cu Voinţa în urma eliminării lui Bunea. Totuşi, în minutul 39 centralul a dictat o lovitură de pedeapsă sibienilor în urma unui fault făcut de Issa Ba la Popa. În acel moment, scorul era 0-0. Penalty-ul a fost ratat de către Beza, acesta trimiţînd balonul pe lîngă poartă.

În fine, în runda a 5-a, Sebastian Colţescu a dictat penalty pentru Steaua în urma unei intervenţii a lui Iencsi la Tatu, iar cu două minute înainte de final, Vagner a fost eliminat.

Etapa trecută însă, "U" Cluj a contestat vehement modul în care "centralul" bucureştean Alexandru Deaconu a condus partida de la Tîrgu-Mureş. Arbitrul a refuzat oaspeţilor două lovituri de pedeapsă, iar FCM a egalat în prelungiri.

et. 1, Dinamo - FCM Tîrgu-Mureş 1-0, Augustus Constantin, nota 7 în Gazetă
- 6 galbene, 5 arătate jucătorilor din Tîrgu-Mureş
- un roşu FCM

et. 2, FCM Tîrgu-Mureş - CFR Cluj 0-2, Robert Dumitru, nota 7 în Gazetă
- 12 galbene, 7 arătate tîrgu-mureşenilor;
- 1 roşu FCM

et. 3, Voinţa - FCM Tîrgu-Mureş 1-1, Andrei Chivulete, nota 6 în Gazetă
- 7 galbene, 3 arătate celor de la FCM
- 1 roşu Voinţa
- 1 penalty pentru Voinţa

et. 4, FCM Tîrgu-Mureş - CS Mioveni 2-0, Adrian Comãnescu, nota 6 în Gazetă
- 4 galbene, 1 jucătorilor de la FCM

et. 5, Steaua - FCM Tîrgu-Mureş 2-0, Sebastian Colţescu, nota 6 în Gazetă
- 11 galbene, 6 celor de la FCM
- un roşu, Vagner (FCM)
- 1 penalty pentru Steaua

et. 6, FCM Tîrgu-Mureş - Astra 2-2, Augustus Constantin, nota 6 în Gazetă
- 7 galbene, 4 jucătorilor de la Tîrgu-Mureş

et. 7, FCM Tîrgu-Mureş - U Cluj 1-1, Alexandru Deaconu, nota 4 în Gazetă
- 7 galbene, 4 gazdelor

Două penalty-uri contra FCM-ului au dictat arbitrii în primele şapte etape, nici unul pro Tîrgu-Mureş. Trei partide au terminat ardelenii în inferioritate numerică, cu doã mai multe decît numărul jocurilor în care au beneficiat de un om în plus.

30 de galbene au fost arătate de centralii ce au condus FCM-ul în stagiunea curentă, în trei cazuri ducînd la cartonaşul roşu. În schimb, adversarii au primit doar 24 de avertismente.

FCM Tîrgu-Mureş va juca mîine seară, de la 21:30, la Mediaş, în direct pe DigiSport 1 şi liveTEXT pe GSP.RO. Întîlnirea va fi condusă la centru de Adrian Cojocaru din Galaţi.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (29)
ioanna.mee
ioanna.mee  •  26 Septembrie 2011, 18:19

WOOOW...V-ATI DAT SI VOI SEAMA CARE E DEFAPT REALITATEA???? MULT V-A LUAT...SAU DEFAPT V-A AJUTAT COMUNICATUL DE PRESA...IN CARE E PREZENTATA POZITIA OFICIALA A FCM TG MURES IN LEGATURA CU ACESTE ACUZATII GRAVE !! ASA CA...IN CAZUL IN CARE IMAGINEA CLUBULUI VA FI DENIGRATA IN CONTINUARE, CU EFECTE NEGATIVE ASUPRA PERFORMANTELOR SPORTIVE SI A IMAGINII FOTBAL CLUB MUNICIPAL TIRGU-MURES, CONDUCEREA VA FI NEVOITA SA ACTIONEZE IN INSTANTA ACESTE ACUZATII !!! HAI FCM !!! HAI TIRGU-MURES!!

dracs
dracs  •  26 Septembrie 2011, 11:14

Terbea, este un mare TZEPAR cu notorietate in Tg. Mures. Intrebati-l de firma Georgia Group. De ce a cumparat zeci de camioane Volvo FH12 sa sfarsitul anilor 90 iar apoi nu le-a platit? De ce masluia daune de sute de mii de euro cu Grup AS (firma falimentara de asigurari). Este un mare escroc, care la fel ca multi alti milionari de carton, plus ca a dat tzape `legale` la mai multe firme...cu tiruri, cu termopanele hotelului... O sa scape toti ca sunt PDL-isti. Nu a vazut nici DNA licitatii corecte la primarii in Romania s-a imbogatit prin inselaciune, furt, escrocherii etc. La începutul lui ianuarie 2008, Salubriserv, controlată de Ţerbea, a cîştigat contractul de salubrizare şi des

emilutz-paraipan
emilutz-paraipan  •  25 Septembrie 2011, 21:41

probabil ca n-om fi curati si e condamnabil tot ce se intampla dar daca e sa faci o revolutie in fotbal ai nevoie mai mult decat sa arestezi doi indivizi corupti Asta e praf in ochi...probabil ca fraierii astia de la noi din conducere si-au platit taxa de protectie

Vezi toate comentariile (29)
Comentează