LIGA 1  ·  FCSB

FCSB a disputat primele 16 meciuri oficiale exclusiv în afara Bucureștiului și jucătorii au însumat peste 15.300 de kilometri în mai puțin de două luni!

Articol de — , Luni, 09 Septembrie 2019, 11:13

Florin Tănase, Coman și Planici au intrat în rolurile lui Ursu, Țic sau Ionel din celebrul film românesc de la mijlocașul anilor '80, Cireșarii

Dați afară de pe Arena Națională de concertele lui Ed Sheeran și Metallica, apoi din cauza lucrărilor de schimbare a gazonului, fcsbiștii au fost nevoiți să joace "acasă" doar în deplasare. Iar jucătorii vicecampioanei au stat practic mai mult în avioane și autocare decât în vestiar sau pe teren. 

16 deplasări: 15.310 de kilometri!

Dintre cele 16 meciuri, un sfert au fost deplasări pentru confruntările din Europa League: Orhei, Erevan, Mlada Boleslav și Guimaraes. Ultima a fost și cea mai lungă, peste 5.600 de kilometri, dus-întors. Inclusiv în Liga 1, FCSB a părăsit Capitala indiferent de meci. 

Pentru cele considerate pe teren propriu s-a mers la Pitești! Așa s-a ajuns la un total ce a depășit 15.300 de kilometri. Cum între ziua primului meci, cel cu Milsami Orhei, și ce a ultimei partide înainte de întrerupere, cu Viitorul, au trecut 53 de zile, rezultă o medie zilnică de 290 de kilometri pe care FCSB a parcurs-o!

"Jucătorii dormeau prin aeroport"

Mihai Stoica, fostul director sportiv, susține că această situație e unul dintre principalele argumente pentru care FCSB a ajuns să fie eliminată din Europa și la coada clasamentului în Liga 1. 

"FCSB e atât de jos pentru că echipa asta n-a știut unde joacă. N-a mai avut casă. S-a mai întâmplat în 2011 cu Ronny Levy, când am jucat un meci pe teren propriu inclusiv la Constanța. S-a întâmplat și cu Mirel Rădoi. M-am trezit la un moment dat și nu știam unde sunt: în cantonament, la Pitești sau în Armenia? Disconfortul psihic bate disconfortul fizic! E ceva înfiorător!", a spus MM la Digi. 

Odihnă în următoarea lună!

În weekend se va relua campionatul și pentru FCSB va veni o perioadă extrem de liniștită. Echipa nu mai e în Europa League, iar de la primul meci considerat acasă, derby-ul cu CFR, va putea să revină pe Arena Națională, deci Tănase și compania nu vor mai fi nevoiți să suporte deplasări complicate. În plus, nici deplasările din Liga 1 nu sunt lungi. 

Dată Deplasare Kilometri Meci
15 septembrieCraiova 456 U Craiova - FCSB
22 septembrieBucurești 0FCSB - CFR Cluj
29 septembrieClinceni 35 Clinceni - FCSB
6 octombrie București 0FCSB - Dinamo
19 octombriePloiești 120Chindia - FCSB


”Să fim lăsați în pace! Așa e la război!” Nu, nu e așa, domnule Streinu-Cercel

Libertatea

Comentarii (2)

albalbastru72  •  09 Septembrie 2019, 13:27

Pai si vi se pare o distanta mare 15.000 de kilometri?E un dus -intors Bucuresti-Montreal.Toate cluburile se deplaseaza pentru meciuri,inca anul asta au avut mare noroc fecesebistii,puteau pica foarte bine cu echipe din Kazakstan sau Armenia.Apoi faptul ca nu au ,,casa'' nu are nimic de a face,Craiova a jucat 2 ani la Severin meciurile pe teren propriu si erau mai sus in clasament decit sint ei acum.***?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

catalynn  •  09 Septembrie 2019, 12:55

Nu-i nimic, termenul in care motivarea sentinței din Iulie a TB trebuie redactata este in mai puțin de 30 de zile, așa ca chinurile sunt pe sfârșite, va urma apoi pacea veșnica a acestui club înscris ilegal in competii fapt care a adus prejudicii tuturor care au evoluat legal. FRF va trebui sa dea explicații serioase! Trăiască Talpan ca ne-a scăpat de cioban! Buhahahha! :-))))

Vezi toate comentariile (2)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
19:00 MotoGP Classics, Premieră

Marele Premiu al Africii de Sud

Digi 2
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
21:00 Premieră

Inside Serie A

Digi 3
Program TV complet

Liga 1