FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB // A închis și Gigi Becali robinetul! E prima oară când se întâmplă asta în Liga 1

Articol de , , - Publicat joi, 09 ianuarie 2020 09:00

FCSB. Nici măcar Gigi Becali nu mai salvează piața transferurilor: e prima oară când el nu mai e dispus să consume bani mulți pentru achiziții. Singurul fotbalist pe care a dat bani, Darius Olaru, a fost cumpărat de acum o jumătate de an.

Transferul lui Dan Nistor de la Dinamo la Craiova constituie singurul eveniment de pe piața transferurilor, toate celelalte cluburi încearcă să-și completeze loturile gratis.

Nimeni nu mai are bani de cheltuit pentru achiziții, nici măcar Becali, jucătorul principal de pe piața transferurilor în toți anii de când a intrat în fotbal. De data asta, la FCSB a ajuns Darius Olaru, care a fost cumpărat de la Mediaș încă din urmă cu șase luni, și tocmai a fost rezolvat transferul gratis al lui Andrei Miron, de la Botoșani.

Nicio mutare care să dea cotele peste cap. Gigi a investit mult și astă-vară, nu doar în trecutul mai îndepărtat. 

În afara lui Olaru, luat de la Mediaș cu 600.000 de euro, a mai cumpărat doi fotbaliști scumpi: Răzvan Oaidă, de la Botoșani, a costat 700.000 de euro, iar pentru Ionuț Vână, de la Viitorul, au fost necesari 750.000 de euro.

Becali a spus STOP

În iarna asta s-a oprit și Becali din cheltuit. Zgârcenia lui apare după două sezoane în care FCSB a ratat calificarea în grupele Europa League și a pierdut astfel sume mari, peste 20 de milioane de euro.

Lipsit de "injecțiile" pe care le primea an de an de la UEFA, clubul a ajuns să depindă din nou de ajutoare de la patron: Gigi trebuie să acopere găurile din buget așa cum proceda și în perioada sa de început în fotbal.

El s-a lăudat în anii trecuți că reușise să creeze un sistem stabil, care nu mai depindea de împrumuturi din partea lui, însă rezultatele slabe din Europa au defectat economia clubului.

Cheltuielile au fost constant mari, cu sume investite în transferuri și cu cele mai mari salarii din campionat, veniturile au scăzut față de anii în care roș-albaștrii bifau an de an grupe din Champions League sau din Europa League.

Rivalii de la CFR încasează mai mult de 12 milioane de euro din campania europeană pe care au purtat-o în stagiunea curentă, bani de care Becali nu mai dispune. Nici ardelenii nu apar pe piața transferurilor cu bani întrucât ei n-au voie să opereze legitimări, ca urmare a unei sancțiuni din partea UEFA pentru nerespectarea fair-play-ului financiar.

CFR acumulase, oricum, datorii mari și banii europeni servesc la acoperirea acestor debite mai degrabă, nu sunt fonduri bune de risipit pe transferuri.

3milioane de euro a plătit Becali pentru achiziționarea lui Florinel Coman, luat de la Viitorul în 2017. El e cel mai scump fotbalist pe care l-a cumpărat Gigi

„Atacant vine doar dacă pleacă Gnohere”

Becali încearcă să scadă costurile prin împuținarea lotului, care devenise unul prea mare. A propus mai mulți jucători spre împrumut, a reziliat contractele cu Ciorbadjiski și cu Tsoumou. Și nu are de gând să mai aducă jucători noi: "Atacant nu mai iau, mai ales că Vintilă a schimbat sistemul și îi vom avea pe Man și pe Coman în atac. Să vedem dacă-l dau pe Gnohere întâi. Dacă pleacă el, e posibil să mai aduc un atacant". Gigi a anunțat că FCSB va juca în sistemul 4-3-1-2 în 2020, cu Florin Tănase în spatele atacanților Man și Coman.

Lovitură pentru Gigi Becali » Avertismentul lui Iftime: „Contractul nu e semnat. I-am spus că pot pot pune condiția asta”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (37)
104459837173638
Dinu Stefan  •  09 Ianuarie 2020, 23:27
Postat de sexilian pe 09 Ianuarie 2020, 16:51

si uite asa cum ne vedeti,ramanem fara berbeci.........

ramane cum am stabilit:berbeci n-avem,dar miei .....fara numar !

104459837173638
Dinu Stefan  •  09 Ianuarie 2020, 23:25
Postat de bisisica5 pe 09 Ianuarie 2020, 18:02

Sa nu uitam ca DNA i-a deschis dosar cu 60 milioane teapa la ANRP alaturi de nepotul Geambazi ...se strange latul incet dar sigur...clona e muribunda

un lucru e cert,nea gigi cate fise baga,atat joaca echipa....e banii lui !!! in schimb celebra echipa care joaca in civil si face furori in europa,nu-si poate folosi banii pt a transfera jucatori .....de echipe private care sunt sponsorizate de institutii publice,am mai auzit ! de echipe private care sa sponsorizeze institutii publice...numai la oradea am auzit,pardon la satu mare,pardon la bistrita,targu mures,alba si arad....n-am nimerit ! la cluj-sapoca domle !

bisisica5
bisisica5  •  09 Ianuarie 2020, 18:02
Postat de mioriticul pe 09 Ianuarie 2020, 09:35

Jiji-l simte pe Talpan in spate. Știe ca se apropie nota de plata și nu e el fraier sa investească intr-o afacere moarta.

Sa nu uitam ca DNA i-a deschis dosar cu 60 milioane teapa la ANRP alaturi de nepotul Geambazi ...se strange latul incet dar sigur...clona e muribunda

Vezi toate comentariile (37)
Comentează