FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Un fotbalist de la FCSB costă 150 de milioane de euro! De pe urma cărui jucător speră Gigi Becali să câștige o avere

Adrian Romeo Niță e născut la Slatina, pe 8 martie 2003 // foto: Cristi Preda
Adrian Romeo Niță e născut la Slatina, pe 8 martie 2003 // foto: Cristi Preda

Articol de , , - Publicat vineri, 18 decembrie 2020 08:43 / Actualizat vineri, 18 decembrie 2020 08:52

Adrian Niță (17 ani), un mijlocaș ofensiv de la Turris, din liga a doua, costă 150 de milioane de euro. Explicația prețului astronomic: jucătorul e împrumutat la Turnu Măgurele de la FCSB și Gigi Becali e cel care i-a fixat suma aceasta drept clauză de reziliere.

Specialiștii din fotbal au dubii când aud că Becali speră să încaseze 15 milioane de euro în schimbul lui Man sau al lui Coman, li se pare un preț prea mare. Dar nu e suma maximă pe care o așteaptă Gigi. El crede că are un fotbalist de zece ori mai scump de atât! Jucătorul e Adrian Niță, o extremă care evoluează în liga a doua, la Turris. Are 14 meciuri și 4 goluri pentru formația din Turnu Măgurele în sezonul acesta.

Niță e fotbalistul FCSB-ului, care l-a împrumutat în „B”. În contractul cu el, Becali a fixat o clauză de reziliere în valoare de 150 de milioane de euro! Adrian are 17 ani și a apucat să debuteze în prima divizie, a adunat patru prezențe în roșu și albastru în stagiunea trecută, fără să marcheze. Mihai Stoica i-a remarcat talentul și l-a lăudat în public de câteva ori.

Kylian Mbappe era mai ieftin

Gigi a devenit și el convins că mijlocașul ofensiv se va transforma într-o mină de aur și a betonat contractul cu cel mai mare preț din fotbalul românesc. 150 de milioane de euro nu a costat nici măcar Pogba, atunci când Manchester United l-a cumpărat de la Juventus! Englezii au plătit 105 milioane de euro în 2016.

Și Mbappe a fost mai ieftin decât estimarea lui Gigi în privința lui Niță. PSG l-a cumpărat pe atacant de la Monaco și a dat 145 de milioane de euro. Mai scump decât extrema de la Turris Turnu Măgurele a fost doar Neymar, a cărui trecere de la Barcelona la PSG a costat 222 de milioane de euro.

Sigur, diferența este că în cazurile faimoase pomenite a fost vorba despre sume de transfer reale, negociate între părți și plătite. Adrian Niță costă 150 de milioane de euro numai fiindcă Becali i-a fixat valoarea aceasta pe hârtie

70 de milioane de euroconstituie prețul din contractul lui Moruțan, internaționalul de tineret devenit titular în sezonul acesta. El are 21 de ani și a fost cumpărat de la FC Botoșani cu un milion de euro

Octavian Popescu face doar 100 de milioane de euro

FCSB îl supraevaluează și pe Octavian Popescu, tot un jucător în vârstă de 17 ani. Popescu a evoluat recent în formația lui Anton Petrea și a avut prestații excelente, cu care le-a atras atenția tuturor observatorilor din fotbal. Clauza de reziliere a contractului său face 100 de milioane de euro. 

Și el fusese împrumutat la Turris înaintea sezonului. Mihai Stoica a intervenit și l-a readus la FCSB: „Eu nu știam că fuseseră cedați la Turris și Niță, și Popescu. Și nu era normal să împrumutăm către același club doi tineri talentați care evoluează pe aceeași poziție. Ar fi concurat între ei”.

Adrian Mititelu luase clauzele în serios

Clauzele „științifico-fantastice” sunt posibile pentru că FRF și LPF nu impun corelarea prețurilor cu salariile, așa cum se procedează în Spania. În România e posibil ca un jucător să aibă o clauză de reziliere a contractului imensă și un salariu foarte mic, disproporționat. Octavian Popescu, evaluat la 100 de milioane de euro, câștigă 3.000 de euro lunar. 

Adrian Mititelu procedase la fel, fixase niște prețuri uriașe pentru jucătorii lui. După ce Craiova a fost dezafiliată de FRF, Mititelu a cerut în instanță să fie despăgubit și a calculat prejudiciul raportându-se la prețurile pe care le stabilise el în contracte, fără să fi existat negocieri sau oferte ale unor cluburi, măcar apropiate de prețurile pretinse.

Craiova cedează mai ușor decât FCSB

Becali întârzie transferul lui Florinel Coman și pe al lui Dennis Man pentru că nu e de acord să mai scadă prețurile, iar agenții jucătorilor nu reușesc să găsească niște oferte atât de mari, între 10 și 15 milioane de euro. Mihai Rotaru, proprietarul Universității Craiova, a vândut mai ușor, fără să forțeze prețurile. 

Mihăilă a plecat la Parma pentru 8,5 milioane de euro. Mitriță fusese cedat la New York FC în schimbul a 8 milioane de euro. Acestea au fost afacerile cele mai mari pe care le-au realizat oltenii. FCSB a încasat cei mai mulți bani pentru un singur jucător atunci când l-a vândut pe Nicolae Stanciu la Anderlecht cu 10 milioane de euro.

Citește mai multe știri despre FCSB:

FCSB, avertizată: „Nu câștigă titlul fără el!”

ANALIZĂ GSP: FCSB e de speriat doar în atac! Jucătorii roș-albaștri sunt depășiți de rivalii de la Dinamo, CFR Cluj și Craiova

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (12)
liga303
liga303  •  18 Decembrie 2020, 11:09

vaaaaai cata lume posteaza aiurea...care nu stiti fotbal de ce comentati? Am avut ocazia sa-l vad jucand pe acest baiat, nu m-ar mira ca anul viitor sa fie tranferat pe 250 milioane Euro la Barcelona sau Juve...ambele echipe disperate sa gaseasca solutii de inlocuite pentru Mesti si Rolando. Descoperirea unui talent nu-i pentru oricine, iti trebe fler, experienta, la nivel mondial dara axista 10 descoperitori de talente veritabili...dintre care avem marele noroc ca 7 sunt romani!

cornelconasu
cornelconasu  •  18 Decembrie 2020, 10:48

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mircea.b
mircea.b  •  18 Decembrie 2020, 10:39
Postat de dinamo_forever_77 pe 18 Decembrie 2020, 10:07

Titlu ***. El nu costa atat !

Ce inepții scrieti GSP!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează