FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Puștiul-minune de la FCSB a semnat cu Giovanni Becali și e monitorizat de Bayern Munchen!

Sursă foto: Imago Images
Sursă foto: Imago Images

Articol de , , - Publicat marti, 29 martie 2022 08:01 / Actualizat marti, 29 martie 2022 08:35

Alexandru Maxim, portarul-minune din Academia FCSB, în vârstă de numai 15 ani, a fost antamat deja de firma de impresariat a lui Ioan Becali, care dezvăluie că goalkeeperul e în atenția campioanei Germaniei, Bayern Munchen. 

FCSB e posibil să aibă în curte un alt diamant, mai puțin aflat însă în lumina reflectoarelor decât e în momentul de față Octavian Popescu. Numele lui: Alexandru Maxim. E portar, are doar 15 ani și e la grupa U15 a Academiei clubului roș-albastru.

Despre el a vorbit pentru prima dată managerul FCSB în urmă cu câteva săptămâni, însă deja goalkeeperul respectiv, în ciuda vârstei extrem de mici, a intrat pe radarul impresarilor și cluburilor mari. 

Gigi și Theodora acoperă pierderile » În lipsa unui antrenor cu cotă bună, Becali e forțat să-și încalce principiul
FCSB
Gigi și Theodora acoperă pierderile » În lipsa unui antrenor cu cotă bună, Becali e forțat să-și încalce principiul

Puștiul-minune de la FCSB a semnat cu Giovanni Becali

Ioan Becali, care în ultimii 2 ani a semnat practic tot ceea ce are mai important fotbalul românesc, în frunte cu Mihăilă, Man, Cicâldău, Florinel Coman și Florin Tănase, a dorit să-l antameze deja pe Maxim, lucru pe care l-a și făcut după ce a obținut de la părinții acestuia acordul să-i devină agent. 

Modul rapid în care s-a mișcat Giovanni Becali e explicat de faptul că de puștiul-minune s-a interesat deja, în vederea monitorizării, un club uriaș: Bayern Munchen. 

Nemții l-ar dori pentru echipa secundă și la cea U19, acolo unde antrenor e, la ambele formații, argentinianul Martin Demichelis, fostul fotbalist al munchenezilor.

Puștiul-minune de la FCSB a semnat cu Giovanni Becali și e monitorizat de Bayern Munchen!
Alexandru Maxim e născut pe 23 ianuarie 2007, la Craiova

Calitățile lui Alexandru Maxim: „Construcție fizică și abilități de neegalat”

Cum a ajuns Alexandru Maxim să trezească interesul lui Bayern? Explică Ioan Becali: „Da, știu că Bayern Munchen îl are pe listă și vrea să-l vadă, să-l urmărească. A fost un turneu anul trecut, la care a participat și el, cu grupa lui de vârstă, undeva în Europa, unde probabil cei de la Bayern au avut trimiși. Acolo l-au văzut și le-a plăcut”.

Turneul de care Ioan Becali vorbește e cel din toamna lui 2021, disputat în Italia și denumit ZTE Cup, iar grupa de vârstă a fost Under 15. FCSB a câștigat turneul: 2-0 cu Lecco, 1-2 cu Atalanta și 5-3 cu Alcione, în faza grupelor, 3-3 și 4-3 la penalty-uri cu AC Milan, 0-0 și 4-2, tot la penalty-uri, în finală, cu Atalanta. 

Chiar după primul meci din grupă, Maxim a fost remarcat. „Mulţi scouteri au fost prezenţi, care nu aveau cum să scape abilităţile şi construcţia fizică a portarului Alexandru Maxim, de neegalat”, notează cei de la sprintesport.it.

Când poate semna Alexandru Maxim contractul de profesionist

În același timp, Giovanni dezvăluie care e prima condiție pentru ca nemților să li se permită să se apropie de goalkeeperul născut în 2007.

Mai întâi, trebuie să semneze contractul de profesionist cu FCSB, pe care nu-l poate parafa decât atunci când va împlini 16 ani. Nu se discută absolut nimic până atunci. 

FCSB îi va face contract și abia după acel moment putem să discutăm cu orice club, inclusiv Bayern Munchen. Până atunci, exclus. FCSB să n-aibă nici cea mai mică emoție, nu riscă să-l piardă”, a declarat Ioan Becali pentru Gazeta Sporturilor.

Maxim va împlini 16 ani în prima lună a anului viitor. Abia atunci, asistat de părinți, va putea să parafeze un contract de profesionist cu FCSB.

Puștiul-minune de la FCSB a semnat cu Giovanni Becali și e monitorizat de Bayern Munchen!
Alexandru Maxim

Alexandru Maxim are deja 2 metri. Și e încă în creștere!

„Eu am spus că avem un portar, Alex Maxim, care are peste 1,90 metri. Am văzut în presă că s-a scris că ar avea 1,88. Azi, când l-am văzut în cantonament, l-am întrebat: «Băi, Courtois, ce înălțime ai?» Mi-a zis că 1,99”, dezvăluia MM Stoica, managerul FCSB, în primele zile din 2022. 

Au trecut 3 luni de atunci și cei de la echipă spun că înălțimea lui Maxim e acum și mai mare, cel puțin 2 metri!

Talia lui, la doar 15 ani abia împliniți, deschide perspectiva de a bate recordul all-time de înălțime deținut de un portar, care a fost în același timp și reper pentru orice fotbalist, indiferent de post. 

E vorba de portarul belgian Kristof van Hout, care are nu mai puțin de 2,08 metri. Încă e activ, la cei 35 de ani, evoluează la Westerlo, echipă aflată pe primul loc în liga secundă din Belgia. Pe locul secund în acest top e tot un portar, croatul Vanja Ivesa, 2,05 metri.

O să auzim de el. Fotbalul românesc a avut un Alexandru Maxim, dar copilul acesta va fi mai mare.

-  Mihai Stoica, manager general FCSB

Puștiul-minune de la FCSB a semnat cu Giovanni Becali și e monitorizat de Bayern Munchen!
Alexandru Maxim // foto: fcsb.ro

Alexandru Maxim jucat la Liga 3

În luna ianuarie, la antrenamentele primei echipe, Alexandru Maxim a fost adus pentru a participa efectiv. 

„De regulă, când aduci portari de la juniori, se întâmplă să-ți mai strice din antrenamente. Sunt antrenamente care se termină cu competiții și când greșește portarul nu îți pică bine, dar copilul a fost chiar foarte bine. 

Miercuri s-a jucat 11vs11 pe teren normal, a apărat o repriză și a avut 3 intervenții foarte bune, una la Keșeru în situație de 1 la 1. La antrenamentele pe care le-am văzut, copilul a fost chiar foarte bine” spunea atunci Mihai Stoica, după care anunța că „nu se pune problema să apară la meciurile oficiale, deocamdată e mic, dar cred că din vară va fi pregătit să apere poarta echipei secunde, dacă nu chiar mai devreme”. 

Acest lucru s-a produs în această lună. Maxim a fost folosit pentru prima dată la un meci din Liga a 3-a, FCSB II - Rapid II, scor 3-2, disputat pe 18 martie.

22 de aniavea Bogdan Lobonț în momentul în care a fost cumpărat de Ajax de la Rapid, ianuarie 2000, fiind cel mai mare transfer al unui portar român în străinătate: 3 milioane de dolari

Citește și alte știri despre FCSB:

EXCLUSIV Gigi și Theodora acoperă pierderile » Ce sumă a dat patronul FCSB din contul fiicei sale

FCSB - CSU Craiova, primul derby după reluarea campionatului » Cât costă cel mai ieftin tichet

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (24)
matei14
matei14  •  30 Martie 2022, 08:53

Nu râdeți, ca să ai șanse la o carieră decentă în Europa trebuie să semnezi cu Giovanni. O fi el așa cum e dar pe felia lui e de departe cel mai tare din țară.

hofer
hofer  •  29 Martie 2022, 21:29

Nu trebuie sa ai 2 metri inaltime ca sa fi bun. De unde scoateti toate Balivernele ?..

snooker
snooker  •  29 Martie 2022, 19:12

Lewandowski al portarilor...

Vezi toate comentariile (24)
Comentează