FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Situație inedită la FCSB: conducerea poate amenda jucătorii după cazurile de COVID! Ce spune regulamentul

Articol de GSP - Publicat sambata, 16 octombrie 2021 09:59 / Actualizat sambata, 16 octombrie 2021 10:54

La FCSB e un focar de infecție, după ce mai mulți jucători și membri din staff s-au îmbolnăvit.

FCSB riscă o amendă de 100.000 de lei, dar jucătorii riscă să fie amendați și de propria conducere.

FCSB își poate amenda jucătorii și antrenorii. O va face?

Dacă nu va avea pe masă un raport din partea DSP sau a unei alte instituții abilitate a statului, care să demonstreze că FCSB e vinovată de focarul de coronavirus pe care îl are, atunci FRF nu va putea să dicteze nicio sancțiune împotriva clubului patronat de Gigi Becali. 

În schimb, FCSB ar avea dreptul, conform regulamentului Federației, să dicteze amenzi la adresa propriilor jucători. 

„Prin excepție de la prevederile art. 42 alin. 6 din Regulamentul Disciplinar, cluburile pot dispune aplicarea sancțiunilor împotriva jucătorilor, fără a fi necesară ratificarea sancțiunii dictate. Persoanele sancționate vor putea ataca decizia de sancționare emisă de club la Comisia de Disciplină și Etică a FRF, cu mențiunea că sarcina probei cu privire la dovedirea abaterii disciplinare pentru care a fost aplicată sancțiunea aparține clubului. 

Jucătorii au dreptul de a contesta sancțiunea primită în termen de 10 zile de la data luării la cunoștință de sancțiunea dispusă. Comisia de Disciplină și Etică a FRF, analizând cauza, va putea menține sau anula sancțiunea dispusă de către club" e specificat în Protocolul FRF privind desfășurarea competițiilor pe timpul pandemiei. 

Dacă FCSB are un regulament de ordine interioară, în care sunt prevăzute anumite lucruri pe care jucătorii trebuie să le respecte, din perspectiva prevenției de a nu se infecta cu Covid-19, și aceste lucruri au fost încălcate de cei care s-au infectat, atunci ar avea posibilitatea de a le dicta penalități.

Cum poate arăta FCSB cu CS Mioveni 

 

Echipa de start (4-3-3): 99. Vlad - 2. V. Crețu, 4. A. Miron, 55. Vinicius, 33. Radunovic - 27. Olaru, 25. Perianu, 10. Fl. Tănase - 19. I. Stoica, 28. Keșeru, 22. V. Gheorghe
REZERVE: 32. Târnoveanu, 6. Haruț, 13. Dumiter, 30. Musi, 31. Mamut
 ABSENȚI: Straton, I. Cristea, S. Șerban, Oaidă, Budescu, Șut, Cordea (cu COVID-19 / suspecți de COVID-19), Panțîru, Fl. Coman, Oct. Popescu, Burlacu, Ov. Popescu (accidentați)

Gigi Becali, opozant al campaniei de vaccinare

Mai puțin de 10% dintre jucătorii de la FCSB sunt vaccinați. Finanțatorul Gigi Becali susține că nu are nicio implicare în acest lucru. 

"FCSB nu se vaccinează! De la noi, doar Budescu și încă cineva au făcut vaccinul. Eu nu le interzic, dar ei știu de la patron că nu e bine, îl iubesc și îl ascultă pe patron. Nici pe cei din familie nu i-am obligat să nu se vaccineze. Dar le-am zis că nu mă vaccinez nici cu glonț la cap. Atunci, s-au gândit că poate e ceva periculos și nu s-au vaccinat nici ei", a declarat Becali pentru Gazeta Sporturilor.

VIDEO Match preview FCSB - CS Mioveni

Citește și alte ştiri despre FCSB:

MM Stoica anunță ultimele noutăți de la FCSB: „Mulțumim, Olăroiu! Suntem Steaua!”

CCA l-a delegat la FCSB - CS Mioveni pe „inamicul” lui Gigi Becali: „Un kamikaze, e teleghidat”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (1)
1626497344230564
Nicolae Grecu  •  16 Octombrie 2021, 12:12

Să-i sancționeze Jiji că nu se vaccinează????

Vezi toate comentariile (1)
Comentează