FOTBAL  »  Superliga  »  STADION

Nicușor Dan o amenință pe FCSB cu un nou proces! » Primăria îl acuză pe Becali că n-a respectat contractul pentru Arena Națională

FCSB e pe cale să se aleagă cu încă un proces din partea Primăriei București / Sursă foto: Imago Images
FCSB e pe cale să se aleagă cu încă un proces din partea Primăriei București / Sursă foto: Imago Images

Articol de , , - Publicat miercuri, 15 iunie 2022 10:32 / Actualizat miercuri, 15 iunie 2022 11:58

FCSB e pe cale să se aleagă cu încă un proces din partea Primăriei București: n-a respectat contractul de închiriere pentru Arena Națională și n-a achitat contravaloarea a 2.000 de scaune rupte sau deteriorate pe parcursul primăverii, la meciurile susținute acolo. 

FCSB are o relație extrem de tensionată cu cei care administrează Arena Națională. După ce în urmă cu câteva luni a pierdut definitiv un proces cu Primăria, pentru o sumă de 200.000 de euro, clubul lui Gigi Becali e foarte aproape să fie din nou chemat în instanță de administrația Nicușor Dan. 

Motivul e legat tot de modul în care funcționează contractul de închiriere a stadionului. Mai precis, la meciurile disputate pe parcursul acestui an, pe teren propriu, au fost distruse în jur de 2.000 de scaune. 

Conform înțelegerii dintre Primărie și FCSB, chiriașul are obligația de a suporta costurile de înlocuire a acestora. Marea majoritate a scaunelor deteriorate sau chiar rupte complet sunt în peluza în care au stat suporterii celor de la FCSB.

Răducioiu și MM Stoica: „Demisia, Edi! Ne îndreptăm către un dezastru total” + „«Ungurul» se pare că știa”
ROMÂNIA - MUNTENEGRU 0-3
Răducioiu și MM Stoica: „Demisia, Edi! Ne îndreptăm către un dezastru total” + „«Ungurul» se pare că știa”

200 de mii de euro pentru 2022 

În 2022, FCSB a susținut 9 jocuri pe Arenă, în calitate de gazdă. Cea mai mare asistență a fost la derby-ul cu CSU Craiova, scor 0-2, când au fost prezenți aproape 25.000 de spectatori, în vreme ce la confruntarea cu Voluntari, scor 1-0, din ultima etapă a sezonului regulat, în tribune au luat loc doar 3.700 de fani. 

Chiria și costurile sistemului de operare se ridică la 23.000-24.000 de euro per meci, ceea ce înseamnă, că pentru cele 9 meciuri, FCSB a avut de plată peste 200.000 de euro. În acestă primăvară, FCSB a pierdut definitiv un proces cu Primăria și va fi silită să achite alţi 200.000 de euro

Suma e echivalentul chiriei unor meciuri disputate pe Arenă pe care Gigi Becali n-a dorit să o plătească. El a susținut că în vara lui 2017, când s-a înlocuit gazonul și primar era Gabriela Firea, ar fi contribuit și el la costurile de schimbare, având promisiunea Primăriei că va fi scutit de chirie în cuantumul respectivelor sume. 

Nicușor Dan a explicat că n-a existat niciun document care să conțină așa ceva și a apelat la Justiție, care i-a dat câștig de cauză. „Administrația se face pe fapte, nu pe vorbe”, a spus Nicușor Dan.

Tot Arena Națională va fi casă pentru FCSB

Deși în București au apărut în ultimii ani alte două stadioane noi, unde FCSB și-a arătat dorința de a evolua, din diverse motive acestea nu vor fi disponibile nici în sezonul următor pentru clubul lui Gigi Becali

Arena din Ghencea e interzisă FCSB-ului, din cauza proceselor care au existat și care încă mai există între CSA Steaua și FCSB, în vreme ce pe Arcul de Triumf nu pot să închirieze decât federațiile sportive, pentru echipele naționale, prin intermediul unui contract de colaborare, nu însă și cluburile private.

Practic, FCSB e obligată să treacă tot pe Arena Națională ca variantă principală pentru jocurile de acasă din campionatul 2022-2023.

Gazonul se schimbă parțial după Saga Festival

Iarba de pe Arena Națională a intrat în proces de refacere după ce mare parte din gazon a avut de suferit în urma desfășurării pe parcursul a 3 zile a festivalului Saga. Administratorii stadionului au decopertat deja zonele unde iarba a fost deteriorată și acestea vor fi acoperite cu un covor de iarbă în zilele următoare.

În contractul semnat între Primărie și firma care a organizat festivalul unul dintre acorduri se referea la obligativitatea celui care a închiriat arena de a reface suprafața de joc în cazul în care va fi stricată. În contract exista și un termen limită, anume finalul lunii iunie.

178 de meciuria disputat FCSB pe Arena Națională, în calitate de gazdă, primul fiind în octombrie 2011, împotriva Rapidului, scor 0-0

40.000 de euroeste preţul estimativ al celor 2.000 de scaune rupte

VIDEO Adrian Șut, declarații la reunirea FCSB: „Avem un singur obiectiv: titlul!”

Citește și alte știri de actualitate:

Răducioiu și MM Stoica: „Demisia, Edi! Ne îndreptăm către un dezastru total” + „«Ungurul» se pare că știa”

Edi Iordănescu, întrebat despre Anglia - Ungaria 0-4 » Cum a răspuns selecționerul

OFICIAL Farul a luat definitiv un jucător de la FCSB: „Mult succes în tricoul alb-albastru!” Dragoș Nedelcu revine la clubul lui Gică Hagi / Sursă foto: Arhivă GSP

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (23)
Gogule
Gogule  •  16 Iunie 2022, 14:53
Postat de vasileroaita pe 15 Iunie 2022, 14:01

Spune asta campionilor mondiali și olimpici de la CSA Steaua, din 1947 până astăzi!! Cum poți sa fii atât de prost?!?

In Ghencea joaca doar echipa de fotbal a CSA, înființată în 2017. Olimpicii și campionii mondiali ai CSA se antrenează pe unde pot, în mizeria bucureșteană...

Gogule
Gogule  •  16 Iunie 2022, 14:51
Postat de Sqr.Q pe 15 Iunie 2022, 13:36

Pentru ca pe Arena Nationala nu are de platit 37 de MILIOANE de Euroi, asa cum are de platit STELEI, conform JUSTITIEI !

Exista deja o decizie a instanței legată de presupusul prejudiciu de 37 mil euro? Din câte știu eu, acea speța nu se judeca încă, așteptându-se decizia în procesele redeschise, legate de marca.

Jerry
Jerry  •  16 Iunie 2022, 08:47

Frustararea e mare in randul ***, a caror parere nu o sa conteze niciodata...***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează