FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB // ANALIZĂ Cu ei începe, oficial, 2019! Trimisul GSP în Marbella analizează echipa de start pregătită de Mihai Teja la FCSB

Raul Rusescu ar putea profita de problemele lui Gnohere Foto: Cristi Preda
Raul Rusescu ar putea profita de problemele lui Gnohere Foto: Cristi Preda

Articol de , - Publicat marti, 22 ianuarie 2019 08:53

Mihai Teja debutează oficial la FCSB pe 2 februarie, de la ora 14:00, pe terenul Dunării Călărași.

Mai sunt 11 zile până la primul meci al roș-albaștrilor în cursa de urmărire a liderului Ligii 1, CFR Cluj, care s-a distanțat la 6 puncte după victoria de pe Național Arena ce-a închis, practic, 2018 și a dus și la înlocuirea lui Nicolae Dică de Crăciun cu Mihai Teja.

Deja după primele două amicale din acest an, din Spania, situație coroborată cu unele detalii interne, se știe primul "11" pentru partida cu Dunărea lui Dan Alexa. Doar chestiuni neprevăzute ar putea modifica planul lui Teja. 

 

 

În condițiile în care Bălașa și Roman sunt suspendați, Pintilii și Momcilovici sunt încă în recuperare, Teixeira de-abia a revenit pe gazon după o accidentare, Gnohere fie are probleme musculare, fie s-ar putea să fie vândut în străinătate până atunci, iar Hora trebuie să se pună la punct cu pregătirea fizică, primul "11" este următorul:

1. Cristi Bălgrădean - A avut o prestație în regulă în minutele jucate cu Lucerna (0-0) și cu Shanghai Shenhua (2-2), el nu a primit niciun gol. Oricum, rămâne prima variantă pentru postul de portar.

2. Romario Benzar - Cu chinezii a avut un randament superior, a contribuit la goluri, o cursivitate tot mai importantă, este unul dintre punctele fixe ale echipei. Varianta de schimb a lui, Mihai Roman I, este de fapt un compromis, cu toate că moldoveanul este muncitor. Jakolis a fost folosit mai avansat, va fi cedat când echipa va ajunge la București.

3. Bogdan Planic - Până la revenirea lui Pintilii, el va fi căpitanul formației. Tot mai sigur, a curățat după colegii din defensivă în meciul cu Shanghai, dar i s-a cerut o mai mare implicare și organizarea defensivă.

4. Lucian Filip - Cel mai vechi component al echipei, de un deceniu la roș-albaștri, va începe lângă Planici fiindcă Bălașa e suspendat cu Dunărea. La nevoie, olteanul poate să fie și stoper stânga, cu toate că este destul de lent. Compensează prin experiență. Până se va rezolva cumva cu Iulian Cristea și cum Momcilovici întârzie să reapară pe gazon, Lucian Filip, al treilea căpitan al echipei, e om de bază acolo. 

5. Junior Morais - Până la revenirea lui Momcilovici e prima variantă, în fața lui Alexandru Stan. Își asumă multe riscuri, urcă, e drept, dar și greșește mult, oferind multe contraatacuri adversarilor. Pare cam "rotund" și are probleme cu extremele mai tinere și mai rapide.

6. Florentin Matei - E artist, dar face faza de apărare o dată la două-trei atacuri adverse. Când accelerează, își arată calitățile și dacă va avea succes va fi o soluție pentru prima reprezentativă, primind aprecieri în acest sens din partea staff-ului lui Contra. Mai are până la a se integra în echipă.

7. Dragoș Nedelcu - O surpriză plăcută, fiindcă a dat echipei o doză mai mare de încredere. Chiar dacă nu e pitbull și e mai degrabă elegant în mișcări într-o zonă în care e nevoie de multă ferocitate, Nede e o soluție viabilă pentru FCSB, mai ales că de-abia în partea secundă a lunii februarie ar urma să intre în calcule Pintilii.

8. Adrian Stoian - Pare foarte bine integrat, are personalitate în joc, își asumă ceea ce face și poate forța acțiuni periculoase, perpendiculare. Uneori, e luat de val și se complică, e benefic când joacă direct. Mare câștig pentru echipă, mai ales că sar scântei când bagă piciorul, nu se teme de contacte și cu băieții mai mari. Sigur va intra în calculele lui Contra pentru startul preliminariilor Euro 2020, Javi Reyes și-a notat numele lui.

9. Dennis Man - În scădere de turație, nu joacă de cele 30 de milioane de euro solicitate de patron. Debutul lui 2019 nu l-a evidențiat deloc pe puștiul-minune al echipei, se caută pe teren, nici nu-l găsește mingea, nici el nu-și găsește coechipierii. În primele două meciuri a părut pierdut în spațiu, dar rămâne un fotbalist cu o explozie ce poate face ravagii în Liga 1.

10. Raul Rusescu - Teja îl place mult, fiindcă e mult mai mobil decât "Bizonul". E dispus să muncească în plus, cu toate că nu are aceeași sălbăticie și incisivitate în fața porții adverse precum Gnohere. Dar pune osul - mai puțin la fazele fixe -, construiește și-n bandă, intră în combinații și e considerat ca fiind mai util sistemul și grupului.

11. Florin Tănase - Cifrele spun că aleargă mai mult și e mai dedicat decât în mandatul lui Dică. Deși a ratat un penalty ce putea duce la o victorie cu chinezii, Tase a fost foarte prezent în joc în primele două amicale. Are mare încrederea în forțele lui și un egoism ce poate fi transformat în pozitiv pentru un vârf și care îl poate fixa ca o piesă esențială în primul "11".

FCSB contra Dunării Călărași: Bălgrădean - R. Benzar, Planici, L. Filip, Morais - Fl. Matei, Nedelcu, Stoian - Man, Rusescu, Fl. Tănase

"Stoian și Matei sunt doi mijlocași cu tehnică bună, țin bine de minge pentru un joc de posesie. Nedelcu, chiar dacă nu are experiență, e un fotbalist inteligent. Și-n afara terenului e un băiat deștept. El poate da echilibru la mijloc"
Nicolae Dică, ex-antrenor FCSB

"Matei e un jucător inteligent, poate să facă diferența. Are tehnică bună, viteză bună. Ce îi lipsește? Golurile! Pentru postul lui, să zicem că nu are suficiente reușite din acest punct de vedere. În momentul în care va reuși să înscrie mai mult, va fi un jucător complet"
Nicolae Dică, ex-antrenor FCSB

Media de goluri a lui Florentin Matei în ultimele 5 ediții

2014/2015 Volin Luțk (Ucraina) 1g/11m
2015/2016 Volin Luțk (Ucraina) / Rijeka (Croația) 1g/3m
2016/2017 Rijeka (Croația) 1g/11m
2017/2018 Rijeka (Croația) 1g/4m
2018/2019 Ittihad Kalba (EAU) 1g/4m

Notă: În ediția 2016/2017 a luat eventul cu Rijeka, dar cel mai bun sezon a fost 2015/2016, cu 10 goluri și 9 assist-uri în 33 de meciuri pentru Volin Luțk și Rijeka. 

5 meciurieste cuantumul partidelor de care a avut nevoie Ruse în toamnă ca să marcheze, punctând de 4 ori în 20 de partide

167este cuantumul minutelor de care a avut nevoie Raul în Liga 1 în prima parte a sezonului ca să puncteze. "Bizonului" i-au trebuit 114 minute jucate ca să puncteze

281este cuantumul minutelor de care a avut nevoie Dennis Man ca să marcheze în prima ligă în toamnă. A punctat de 6 ori în 20 de partide 

15 goluriîn 23 de meciuri a marcat Gnohere pentru FCSB în toamnă

7 goluriîn 19 meciuri de campionat a marcat Tase pentru roș-albaștri, un gol la 216 minute jucate. Coman are tot 7 goluri, dar în 21 de meciuri, un gol la 187 de minute jucate

Bălașa rămâne opțiunea 1 lângă Planici

Mihai Bălașa e prima variantă să facă pereche cu Planici, doar că prima etapă din 2019 îl găsește suspendat. Are calitate, însă mai e nevoie și de atenție. Și totuși, destul de mare dezechilibrul oferit de doi stoperi cu nume, cu talie, de văzut cât vor juca împreună, amândoi fiind predispuși la accidentări.

În apărare bate vântul

La fel ca la titulari, și pe bancă e inflație de valoare pentru faza ofensivă, penurie pentru defensivă. Gigi Becali le-a explicat tinerilor, public, din nou ca anul trecut, că prioritatea e să se câștige titlul, nu să joace ei. Aceasta este prioritatea, ceea ce se va traduce cu faptul că Moruțan și Coman vor fi primii sacrificați. În apărare sunt multe petice - Filip și Roman I sunt reprofilări, în zone-cheie - și s-ar putea să existe mari probleme dacă se va accidenta vreunul dintre cei trei de bază, Planici, Bălașa și Benzar. 

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (13)
fibra
fibra  •  22 Ianuarie 2019, 13:44

Apostol le stii pe toate ca un om mare si ma mir ca nu esti promovat. Oricum aceasta echipa va lupta cu brio pentru locul 3.

100002473541087
Danut Ognean  •  22 Ianuarie 2019, 12:13
Postat de star_bucuresti pe 22 Ianuarie 2019, 12:02

bine ognenen,ce spui tu are logica perfecta? o sa mori singur? o sa mori,restul este cancan. esti singur de 50 de ani? esti. simplu.

sgm

klauz
klauz  •  22 Ianuarie 2019, 12:12

Cum? Nu se mai zice nimic de "marele" "fotbalist" Morutan??? Ala care valoreaza 300 de milioane de euro si chiar peste? Visul ciobanului? Afonul care habar nu are de fotbal? Care nu poate dribla decat pe loc si pe sine? Care nu poate pasa decat lateral cativa metri? Care nu are sut nici din 6m? Care sta numai cu capul in pamant si nu vede jocul??? O sa vedeti ca-l va da gratis in divizia a doua, ca sa scape, dar s-ar putea sa nu-l vrea nimeni nici acolo...

Vezi toate comentariile (13)
Comentează