FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

ANALIZĂ GSP Paradoxul FCSB! Trupa roș-albastră a dominat sezonul regulat, dar a fost depășită de Farul și CFR Cluj

Articol de - Publicat miercuri, 15 martie 2023 17:01 / Actualizat miercuri, 15 martie 2023 17:46

FCSB e, cu o excepție, în toate topurile InStat de la finele sezonului regulat. În 5 dintre ele, chiar prima. Dar acolo unde contează cel mai mult, în clasament, Farul și CFR i-au luat fața.

Dacă s-ar da Oscaruri ca la Hollywood, inclusiv pe categorii, FCSB ar lua destule la finele sezonului regulat peste care tocmai s-a tras cortina. Nu mai puțin de cinci, conform topurilor InStat.

Roș-albaștrii sunt primii în ierarhia indicilor InStat, în cea a ocaziilor, în clasamentul șuturilor pe poartă, al paselor-cheie reușite și al duelurilor defensive câștigate. Totodată, cu o singură excepție, "dueluri aeriene câștigate", ei nu lipsesc din niciun Top 5 alcătuit de compania de analiză a performanței sportive. Și sunt 12 la număr!

Becali l-a iertat și i-a lăsat banii » Cum a scăpat Strizu de plătit bani către FCSB
FCSB
Becali l-a iertat și i-a lăsat banii » Cum a scăpat Strizu de plătit bani către FCSB

 Un semn că în baza de la Berceni s-a lucrat bine, indiferent că acolo comanda a fost la Toni Petrea, la Nicolae Dică sau la Mihai Pintilii. Dar, ca de fiecare dată din 2015 încoace, bucureștenilor nu le-a fost de ajuns pentru locul 1, fiindcă acolo unde contează n-au performat ca Farul și CFR Cluj.

Cele două sunt lideri la „media golurilor marcate", cu 1,8 pe meci, iar FCSB vine abia pe trei (1,7). La fel, la "goluri încasate": Farul și CFR, 0,93/partidă, FCSB, 1,16/meci. Exact podiumul din clasamentul Ligii 1 la finele sezonului regulat.

Dacă CFR mai e în frunte la indexul InStat, la egalitate cu echipa lui Becali (219), la „dueluri câștigate" și la „dueluri aeriene câștigate", Farul nu s-a mai impus la vreo altă secțiune din cele prezentate de InStat. Ba chiar lipsește din Top 5 la mai multe, precum „cornere", „acuratețea paselor", "acuratețea centrărilor" și de la orice fel de dueluri!

Cotată cu șansa a treia la titlu, în debutul campionatului, CSU Craiova a avut, până acum, un parcurs sub așteptări. Ilustrat nu doar de poziția în clasament, 4, ci și de ierarhiile InStat, acolo unde s-a impus la un singur capitol: "Acuratețea paselor".

32,53 milioane de euroe cota de piață a lotului FCSB pe transfermarkt.de. Cel mai valoros din L1. Roș-albaștrii sunt urmați de CFR (28,13 milioane) și de CSU Craiova (18,74 milioane). Farul e abia pe 6 (13,63 milioane)

FCSB, lider la InStat

FCSB219
CFR Cluj219
CSU Craiova215
Rapid214
Farul213

Goluri (medie)

Farul1,8
CFR Cluj1,8
FCSB1,7
Sepsi1,48
Rapid1,33

Ocazii (medie)

FCSB7
Sepsi5,6
CFR  Cluj5,4
Farul5,2
CSU Craiova4,9

Cornere (medie)

FCU Craiova5,7
CSU Craiova5,5
FCSB5,2
Rapid5,2
UTA4,8

Șuturi pe poartă (medie)

FCSB6
CSU Craiova5,1
CFR Cluj5
Farul5
Sepsi4,7
  

Acuratețea paselor

CSU Craiova83%
Voluntari82%
FCU Craiova82%
FCSB81%
Sepsi81%

Pase-cheie reușite (medie)

FCSB4,5
Sepsi3,7
Farul3
FCU Craiova2,8
CFR Cluj2,7

Acuratețea centrărilor (medie)

Sepsi5,5
FCSB4,9
Voluntari4,5
CSU Craiova4,5
Chindia4,3

Dueluri câștigate (medie)

CFR Cluj96
Chindia96
UTA94
FCSB93
Botoșani89

Dueluri defensive câștigate (medie)

FCSB51
Chindia51
UTA51
CFR  Cluj49
U Cluj49

Dueluri aeriene câștigate (medie)

CFR Cluj33
Chindia31
UTA30
U Cluj27
Mioveni27

Driblinguri reușite (medie)

FCU Craiova20
Botoșani19
FCSB18
Farul17
CSU Craiova17

VIDEO Totul despre FCSB - CSU Craiova

Citește și: 

Nu „slujești” degeaba la FCSB » Faci Ce Spune Becali, ajungi departe: exemplele care certifică „școala de antrenori Gigi”

Se prăbușește cel mai bun jucător de la FCSB din prima parte a sezonului?! » De la „Demențial, e Sfinxul” la „Ce, nu știe să stea pe bancă?!” în 5 luni

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
observer
observer  •  15 Martie 2023, 19:19

Dacă si operatorii instat sunt la fel de obiectivi ca gazetari din presa românească, nu e nicio surpriza, ca fcsb e prima. Au fost in stare unii care au făcut “analize” pe aici, cu bricheta si savaniu la butoane sa nege ca echipa lui jiji nu e preferata arbitrilor, Ba chiar mai rău. Bai nene aia si slujit si slujesc la cioban, ce e greu așa. La fel si presarii. Dar cu timpul lumea se lămurește.

19sevilla86
19sevilla86  •  15 Martie 2023, 18:19

Aici e vorba de cifre reci, nu de interpretări subiective, de preferințe, de șmecherii statistice! Concluzia este ca Steaua a produs cel mai mult fotbal, concluzie sprijinita și dd faptul ca a atras cel mai numeros public la meciurile de acasa, iar in deplasare a umplut stadioanele! Pt ca lumea vibe sa vadă fotbal și pt ca Steaua este echipa cu cei mai mulți suporteri! Dacă in doua meciuri cheie Steaua nu ar fi pierdut 5 puncte mari după min 90 din cauza VAR-ului negru din România (hategan stie cum și de ce la meciurile cu farul și craiolguta), plus un pct la Arad (când Folcloristul nu a dat 2 rosi pana in min 25), Steaua ar fi terminat sezonul ca lider la egalitate de puncte cu CFR dar peste Farul, confirmând astfel cifrele InStat, pe baza cărora Steaua da 4 jucatori în echipa ideală!

anticenzuralasport
anticenzuralasport  •  15 Martie 2023, 18:19

GSP trebuia să mai introducă o categorie sau chiar doua !!! Ce echipa a fost cea mai dezavantajată de arbitraje ? Și doi...ce echipa este cel mai tocata de presă ??? Când joci la Arad în două meciuri și arbitrii își fac de cap iar presa lauda ,,eroii,,...!!!Presarii se mai mira de ce fotbalul se duce în cap !!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează