FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Andrei Vlad, falimentul lui Gigi Becali » FCSB a pierdut 13 milioane de euro pe mâna lui

FOTO: Imago +13   FOTO
FOTO: Imago

Articol de , , - Publicat sambata, 05 martie 2022 08:00 / Actualizat sambata, 05 martie 2022 08:23

Gafa monumentală produsă de Andrei Vlad la Pitești, unde FCSB a pierdut cu FC Argeș, 0-1, e doar un episod dintr-un șir nesfârșit de erori din cauza cărora echipa a pierdut și trofee, dar și aproape 13 milioane de euro în ultimii 4 ani.

Greșeală de proporție Andrei Vlad, FCSB ia gol, pierde meciul și iese din obiectiv. S-a întâmplat joi seară, la Pitești, dar e o concluzie care poate însoți aproape toate sezoanele precedente pentru clubul lui Gigi Becali. 

De când Vlad a apărut în curtea roș-albaștrilor și a și început să fie folosit, prestațiile lui s-au dovedit a fi adevărate bombe cu ceas pentru o formație care până atunci fusese obișnuită mai mereu cu prezența în grupele cupelor europene și cu câștigarea unui trofeu pe plan intern.

Mesajul care l-a făcut pe Mihai Stoica să renunțe la titlu: „Atunci am realizat că s-a mai dus un an”
FCSB
Mesajul care l-a făcut pe Mihai Stoica să renunțe la titlu: „Atunci am realizat că s-a mai dus un an”

Prima gafă uriașă a lui Vlad a costat-o 8 milioane € pe FCSB

Cel dintâi moment în care Vlad și-a dinamitat propria echipă a fost în vara lui 2018. Se juca pe Arena Națională returul din play-off-ul Europa League, FCSB - Rapid Viena. 

În tur, austriecii se impuseseră cu 3-1, dar la București, trupa antrenată atunci de Dică a făcut un meci bun și a avut 2-0 pe tabelă. Moment în care a intrat în scenă Vlad. Și care a greșit grav: n-a realizat că o mingea trimisă de un adversar se ducea mult în afara cadrului porții și s-a întins pentru a o para. Balonul a fost readus în joc exclusiv datorită lui, după care a ieșit gol. 

S-a terminat 2-1, FCSB a ratat calificarea și, implicit, cel puțin 8 milioane de euro: din bonusuri, din încasările pe bilete, din cota de market pool.

4 a fost notape care Vlad a primit-o din partea GSP pentru prestația din meciul cu Rapid Viena; colegii săi au primit de la 5 în sus

Anul trecut Vlad a trimis titlul către CFR Cluj

În ultimii ani, FCSB a fost cel mai aproape de câștigarea campionatului în sezonul precedent. A avut meci pe teren propriu cu CFR și a condus până în minutele de prelungiri, scor 1-0. Moment în care Andrei a comis-o din nou. N-a reușit să prindă o minge ușoară, trimisă cu capul de Burcă. 

Primul care i-a luat atunci apărarea, în ciuda părerii aproape unanime că Vlad fusese de vină, a fost Mihai Stoica. Managerul a spus că, din cauza gazonului prost de la Giurgiu, balonul a sărit ciudat și, de fapt, goalkeeper-ul său nu poate fi învinovățit. CFR a evitat eșecul, care ar fi detronat-o din fruntea clasamentului și a reușit să câștige titlul la final. Era al 6-lea sezon la rând fără succes în campionat pentru FCSB.

4 a fost notadată de GSP lui Vlad pentru modul în care a jucat în acel meci cu CFR; un singur alt jucător de la FCSB a mai primit sub 5, e vorba despre Șut (4)

În 2021 a scos FCSB din Europa

În startul actualei stagiuni, FCSB pornea ca mare favorită pentru a prinde grupele Conference League. Urma să aibă statut de cap de serie în fiecare dintre cele 4 tururi preliminare. În prima „dublă" a dat peste un no name: Șahtior Karagandî.

La retur, Andrei a greșit grav, s-a ajuns la penalty-uri, unde FCSB a fost eliminată. Doar pentru accesul în turul următor, UEFA ar fi acordat 200.000 de euro, însă o prezență în grupe i-ar fi adus clubului cel puțin 4-5 milioane de euro.

2 a fost calificativulîncasat de Vlad din partea GSP; doar Ondraszek a fost notat la fel, ceilalți au avut de la 4 în sus

În 2022: Vlad a încheiat lupta la titlu

Și în acest start de an, tot Vlad a fost cel care a irosit tot ce recuperase echipa din distanța față de CFR. Mai întâi, în meciul cu FCU Craiova, la scorul de 2-1, a luat un gol parabil din lovitură liberă și s-au pierdut două puncte. Iar joi, la Pitești, a oferit un gol pe tavă gazdelor. 

2,5 e medianotelor GSP pentru Vlad în meciurile cu FCU Craiova (2-2) și FC Argeș (0-1), partide în care e vinovat la două dintre cele 3 goluri încasate

Becali l-a desființat pe Andrei Vlad și a anunțat că nu va mai juca la FCSB

  • „Eu privesc în ansamblu. Am jucat fără 5 titulari și s-a jucat doar la o poartă. Dar nu ai cum să câștigi dacă vine unul ca Vlad și bagă mingea în poartă. Nu ai ce să faci când e o situație de Cascadorii râsului. Noi am fi câștigat dacă nu era acea gafă. Dacă nu dădea gol, FC Argeș nu se baricada și noi câștigam" 
  • „Nu va mai apăra! Zic unii de națională... Du-te, mă, ia-l la echipa națională! Nu se poate... Ne-a distrus! Îmi pare rău, îmi e milă de el, dar nu pot să mă distrug singur. Gata, la revedere cu el!" 
  • „joi seară, după gol, i-am dat telefon lui Mihai Rotaru. Însă nici el nu mai vrea să-l ia. Cât m-am luptat pentru Vlad și ne-a scos din Europa, ne-a evaporat campionatul anul trecut, acum iar. Cum să faci așa ceva?!" 
  • „M-am luat și după oamenii mei, care ziceau că e cel mai bun la antrenamente. O fi, dar nu mai apără. Să fie sănătos, nu mai apără el! A zis Edi Iordănescu că-l vrea la națională pe Andrei Vlad, dar ce mă interesează pe mine de ce vrea el? Mă interesează de FCSB-ul meu, de banii mei și nu voi mai permite ca el să joace"

1 trofeua reușit să câștige Vlad cu FCSB în aproape 5 ani: Cupa României din 2020

400 de mii de euroa costat achiziționarea lui Andrei de la CSU Craiova

Zice că-l vrea tot pe Petrea 

Gigi Becali susţine că dorește ca Toni Petrea să continue la FCSB, deși, în culise, se gândește la o variantă de rezervă: Ilie Poenaru. MM Stoica îl vrea pe Croitoru. 

„Nu vreau să schimb antrenorul. I-am spus și lui. El mi-a răspuns că acum se gândește dacă mai continuă. I-am spus: «Băi Toni... Eu zic să te gândești bine». Din punctul meu de vedere, nu pleacă. Din punctul lui de vedere, întrebați-l pe el. Ce vină are Petrea când un portar vine și zice: «Bă, vreau să mănânc bătaie azi!»?", a comentat Becali. la ProX.

VIDEO. Match preview: FCSB - FC Voluntari

Citește și:

Mesajul care l-a făcut pe Mihai Stoica să renunțe la titlu: „Atunci am realizat că s-a mai dus un an”

Distrus de accidentări și de lene! Regres șocant al vedetei de la FCSB » Cum îl păcălea pe Rădoi la națională

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (52)
rav410wrc
rav410wrc  •  05 Martie 2022, 19:19

Nea Jiji, e falimentu' fcsb-ului ... Stiti voi vorba romaneasca: "***" :((

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1757953414270292
Ionut Puiu  •  05 Martie 2022, 16:47

Un *** de portar, un jucător terminat. Cu toate astea, ciobanul se încăpățânează să-l țină în echipă, în loc să-l trimită în șuturi la FC Avântul Prăbușirea. ????

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

983732924972315
Soos Vilmos  •  05 Martie 2022, 14:45

Cei trei *** afirma ca fcsb a trimis titlul ( de fapt titlurile) la Cluj, de parca CFR ar fi stat la mila ciobanului.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (52)
Comentează