FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Edward Iordănescu, plângăciosul Ligii 1 » De când a venit la FCSB a fost meci de meci nemulțumit de ceva

Edi Iordănescu, 43 de ani, are contract cu FCSB doar până la finalul acestui sezon //FOTO: Cristi Preda
Edi Iordănescu, 43 de ani, are contract cu FCSB doar până la finalul acestui sezon //FOTO: Cristi Preda

Articol de , , - Publicat marti, 05 octombrie 2021 07:30 / Actualizat marti, 05 octombrie 2021 09:20

Din momentul în care a fost instalat la FCSB, Iordănescu junior a găsit la fiecare dintre cele 7 meciuri disputate până acum un motiv din cauza căruia să se plângă: de la lipsa soluțiilor până la faptul că a preluat echipa în plin campionat, de la propriii jucători până la modul în care au jucat adversarii, starea terenului și ghinion.

Meciul și nemulțumirea sau nemulțumirile. Aceasta pare să fie filosofia în declarații pe care o are Edi Iordănescu de când a preluat-o pe FCSB, în urmă cu mai bine de o lună și jumătate. 

De la jumătatea lunii august și până acum, n-a existat niciun meci în jurul căruia, înainte sau după disputarea lui, tehnicianul roș-albaștrilor să nu găsească un motiv să se plângă. Indiferent că a fost vorba despre un joc pe care l-a pierdut sau nu l-a câștigat, dar chiar și atunci când s-a impus, și în marea majoritate a confruntărilor a reușit acest lucru.

1. După meciul cu Sepsi

S-a plâns de momentul în care a preluat echipa

  • „Dezavantajul este că suntem în plină competiţie, am preluat echipa din mers, pentru acest meci nici nu știu dacă am avut 4 antrenamente. Timpul este inamicul nostru. Nu putem transforma o echipă de pe o zi pe alta, nici de pe o săptămână pe alta"

S-a plâns de plecarea lui Moruțan

  • „Am pierdut un jucător bun, aştept să vedem ce se întâmplă, mai am nevoie de jucători. Eu nu mă pot opune plecării unui jucător, dar e greu când se întâmplă în timpul campionatului"

2. După meciul cu CFR Cluj

S-a plâns de jucătorii săi

  • „Ne pare rău, dar asta este diferența în momentul de față. E foarte greu să vorbim despre titlu, cât timp arătăm atâta naivitate, atâta fragilitate. Am făcut greșeli multe, iar în repriza a doua ne-am pierdut capul. Aici se vede lipsa de experiență, lipsa de maturitate, lipsa de personalitate"

S-a plâns de neșansă

  • „CFR Cluj nu a avut ocazii în prima repriză, dar apoi a venit un gol cu șansă la Omrani"

S-a plâns de teren

  • „Suprafața, faptul că a fost îmbibată cu apă, nu ne-a avantajat deloc"

S-a plâns de lipsa unor jucători

  • „Am pierdut fotbalişti cu calitate, iar cu tineri nu câștigi campionatul. Fără 3-4 jucători cu experiență ne va fi greu să ținem nivelul, nu spun asta la nervi. Trebuie să strângem rândurile, nu putem câștiga titlul doar din talent. Au dispărut jucători grei de aici, echipa nu are maturitatea necesară. Banca noastră a fost astăzi ca o grădiniță"

3. Înainte de derby-ul cu Dinamo

S-a plâns că nu e la nunta surorii

  • „Mai aveați întrebări? La ora asta soră-mea este la Starea Civilă și eu zâmbesc la voi, aici, în față. La soră-mea n-am ajuns la nuntă, la frate-miu, la nuntă, nu am ajuns, la botezul băiatului meu cel mare, spre rușinea mea, n-am ajuns"

4. După meciul cu FCU Craiova

S-a plâns de gazon

  • „Terenul a fost execrabil, catastrofal. E greu să joci pe un asemenea gazon, e greu să construiești"
Edward Iordănescu, plângăciosul Ligii 1 » De când a venit la FCSB a fost meci de meci nemulțumit de ceva

5. După meciul cu Hunedoara

S-a plâns de elevii săi

  • „Ce s-a întâmplat azi va costa. Echipa va suporta, vor plăti toți. Eu nu accept așa ceva și nu tolerez. Când ai 3-0 cu o echipă de Liga 3, în minutul 60, dacă îți pleacă antrenorul de pe bancă trebuie să ai maturitatea să gestionezi rezultatul. Cine nu poate să ducă presiunea înseamnă că nu-și găsește locul aici. Sper să fie un accident și astfel de lucruri să nu se mai întâmple"

6. După meciul cu Clinceni

S-a plâns de jucătorii săi

  • „E vorba de lipsă de responsabilitate. Arată că n-au maturitate, sunt naivi. Jucătorii mei nu arată acea șmecherie fotbalistică de care e nevoie pentru a gestiona anumite momente ale jocurilor. Ei mă obligă să am reacții pe care le regret, cum a fost și acum, când am dat cu șapca de pământ și am primit, meritat, cartonaș galben"

7. După meciul cu Chindia

S-a plâns din cauza adversarului:

  • „Dacă înainte de acest joc am felicitat din tot sufletul tot ce s-a întâmplat la Chindia, seara asta nu mi-a plăcut deloc. Cred că e record mondial de câte ori a intrat doctorul în teren. Nu face cinste, înţeleg că ei îşi apărau cauza. Am fost dezamăgit de felul cum s-au desfăşurat lucrurile ca fotbal. A fost antifotbal total. Nu ştiu dacă s-au jucat 20 de minute în prima repriză"

7 săptămâniau trecut de când Edi Iordănescu a preluat-o pe FCSB, a semnat contractul și a fost prezentat pe 18 august

S-a plâns și a dat comunicat și în urma unui editorial 

Modul de a fi al lui Edi Iordănescu, de când e antrenor la FCSB, s-a reflectat și într-o reacție inedită pe care acesta a avut-o în urma unui editorial care a apărut în Gazeta Sporturilor. Cristi Geambașu a scris după meciul FCU Craiova - FCSB și și-a susținut opinia că penalty-ul acordat de „central" a fost o decizie greșită. Iordănescu junior a reacționat și a postat pe site-ul clubului un drept la replică, în care printre frazele de încheiere a spus: 

„Ironia sub nivelul capacității Domniei sale de la finalul editorialului nu face cinste unui jurnalist atât de valoros și îmi transmite mie un semnal de alarmă, care mă face să cred că poate sunt prea disponibil și volubil față de ce ar fi recomandat. Promit să fiu mai atent la acest amănunt". 

Există și ceva care l-a mulțumit: arbitrii 

Pe parcursul sezonului trecut, atunci când a stat pe banca lui CFR, Edi Iordănescu a avut declarații dure și foarte dure, de multe ori, la adresa brigăzilor de arbitri. E un domeniu însă de care, cel puțin până acum, nu s-a plâns în calitate de "principal" al FCSB-ului. Cu el pe bancă, FCSB a beneficiat de 3 penalty-uri și a avut două meciuri, cu Dinamo și Chindia, în care a evoluat în superioritate, aproape o oră în derby și practic 90 de minute împotriva târgoviștenilor. 

În plus, cu Edward antrenor, raportul erorilor arbitrilor, exclusiv în jocurile de Liga 1, e favorabil FCSB-ului: 4 greșeli pro și doar două pentru adversare.

11 aniau trecut de când Edi Iordănescu a debutat în meseria de antrenor, în 2010 a fost luat ca secund de Ilie Dumitrescu la FCSB

Până să vină Edi Iordănescu, FCSB era mai aproape de titlu

Atunci când a fost instalat antrenor principal, FCSB se afla pe poziția a 4-a, la 7 puncte în spatele liderului CFR. Se jucaseră 5 runde. Acum, după alte 6 etape, FCSB e la o distanță mai mare, de 9 puncte, iar echipa de pe primul loc e aceeași, cea antrenată de Dan Petrescu. 

Practic, diferența a fost făcută în mare parte de meciul direct, disputat în Gruia și pe care Iordănescu junior l-a pierdut într-o manieră umilitoare, scor 1-4. Sezonul trecut, tot după 11 etape, FCSB era lider, cu 27 de puncte, două peste Universitatea Craiova și 4 peste CFR.

VIDEO Bogdan Stelea, dezvăluire despre meciul de coșmar cu Suedia: „Nu mă așteptam să mă bage. Mă simțeam aiurea, mă învinuiam pe mine”

Citește și: 

Arbitrii s-au pus în slujba FCSB-ului! Cum au ajutat-o să urce în clasament

Ionuț Negoiță acuză că Dinamo a fost sabotată după farsa făcută rivalei FCSB: „Ne-au tocat. Ni s-a zis « O să vedeți voi»”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (38)
silviu74
silviu74  •  05 Octombrie 2021, 19:24

Mai plângăcios ca Dan Petrescu nu există !

1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  05 Octombrie 2021, 17:39

Nu este singurul. Mai este unul nu-i dau numele. Este stiut si acela de toata lumea.

guimaraes1.0
guimaraes1.0  •  05 Octombrie 2021, 12:43

A aparut si papadie plangaciosul siteului.

Vezi toate comentariile (38)
Comentează