FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Agenți sub acoperire! Ies la iveală noi detalii despre situația hilară de la FCSB: cine conduce de fapt staff-ul și care e rolul lui Todoran

Articol de , , - Publicat marti, 08 iunie 2021 08:38 / Actualizat marti, 08 iunie 2021 09:18

FCSB are un antrenor nou, pe Dinu Todoran, însă șeful staff-ului tehnic e Mihai Pintilii, de fapt. Iar deciziile importante, alcătuirea lotului, alegerea titularilor și a schimbărilor, îi aparțin oricum patronului Gigi Becali.

Becali inovează în conducerea tehnică pentru sezonul următor: va avea pe bancă un „principal" cu licența Pro, altcineva o să se ocupe de pregătirea de zi cu zi a echipei, iar el va lua deciziile cele mai importante de acasă, inclusiv în timpul partidelor.

Numărul unu de la FCSB e necalificat

El a anunțat că tehnicianul va fi Dinu Todoran, un fost fotbalist de la Petrolul și de la Farul. Ca antrenor, Todoran a retrogradat cu Slatina în campionatul trecut din „B" în „C". Oltenii l-au demis în martie, deci Todoran nu a prins finalul stagiunii.

La FCSB, șeful staff-ului tehnic n-o să fie el, va fi Pintilii. Fostul internațional va conduce antrenamentele zi de zi ca un antrenor principal, deși nu e calificat pentru postul acesta. „Pinti" nu are nicio licență, nici măcar „A", diploma care i-ar permite să fie secund. Acesta e motivul pentru care el și clubul au nevoie de Todoran, folosit ca acoperire datorită licenței Pro.

Gigi Becali, Scouter-antrenor-patron la FCSB

Schema o să fie și mai complicată de atât. Todoran e acoperirea pentru Pintilii, care constituie tot o acoperire pentru Becali, adevăratul A1. Patronului îi aparțin toate deciziile importante: el stabilește lotul, alege titularii, schimbă jucătorii în timpul meciurilor.

Spre deosebire de sezoanele trecute, în care mai accepta sfaturi ale lui Mihai Stoica, Gigi funcționează acum și ca scouter-director sportiv. El l-a achiziționat pe Stipe Vucur, un fundaș central fost la Hajduk Split și în ligile mici din Germania, un jucător pe care l-a adus la recomandarea agentului Florin Vulturar, noul om de încredere al lui Becali.

Agenți sub acoperire! Ies la iveală noi detalii despre situația hilară de la FCSB: cine conduce de fapt staff-ul și care e rolul lui Todoran
Todoran e antrenor în acte la FCSB, Pintilii conduce antrenamentele, Becali decide echipa de start, schimbările și transferurile

FRF o încurcă pe FCSB

Todoran, pe care Gigi a anunțat că l-a recrutat datorită religiozității sale, se va comporta ca un antrenor principal doar în timpul meciurilor. Federația a inițiat în Comitetul Executiv un plan prin care încearcă să le interzică „necalificaților" să mai transmită indicații în timpul jocurilor. Numai antrenorii cu licențe A sau Pro vor putea să se ridice de pe bănci și să le strige fotbaliștilor. 

Pintilii nu o să aibă, așadar, dreptul de a da indicații. Doar Todoran va fi la marginea terenului, iar schimbările îi vor aparține lui Becali, antrenorul principal de la telefon. 

125 de meciuria jucat Pintilii la FCSB, doar în campionat. Fost internațional cu 44 de partide și cu un gol, el are 36 de ani și s-a retras din cariera de jucător în 2019. A rămas în club după retragere și e angajat ca delegat, deși face parte din conducerea tehnică

Pe Todoran aveam de gând să îl aducem la echipa a doua, eram supărat fiindcă ne bătuse Afumați cu 4-1. Și mi-a zis MM «Todoran e la duhovnic». Ce?! Are el duhovnic? Nu îl mai angajăm la tineret, îl facem «principal» la prima echipă! Crede fiecare ce vrea, eu sunt convins că pot să am succes doar cu oameni buni, credincioși
- Gigi Becali, patron FCSB

Todoran ar putea să discute cu Becali, mai ales dacă va avea rezultate bune, și să îl convingă de unele lucruri. Reghecampf a reușit să câștige două titluri la rând în felul acesta, a putut să colaboreze cu Gigi
- Florin Bratu, antrenor

10.000 de euroîncasează lunar Thomas Neubert, preparatorul fizic, mai mult decât dublu în comparație cu antrenorul principal din acte, Todoran, plătit cu numai 4.500 de euro

Todoran e obișnuit să fie marionetă

Todoran a rezistat puțin la Slatina, a fost demis în martie, înainte ca echipa să retrogradeze în liga a treia. Surse care cunosc modul de lucru de acolo povestesc că fostul mijlocaș era tot un antrenor „de paie", „principalul" real era Daniel Oprescu, un personaj cu pile în Federație. Oprescu a fost și selecționer al lotului sub 18 ani și e un apropiat al oamenilor lui Burleanu.

 Todoran, pe care Becali l-a poreclit „Dorodan", din obișnuința lui de a le poci numele jucătorilor și antrenorilor, va primi 4.500 de euro net lunar ca să-și închirieze licența Pro, un act în spatele căruia vor lucra Gigi și Pintilii. Înainte de „Dorodan", Becali a mai inventat și alte nume: Bicfalvi era „Bicbaldi", Djakaridja Kone era „Tacarigea", Toni Petrea era „Toni Piatră".

VIDEO Gigi Becali, despre relația cu Todoran: „În România, antrenorul contează doar 60%”

Citește mai multe știri despre FCSB: 

Becali, apărat de un nume uriaș din fotbal: „FCSB e Steaua! Fanii CSA să nu mă contrazică!”

Cealaltă față a lui Gigi Becali: a ținut România în viață în cupele europene! FCSB a subordonat toate rivalele din țară

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (15)
ioan.h
ioan.h  •  08 Iunie 2021, 17:12
Postat de hanmocar pe 08 Iunie 2021, 12:40

Bravo celor trei crai de la rasarit care au mai elucidat inca un mister !!!

Adevărat grăiești ! Cred ca au ei au descoperit și roata,etc !

talpaiadului
talpaiadului  •  08 Iunie 2021, 16:39

Ce mi-e Tanda, ce mi-e Manda... Fotbalistii de la FCSB se antreneaza tot fara antrenor, ca Pintilii nu e antrenor, nu pentru ca nu are licenta, ci pentru ca nu are experienta. Un fost jucator in mod normal ar trebui sa preia o echipa de liga a treia in primul an de antrenorat, hai sa zicem maxim liga a doua. Sa fim seriosi, Pintilii va sfarsi precum Dica, adica fara rezultate si dat afara pe usa din dos. Cu Radoi nu pot sa-l compar pentru ca fata de Radoi, Pintilii e totusi scolit, se pare ca a trecut examenul de bacalaureat... :)

talpaiadului
talpaiadului  •  08 Iunie 2021, 16:28
Postat de valentindragobete pe 08 Iunie 2021, 09:41

Inepuizabilul jiji ! Cum toată " gazeta " asta exista si trăiește datorită lui, nu poți sa nu zici ca-n reclama tv: " ce v-ati face fara el ? "

Nu datorita lui Jiji, domnule Dragobete, gazeta traieste datorita tie, mie si celorlalti fraieri care citesc articolele despre Jiji, mica-mare diferenta ca la Radio Erevan. :)

Vezi toate comentariile (15)
Comentează