FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Toni Petrea dă cărțile pe față! De ce a plecat de la FCSB, deși i s-a propus prelungirea: „Asta a contat” » Ce discuta cu Gigi Becali

Toni Petrea explică plecarea de la FCSB +22   FOTO
Toni Petrea explică plecarea de la FCSB

Articol de GSP - Publicat miercuri, 15 septembrie 2021 15:43 / Actualizat miercuri, 15 septembrie 2021 16:31

Antrenorul Anton Petrea (46 de ani) a vorbit despre perioada petrecută la FCSB și despre motivul pentru care a ales să plece, deși i se oferise prelungirea.

Fostul secund al lui Reghecampf a fost principal la FCSB în sezonul trecut, când a terminat pe doi, după CFR Cluj. Acesta a vorbit acum despre plecarea de la echipa roș-albastră, explicând de ce nu a continuat, deși i se propusese acest lucru.

Toni Petrea explică plecarea de la FCSB

„Am avut contract un an după care am zis că e moment să mă opresc. Am avut posibilitatea să rămân încă un an. Mi s-a propus prelungirea, dar am considerat că este mai bine pentru toți să nu continui.

Nu iau decizii la nervi, la supărare. Nu-mi fac procese de conștiință. A fost o dezamăgire pentru mine că nu am luat titlul, mai ales că am condus aproape un sezon clasamentul Ligii 1.

Am stat și am analizat ce s-a întâmplat. Au fost și motive subiective și obiective, dar s-au întâmplat multe în play-off.  Probabil că evoluția echipei a fost destul de bună sezonul trecut și de aceea mi s-a propus să continui, dar faptul că nu am câștigat titlul pentru mine a contat”, a spus Petrea, potrivit digisport.ro.

„Am avut o relație foarte OK cu Gigi Becali”

Fostul antrenor a vorbit și despre patronul Gigi Becali și despre cum acesta se implica la echipă.

„Am avut o relație foarte OK cu dânsul. Îi explicam ce se întâmplă la echipă, cum văd strategia, cum se antrenează jucătorii. E normal ca omul care investește să știe ce se întâmplă într-un club. Cu argumente pro și contra.

Nu neapărat că mi-a impus jucători, vorbeam. E un club mare, cu jucători valoroși, aduși pe sume mari. Automat se vrea profit. Datoria mea era să-i pregătesc pentru a arăta foarte bine”, a mai spus Petrea.

Petrea a fost înlocuit cu Dinu Todoran, dar acesta n-a rezistat pe banca roș-albaștilor, Gigi Becali aducându-l pe Edward Iordănescu.

Cum l-a schimbat Ilie Poenaru pe Andrei Cordea

Ilie Poenaru, fostul antrenor al extremei, a dezvăluit cum l-a ajutat, atunci când au lucrat la Academica Clinceni, pe fotbalistul roș-albaștrilor.

„I-am spus lui Cordea să nu se mulțumească niciodată cu puțin. Tot timpul trebuie să își dorească mai mult și să muncească la fel de mult. Andrei Cordea, când a venit la Clinceni, avea probleme foarte mari, din punct de vedere tactic. Stătea lipit de tușă. Într-un an a reușit să învețe să joace la interior, pentru că eu așa am jucat la Clinceni, cu mijlocașii laterali la interior. Uitați-vă la realizările lui Andrei Cordea, de unde au venit. Am avut o muncă titanică cu el. Îmi spunea mereu: «Mister, nu înțeleg cum să stau acolo. Pot să stau doar pe tușă».

I-am zis că eu așa joc și că acolo va da cel mai bun randament. I-am explicat că de la interior poți să pleci în toate pozițiile, atât ofensiv cât și defensiv. Așa parcurgi distanțe mai mici decât atunci când stai pe tușă”, a spus Ilie Poenaru la ProX.

VIDEO Alexandru Deaconu, declarații despre implementarea sistemului VAR în România: „Avem nevoie de 10 luni”

Citește și 

Ministrul Sportului, declarație de ultimă oră: „Pentru mine, FCSB e Steaua”

„Bombardierul” Claudiu Keșeru » Cifre uluitoare pentru atacantul FCSB-ului: subordonează toată Liga 1!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează