FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Manechinul! Rolul lui Toni Petrea la FCSB nu e nici măcar de secund » Un jucător dezvăluie pentru GSP: „Simte vânzoleală în spatele lui, se întoarce și întreabă «cine intră?»"

Articol de , , - Publicat joi, 17 martie 2022 07:07 / Actualizat joi, 17 martie 2022 09:37

FCSB luptă pentru titlu deși echipa e condusă de Becali de acasă. Antrenorul oficial, Toni Petrea, se miră și el de schimbările care au loc în timpul meciurilor.

Concurența pentru câștigarea campionatului continuă după ce FCSB a câștigat meciul cu Farul și a rămas la șapte puncte în spatele liderului CFR. Roș-albaștrii luptă pentru titlu, deși dau peste cap strategia obișnuită din fotbal, ei au pe bancă doar asistenți ai lui Gigi Becali, adevăratul antrenor principal. 

Patronul-antrenor stabilește transferurile, echipa de start, schimbările din timpul meciurilor. Mai ales înlocuirile constituie pasiunea lui Becali. Un jucător obișnuit cu banca de rezerve a FCSB a povestit pentru Gazetă cum sunt luate deciziile pe parcursul partidelor:  „Petrea simte vânzoleală în spatele lui, se întoarce și întreabă «cine intră?»". Nici măcar nu e consultat de cineva în privința hotărârilor". 

Romeo Pașcu, dezvăluiri incredibile: „Securitatea mi-a zis așa în 1989: «Dă cu aspiratorul». Am uitat o geantă Samsonite cu 200.000 de dolari”
REVOLUȚIE
Romeo Pașcu, dezvăluiri incredibile: „Securitatea mi-a zis așa în 1989: «Dă cu aspiratorul». Am uitat o geantă Samsonite cu 200.000 de dolari”

Toni Petrea s-a dat din nou de gol: „Din păcate, asta e!"

Antrenorul principal din actele FCSB e surprins și el de mutările pe care le face Gigi de acasă, de la televizor. Petrea jonglează tot mai greu în interviurile de dinainte și de după meciuri, atunci când e întrebat despre decizii care nu îi aparțin. 

Înaintea jocului cu Farul, întrebat fiind despre situația lui Keșeru, golgheterul care nu mai are loc nici pe bancă, antrenorul a spus că „din păcate, situația lui e neschimbată". O afirmație cu care a arătat că el l-ar folosi pe Claudiu Keșeru dacă ar putea. Doar că nu poate, Gigi Becali hotărăște totul.

I-a fost greu și să explice de ce Andrei Vlad, portarul care apăra meci de meci, nu mai face parte din lot. Tot patronul a decis să-l pedepsească astfel pe tânărul pe care-l alinta la un moment dat „Messi al portarilor". 

Petrea câștigă 5.000 de euro lunar ca să asiste de la marginea terenului la meciuri și la decizii pe care le ia patronul de acasă. Gigi le transmite altor persoane din staff schimbările și „principalul" doar constată. 

11 ania petrecut Anton Petrea ca antrenor. El a fost secundul lui Reghecampf din 2011 până în iulie 2020, atunci când a fost angajat ca „principal" al FCSB

Petrea a fost secundul lui Becali mereu la FCSB

Toni a mai fost A1 al FCSB-ului într-un mandat, deci el știe exact cum funcționează echipa și care e implicarea lui Becali. A revenit în postul acesta fiindcă nu îl voia nimeni. Petrea a rămas pe margine din mai până în noiembrie 2021, între mandatele pe care i le-a oferit Gigi Becali. 

Istoricul lui conține numai experiențe ca secund al lui Laurențiu Reghecampf, peste care a adăugat episoadele acestea în care îl secondează, neoficial, pe Becali. 

65 de meciuriare Petrea ca antrenor principal, toate bifate pe banca FCSB-ului. El și preparatorul fizic german Neubert au preluat conducerea roș-albaștrilor în vara lui 2020 și antrenează echipa și acum. Ei doi se ocupă de antrenamentele zilnice, Becali ia deciziile care contează

Unul singur a renunțat: Edi Iordănescu!

Becali a căutat în ultima vreme doar antrenori care să accepte deciziile lui, să fie „principali" în acte și secunzi de fapt. Excepția a reprezentat-o Edi Iordănescu, care a rezistat puțin în post, până când Gigi s-a plictisit să-l lase să decidă el și l-a forțat să plece. 

Edward a renunțat și la clauza de reziliere în valoare de 500.000 de euro după ce Becali l-a sunat pe tatăl lui, Anghel, și l-a presat pentru ca Edi să plece gratuit. 

Vintilă, Teja, Andronache au acceptat să execute ordinele patronului. A demisionat doar Bogdan Andone. După o lună, el a renunțat la funcție, în urma unui meci cu Alașkert, din Europa League. 

„Nu mai pot să răspund pentru decizii care nu sunt ale mele", a mărturisit Andone atunci. 

Cealaltă variantă: Dan Petrescu face totul la CFR

Concurența pentru titlu e una dusă între Becali și Dan Petrescu, ei sunt conducătorii reali ai favoritelor. Petrescu are la CFR rolul pe care-l îndeplinește Gigi la FCSB, doar că el nu e și proprietarul acțiunilor. 

Dan stabilește transferurile, lista cu lotul pentru campionat, el alege titularii, el stabilește schimbările din timpul meciurilor. Cristi Balaj, angajat recent ca președinte, a recunoscut în toate aparițiile din public că lui Petrescu îi aparțin toate deciziile importante, inclusiv tratativele cu fotbaliștii aflați aproape de finalul contractelor.

VIDEO Anton Petrea: „Andrei Vlad nu traversează o perioadă foarte bună”

Citește și: 

Marius Șumudică, tot cu gândul la FCSB » A explicat cum ar colabora cu Gigi Becali

Atac la MM Stoica: „Unde e susținerea lui acum? Când am spus eu asta, mi-a sărit în cap”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (66)
torinezul
torinezul  •  17 Martie 2022, 20:50
Postat de andreif pe 17 Martie 2022, 15:50

Tu vezi ca v a laudat si ieri Pascu !!!Asta a spus ca Cooperativa asigura campionate pentru voi si a permis unor echipe mici sa joace in Europa...

"ca Cooperativa" cred ca facea acelasi lucru si pentru Steaua, pe vremea raposatului Ceausescu. Atunci era bine cand erati sub aripa lui Nicu Ceasusescu? Stai asa, tu atunci nu erai nici macar pe "portativul" ltatalui tau.Era mai bine daca facea o "bala".Scapam de un incult.

fcsarbitrii
fcsarbitrii  •  17 Martie 2022, 20:24
Postat de torinezul pe 17 Martie 2022, 20:10

Amice, poti avea 10 facultati, tot paralel esti cu limba romana. In primul rand, nu mai scrie cu majuscule. Apoi, IQ-ul (Intelligence Quotient) reprezinta masura inteligentei umane exprimata printr-un numar rezultat in urma sustinerii unui test standardizat, raportat la varsta cronologica. "REFERITOT LA STUDI " e cu 2 de i, si mai sunt si altele.Insa nimic nu e gratis.Ai trait degeaba, tot incult mori.

ce ai cu popeye-petre,marinarul de bosfor?

torinezul
torinezul  •  17 Martie 2022, 20:10
Postat de Niculae Petre pe 17 Martie 2022, 17:00

SUNT SUPORTERUL FARULUI CARUIA II VENEA SA SPARGA TELEVIZORUL LA MECIUL CU FCSB.AM VRUT SA REMARC UN SINGUR LUCRU PE CARE ACEASTA PERSOANA NUMITA TORINEZUL CARE SE CONSIDERA CA ARE UN IQ FOARTE RIDICAT ( POATE IN PROSTIE) LA FEL CA SI ALTI CARE ACCEPTA CA UN ZIARIST SA JIGNEASCA UN ANTRENOR SAU UN JUCATOR.REFERITOT LA STUDI POT FACE DOVADA UNUI MASTERAT LUAT PE VREMURILE IN CARE SE FACEA SCOALA NU CUMPARAT CUM SE PROCEDEAZA ACUM. APROPO STIMABILE CRED CA NU AI MAI MULT DE UN LICEU TERMINAT CU CHIU CU VAI ***.

Amice, poti avea 10 facultati, tot paralel esti cu limba romana. In primul rand, nu mai scrie cu majuscule. Apoi, IQ-ul (Intelligence Quotient) reprezinta masura inteligentei umane exprimata printr-un numar rezultat in urma sustinerii unui test standardizat, raportat la varsta cronologica. "REFERITOT LA STUDI " e cu 2 de i, si mai sunt si altele.Insa nimic nu e gratis.Ai trait degeaba, tot incult mori.

Vezi toate comentariile (66)
Comentează