FOTBAL  »  Superliga  »  

FCSB // Antrenorul Gigi Becali a produs șapte puncte » Care e randamentul schimbărilor efectuate de patronul vicecampioanei

Articol de , - Publicat vineri, 29 noiembrie 2019 11:27

Gigi Becali a fost criticat pentru schimbarea lui Florin Tănase cu Dragoș Nedelcu imediat după prima repriză a meciului pierdut 1-3 cu Astra, o decizie care a subminat jocul FCSB. Randamentul patronului e însă bun de-a lungul stagiunii: cu modificările pe care le operează el în pauze a sporit numărul punctelor.

Becali nu e un antrenor chiar atât de neinspirat! El a fost criticat cel mai recent după înfrângerea cu Astra, pentru care a avut o vină: l-a scos după prima repriză pe Florin Tănase, l-a înlocuit cu Dragoș Nedelcu și din acel moment s-a prăbușit tot jocul FCSB-ului, oaspeții au marcat două goluri în partea a doua a meciului și au luat toate punctele. 

Ideile vin de sus, nu de pe bancă 

Pe Gigi l-a indicat drept vinovat inclusiv Dumitru Dragomir, unul dintre amicii lui: „Schimbarea lui Tănase nu a venit de la antrenor, a venit de undeva de sus, de la Dumnezeu”. 

Mitică era convins că nu Vintilă hotărâse să iasă „Tase” și nu e doar o bănuială a fostului președinte de la Liga Profesionistă, Becali și-a asumat de câteva ori înlocuirile operate în pauzele partidelor. El nu mai are răbdare, schimbă și doi jucători după doar 45 de minute dacă îl dezamăgesc titularii.  

Bogdan Andone, tocmai antrenorul care l-a învins pe Gigi în etapa trecută, a descris amănunțit procedura: „Eu nu aveam voie să fac vreo schimbare, dacă-mi venea vreo idee trebuia să cer aprobarea patronului pentru schimbare. Când el voia să înlocuiască vreun jucător, anunța direct pe cineva din staff. Nu știu cu cine ținea legătura, cred că Marius Ianuli era intermediarul, și era operată schimbarea direct, fără ca eu să fiu anunțat”.  

Gigi și Feșnic au bătut-o pe Sepsi 

Prin comportamentul lui, Becali îi lipsește de drepturi pe antrenori, însă efectul asupra rezultatelor și a poziției din clasament e pozitiv! FCSB a câștigat șapte puncte datorită schimbărilor pe care patronul i le-a transmis lui Mache în pauze. Asta e diferența dintre rezultatele finale și scorurile din pauze în partidele la jumătatea cărora a modificat Gigi echipa. Cea mai spectaculoasă răsturnare a avut loc în meciul cu Sepsi.  

Covăsnenii conduceau cu 1-0 după 45 de minute, Becali l-a scos pe Adi Popa, l-a trimis pe teren pe Dennis Man și echipa lui a învins, până la urmă, cu 2-1. E drept că revenirea spectaculoasă a fost realizată și cu ajutorul arbitrului Feșnic, care a inventat penalty-ul din care FCSB a egalat la unu. 

„Știm cu toții foarte bine de unde vin schimbările din pauză, să nu ne prefacem că nu am cunoaște exact situația de la FCSB!”
- Gabi Balint, fost internațional 

Cum a câștigat patronul 7 puncte din fața televizorului: 

FCSB // Antrenorul Gigi Becali a produs șapte puncte » Care e randamentul schimbărilor efectuate de patronul vicecampioanei

Nu contează cine e pe bancă 

Metoda lui Becali, cu câte o schimbare sau două în pauzele celor mai multe partide, e nemaiîntâlnită în fotbalul serios din Europa. Se întâmplă rar ca antrenorii să schimbe încă de la pauză și mai rar să opereze două înlocuiri după numai 45 de minute. Și ar fi extrem de greu de găsit o situație în care o echipă să fi modificat formula atât de des la jumătatea partidelor. 

Gigi a schimbat în pauză de 17 ori doar în acest sezon! Și a păstrat strategia asta indiferent de numele antrenorului. Dică, Teja, Bogdan Andone, Vintilă s-au supus, au acceptat alegerile patronului. Singura cale prin care tehnicienii angajați au putut să influențeze prestația echipei: antrenamentele pe care le făceau în timpul săptămânii. Formula de start și schimbările i-au aparținut întotdeauna patronului. 

Vezi și:

VIDEO Bogdan Vintilă a vorbit cu Becali despre plecarea de la FCSB: „Nu mi-a dat asigurări. Ce mai e sigur în ziua de azi?”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!


 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
adriann_
adriann_  •  29 Noiembrie 2019, 12:54

Craitoiu si Raureanu cred ca n-au facut o zi de sport in viata lor, cum sa scrii asemenea tampenie? Poti sa marchezi un gol total intamplator, sau sa-ti de Fesnic ala penalty inventat samd, tragi din asta concluzia ca schimbarea ti-a adus puncte? A, daca jucatorul introdus marcheaza, sau da pasa de gol, sau are un impact evident asupra jocului, iar schimbarea era una neobisnuita, la care antrenorul nu s-ar fi gandit, atunci ai putea sa zici ca a adus puncte ciobanul cu schimbarile lui.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează