FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB și-a găsit casă pentru la vară » Unde va disputa meciurile în perioada în care Arena Națională e blocată de concerte

Până acum, dintre echipele de club, doar Dinamo a primit permisiunea de a evolua pe Arcul de Triumf
Până acum, dintre echipele de club, doar Dinamo a primit permisiunea de a evolua pe Arcul de Triumf

Articol de , , - Publicat sambata, 11 martie 2023 07:00 / Actualizat sambata, 11 martie 2023 09:44

Arena Națională va fi blocată toată luna iulie, când va găzdui două concerte, motiv pentru care vicecampioana a făcut o solicitare și a găsit înțelegere pentru a evolua pe Arcul de Triumf în preliminariile cupelor europene.

FCSB e nevoită din nou să caute alte soluții pentru a disputa meciurile de pe teren propriu în startul unui sezon, în altă parte decât pe Arena Națională. La vară, în cazul în care roș-albaștrii vor fi iarăși în postura de a evolua în cupele europene, Arena Națională nu va fi disponibilă pentru fotbal cel puțin pe parcursul lunii iulie, când va găzdui două concerte, la interval de 10 zile: pe 16 și 26 iulie. 

Fix în a doua jumătate a lunii, FCSB, dacă va obține loc de Europa, va susține primele două tururi preliminare, indiferent că va fi vorba despre Champions League sau a treia competiție, Conference League.

Pintilii nu mai e A1! FCSB va numi un nou antrenor principal: „E străin, nu va fi doar o licență pe bancă”
FCSB
Pintilii nu mai e A1! FCSB va numi un nou antrenor principal: „E străin, nu va fi doar o licență pe bancă”

FCSB va juca pe Arcul de Triumf

Pentru a se asigura că nu va trebui să plece din București, cum s-a mai întâmplat în anii trecuți, FCSB a făcut deja o solicitare pentru a antama o altă arenă din Capitală. Cum pentru stadionul Steaua încă nu există normele de aplicare pentru legea care a fost votată recent și care i-ar permite inclusiv clubului lui Becali să poată evolua acolo, FCSB s-a orientat către Arcul de Triumf. 

Acesta e în administrarea Ministerului Sportului, care a răspuns afirmativ cererii FCSB-ului. La fel s-a întâmplat și cu Dinamo, care deja a disputat mai multe partide acolo, inclusiv în Cupa României. Și duminică, la meciul cu Poli Timișoara, decisiv pentru accesul în play-off, gazda va fi tot Arcul de Triumf.

De ce FCSB n-a jucat deloc pe Arcul de Triumf

Până în acest moment, FCSB nu a jucat deloc pe Arc, decizia de a nu pleca de pe Arena Națională fiind determinată de media foarte bună de spectatori pe care echipa a avut-o la meciurile de acasă, în acest sezon. FCSB a avut în medie, la jocurile de Liga 1, aproape 13.000 de fani, nivel care depășește cu mult capacitatea întregii arene de pe Arcul de Triumf, care are doar 8.000 de locuri. 

În schimb, costurile pe Arc sunt mult mai mici decât cele de pe Arenă, unde cheltuielile totale, chiar pentru un joc mediu de prima ligă, pot ajunge și la 45.000 de euro. În schimb, pe Arc, suma nu trece de 25.000 de euro.

Concertele din vară, de pe Arena Națională

DATAFORMAȚIA
16 iulieGuns N'Roses
26 iulieDepeche Mode

Rugby-ul ar putea strica gazonul

Singura problemă ar putea să fie starea suprafeței de joc. În momentul de față, gazonul e excelent, de el ocupându-se aceeași firmă care îngrijește și iarba de pe Arena Națională. Totuși, cum rugby-ul are în continuare prioritate pe Arc, în cazul în care FCSB ar fi nevoită să intre acolo după 2-3 meciuri de rugby, terenul nu ar mai putea fi adus la standardele de calitate pe care le dorește FCSB și care sunt necesare pentru a disputa un joc european.

7.000de spectatori e asistența minimă de care FCSB are nevoie la meciurile de pe Arena Națională pentru a acoperi cheltuielile de organizare aferente unui joc din prima ligă

Când se joacă preliminariile cupelor europene în 2023-2024

FazăTurRetur
Turul 111-13 iulie18-20 iulie
Turul 225-27 iulie1-3 august
Turul 38-10 august15-17 august
Play-off22-24 august29-31 august

* datele sunt pentru Champions League și Conference League

Top 5 audiențe FCSB în acest sezon

MeciCompetițieSpectatori
FCSB - Dunajska Streda 1-0Conference League, preliminarii40.457
FCSB - Rapid 3-1Liga 131.233
FCSB - Viking 1-2Conference League, play-off30.134
FCSB - Anderlecht 0-0Conference League, grupe29.780
FCSB - Saburtalo 4-2Conference League, tur 2 preliminar25.228

Citește și alte știri despre FCSB:

Mihai Stoica l-a umilit pe Strizu în direct: „Uitați-vă ce față are, un personaj caricatural! Nu am vrut să mă înconjor de proști, mincinoși și impostori” + episod ireal cu Olaru

Mihai Pintilii rupe tăcerea: „Mi-a fost rău din cauza scandalului” + noi săgeți către Dică: „Rezultatele mă țin, echipa era pe 14 când a plecat!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (87)
Catalynn._._
Catalynn._._  •  13 Martie 2023, 22:55
Postat de alexh pe 13 Martie 2023, 22:27

Bă, nu te duce capul? Ți-am zis că nu fac compromisuri cu persoane ca tine.

Tocmai ca mă duce capul văd ca faci orice e posibil pt a nu îți asuma afirmațiile! Exact ca ultimul laș! Cum adică sa faci “compromisuri” bă!? Dimpotrivă, dacă chiar nu vrei sa te compromiți (și cred ca îți e clar ca toată conversația te-a compromis definitiv, ca in cazul lu’ Pinocchio Luciann care a căutat cele mai penibile scuze pt a scapa de întâlnirea cu Adriann) ar fi trebuit sa fii bărbat, sa fii vertical și sa recunoști ca ai vorbit prostii și iti e frica sa juri strâmb chiar dacă te declari ateu. Parca ziceai ceva ca ești ț., caz in care este perfect logic ca vrei sa fugi de blestem, poate ca in D-zeu nu crezi dar in vrăji și blesteme sigur! :-)))

alexh
alexh  •  13 Martie 2023, 22:27
Postat de Catalynn._._ pe 13 Martie 2023, 21:00

Cu atât mai mult! Deci da sau ba!? Pt atei și agnosticii exista karma, cu ea faci prinsoarea, nu cu mine! Sa te văd! Ai minimul de curaj și bun simt sa îți susții afirmația sau îți ceri scuze public pt ca ai spus prostii/minciuni!?

Bă, nu te duce capul? Ți-am zis că nu fac compromisuri cu persoane ca tine.

Catalynn._._
Catalynn._._  •  13 Martie 2023, 21:00
Postat de alexh pe 13 Martie 2023, 20:44

Câte prostii ai spus tu, ar trebui scrise romane. Sunt ateu. Hai, cântă la altă masă, n-am mărunt.l

Cu atât mai mult! Deci da sau ba!? Pt atei și agnosticii exista karma, cu ea faci prinsoarea, nu cu mine! Sa te văd! Ai minimul de curaj și bun simt sa îți susții afirmația sau îți ceri scuze public pt ca ai spus prostii/minciuni!?

Vezi toate comentariile (87)
Comentează