FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB // Aşa va arăta primul „11” al lui Mihai Teja » Avantajele și dezavantajele aduse de noile mutări și trecerea la 4-3-3

Florentin Matei s-a antrenat deja alături de noii colegi de la FCSB Foto: Cristi Preda
Florentin Matei s-a antrenat deja alături de noii colegi de la FCSB Foto: Cristi Preda

Articol de , , - Publicat miercuri, 16 ianuarie 2019 08:22

Florentin Matei, 25 de ani, şi Adrian Stoian, 27 de ani, cele două achiziţii ale iernii la FCSB, îşi vor găsi loc printre titulari şi vor evolua ca interi în noul modul tactic pe care îl va propune Mihai Teja.

FCSB încă n-a disputat niciun meci amical în stagiul din Spania, dar antrenorul care a preluat echipa de la Nicolae Dică şi-a creionat deja un prim "11" cu care să abordeze ceea ce va însemna ultima parte a sezonului regulat şi apoi play-off-ul. Vor fi 3 mari schimbări, iar prima e dată de aşezarea în teren. Teja îi va face pe plac patronului şi va antrena modulul 4-3-3.

Apoi, cele două achiziţii bifate în această iarnă îşi vor face loc în formula de bază. Florentin Matei şi Adrian Stoian sunt văzuţi de Teja ca variante perfecte pentru postul de inter. Ei se luptă pentru titularizare cu Moruţan şi Teixeira, soluţii de asemenea pentru zonele respective. În privinţa închizătorului, Nedelcu va începe ca titular şi pentru că Pintilii încă nu se antrenează la capacitate maximă după problema medicală pe care a avut-o.

Defensiva va avea, spre deosebire de marea majoritate a meciurilor din prima jumătate a sezonului, o componenţă în care fiecare jucător va evolua pe postul său de bază. Planici şi Bălaşa, singurii stoperi de meserie din lot, vor face cuplu în centru, iar Benzar şi Momcilovici vor apărea pe benzi. Sârbul Marko va reveni după o absenţă record. N-a mai bifat un meci oficial de peste 5 luni, s-a accidentat în Hajduk Split - FCSB 0-0, după care a suportat o recidivă şi n-a mai jucat deloc.

FCSB în 4-3-3: Bălgrădean - R. Benzar, Planici, Bălaşa, Momcilovici - Fl. Matei, Nedelcu, Stoian - Man, Gnohere, Fl. Tănase

AVANTAJ

  • Bancă lungă şi bună în ofensivă

Modul în care arată lotul îi oferă lui Teja foarte multe soluţii în privinţa jucătorilor de atac. Pe lângă titulari, există nume care oricând pot aduce plus-valoare din postura de rezerve: Florinel Coman, Moruţan, Teixeira, Mihai Roman. Cărora li se va adăuga Carlos Fortes, în cazul în care transferul portughezului va fi în cele din urmă rezolvat.

DEZAVANTAJ

  • Bancă scurtă şi subţire în defensivă

Apărarea continuă să fie marea problemă. Dacă la nivelul titularilor lucrurile arată bine, pe bancă, Teja nu are la dispoziţie jucători care să se apropie de acelaşi nivel. De fapt, cu excepţia postului de fundaş stânga, unde sunt Morais şi Stan, pe celelalte 3 poziţii există, ca alternativă, doar improvizaţii: Jakolis pentru fundaş dreapta şi Filip pentru fundaş central.

"Şi care e problema că Moruţan şi Florinel Coman vor fi rezerve? Sunt tineri, vor avea tot timpul din lume să joace. Acum, prioritate e să luăm titlul"
Gigi Becali, patron FCSB 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
hells_angels_buc
hells_angels_buc  •  16 Ianuarie 2019, 11:11

Crăiete vezi că Fortes nu mai vine la FCSB. Bagă repede un copy paste de la ziarul concurent, şi uite aşa iți scoți salariul!!

198939213804366
Adrian Addryano  •  16 Ianuarie 2019, 10:53

Tot 4-2-3-1 este mai sigur!!!!!!!!Nu știu cum ar rezista Nedelcu de unul singur acolo în centru,este prea riscat!!!!!!!!!!Pintilii dacă este la o capacitate cat de cat acceptabila va începe titular,Man va fi scos din schemă iar Fl.Matei,Tănase și A.Stoian îl vor susține pe Gnohere în atac!!!!!!!!!!

klauz
klauz  •  16 Ianuarie 2019, 10:01

Nu ca becali nu o sa-l vanda pe 300 milioane, dar nici macar nu va lua vreun ban pe Morutan, va trebui sa-l cedeze gratis in ligile inferioare...

Vezi toate comentariile (9)
Comentează