FOTBAL  »  Superliga  »  ETAPA #17

FCSB - ASTRA 1-3 // VIDEO+FOTO Astra SUPREMĂ! Denis Alibec și Gabi Enache o îngenunchează pe FCSB, în derby-ul etapei din Liga 1

Articol de - Publicat sambata, 23 noiembrie 2019 22:30

Astra Giurgiu a produs surpriza și s-a impus cu 3-1 pe terenul lui FCSB, în derby-ul etapei a 17-a din Liga 1 (Gnohere '18 / Alibec '30, '60, Enache '90+6).

Cu o apărare penibilă, FCSB n-a mișcat în fața unui Denis Alibec letal și a unui Budescu imperial. Umilința supremă a fost golul din prelungiri reușit de "rebelul" Enache

Vintilă își face o cruce mare și intră pe gazon. E calm, dar a făcut din nou improvizații. Ciorbadjiski a rămas în fața televizorului. La fel și Adi Popa, pe care nu-l mai are deloc la inimă.

A riscat cu Soiledis în apărare. Iar Cristi Manea, singurul român din echipa Europeanului de tineret, e pentru a nu știu câta oară rezervă. Startul meciului îi mărește brusc pulsul antrenorului credincios. Crețu și Soiledis nu se regăsesc. Harababura e la ordinea zilei! 

Apărarea-i de județ!

Budescu a bătut un corner, Bălgrădean s-a înălțat și a boxat, iar Graovac a ratat incredibil din câțiva metri de două ori, în doar trei secunde! Astra s-a transformat serios după plecarea lui Alexa.

Echipa nu mai stă în apărare și e toată în atac. Și are cinci cornere în doar trei minute! E bombardament, dar Bălgrădean răsuflă ușurat. Apărarea-i praf, praf, praf!

Man ia o acțiune pe cont propriu, aleargă ca Bolt la atletism. A făcut o învăluire, a intrat în careu, dar Oaidă, care a venit din spate, pe ascuns, a pus latul și a trimis puțin peste (10). Și avalanșa raidurilor steliste dau roade!

Florin Coman îi face praf pe astrali pe dreapta, trage, dar mingea a lovit bara. Gnohere era acolo singur și a marcat fără emoții. 1-0! Eric, vine "Bizonul" în urmărire! Francezul a reușit golul 58 și mai are doar șase reușite să-l ajungă pe brazilian în fruntea marcatorilor străini all-time din L1.

Răzbunarea când îmi vine

"Sitarii" dunăreni se trezesc! Răduț (26) și Alibec (27) sună alarma. Dar Denis nu uită și nu iartă! Degeaba se roagă MM în tribună, Budescu își arată clasa. L-a văzut excelent pe Alibec, i-a pasat, iar vârful naţionalei l-a executat cu sânge rece pe Bălgrădean (30). Ce meci frumos! Ce ritm și ce ocazii! Coman (36) și Panțâru (42) au ultimele răbufniri, dar Lazar e pe post. Gnohere a încercat o "foarfecă" precum în zilele bune, dar nu i-a ieșit.

Vintilă schimbă rapid la pauză. Își lasă căpitanul la vestiare. Gigi nu-i la meci. Dar vede că Tase nu-i în ziua cea mai bună. A fost de pe altă planetă.

Jocul nu se stinge. Ocaziile curg. Tamaș a încercat o torpilă (59), dar poarta era prea departe ca să se bucure. O face la doar câteva secunde, după ce Alibec își arată clasa! Budescu, același Budescu i-a pasat, Denis a scăpat din marcajul lui Soiledis și a dus-o pe Astra în avantaj. Ce dulce-i răbunarea! 1-2.

Şi Enache a râs de ei

Se simte absența lui Planici! Vintilă l-a scos imediat pe Crețu, l-a aruncat în luptă pe Moruțan. Degeaba! Îl pune la mijloc și l-a mutat pe Popescu în centrul apărării. Când s-or opri improvizațiile la o echipă cu pretenții? Reușita lui Denis calmează spiritele. Astra cedează mijlocul terenului, are probleme. Degeaba se aruncă Man, Coman și Moruțan în atac. Nu le iese nimic. Nu se poate doar cu rugăciuni. Mai trebuie să joci și fotbal.

Jocul scade din intensitate. Încep și primele fluierături ale suporterilor steliști. Man (77) îl întinde pe Lazar. Degeaba!

Ghonere vrea să pună capul să aducă egalarea, însă e făcut KO! Astra pleacă pe contraatac, dar Valentin Gheorghe a pasat greşit. Man e plin de nervi. Coman a dispărut din joc de minute bune.

Bomboana pe colivă e pusă de hulitul Gabi Enache! Dat afară ca o măsea stricată de la echipă, mijlocașul face 1-3 și dansează de bucurie. Avram fluieră finalul. MM, se vede că ai revenit! Se anunță o iarnă grea!

+8 FOTO

FCSB - Astra Giurgiu 1-3

  • Au marcat: Gnohere '18 / Alibec '30, '60, Enache '90+6

1.500 de spectatoriau asistat la meciul de pe Arena Națională

FCSB (4-3-3-): Bălgrădean - Creţu, Cristea, Soiledis, Panţâru - Ov Popescu, Oaidă, Tănase - Man, Gnohere, Coman
Rezerve: A. Vlad, C. Manea, Nedelcu, Moruțan, Momcilovic, I. Vînă, I. Hora
Absenți: Momcilovici, Cl. Belu, Al. Stan, L. Filip (accidentați), Planici (suspendat), Gikiewicz (fugit)
Antrenor: Bogdan Vintilă

Astra Giurgiu (4-3-3): Lazar - Grahovac, Tamaş, Dima, Radunovic - Bruno, Şerban, Crepulja, Răduţ - Budescu, Alibec
Rezerve: Kitanov, Begue, Dandea, Trusescu, F. Matei, V. Gheorghe
Absenți:
Antrenor: Bogdan Andone

Stadion: Arena Națională
Arbitru: Marius Avram (București) / Asistenți: Mircea Orbuleț (București) și Mihai Marica (Bistrița Năsăud)

VEZI ȘI:

DINAMO // INTERVIU EXCLUSIV Adrian Marțian îl distruge pe Ionuț Negoiță: „Voia banii înainte, ca la bordel” + mesaj direct: „Ia-ți fărașul și măturica și du-te să faci curat la Rin!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (470)
magic4ever
magic4ever  •  24 Noiembrie 2019, 12:26
Postat de cneius pe 24 Noiembrie 2019, 11:24

Toti uitati de greselile lui Budescu ! Si azi a pierdut mingea din care s-a nascut golul Stelei. De aceea nu a fost bagat in teren la nationala, desi da goluri si pase, mai si greseste iar echipa lui primeste gol..

D-asta nu merita sa joace Budescu la nationala pentru ca mai pierde mingea din cand in cand si marcheaza adversarii gol dupa o greseala grava a portarului? Nu mai erau fundasii in spatele lui Budescu?Dar cand ofera 2 pase de geniu sau marcheaza din corner cum este?Daca juca la FCSB il vroiai titular la nationala...ce acrii sunt strugurii cand nu ajungi la ei...

noname999
noname999  •  24 Noiembrie 2019, 11:48
Postat de adriann_ pe 24 Noiembrie 2019, 10:19

Ma eu nu veau sa te jignesc dar te cam jignesti singur cu enormitatile astea. IN PRIMA ZI DE GUVERNARE ORBAN A FOST INSTALAT LA TRANSELECTRICA FIUL LUI MARINEL BURDUJA, ALA CARE ERA VICE LA BANCOREX CAND CU FALIMENTUL. Haita pedelista, aia care a facut praf Romania, se napusteste deja pe ciolan. La Finante a fot instala Catu ala cu mutra de sobolan, care a fost dat afara din banca dupa ce a condus un atac asupra leului. Primul lucru pe care l-a facut a fost o declaratie ca ar fi tinut Teodorovici contabilitate dubla ca Al Capone, dupa care leul s-a dus in cap (firesc). Cat or fi bagat la buzunar speculatorii in timp ce fraieirlor le cresteau ratele? Si exemplele pot continua la nesfarsit. Realitatea simpla e ca lui Iohannis ii e frica de Dancila, daca nu-i era facea o dezbatere cu ea, o zdrobea si avea 80% asigurati. Dar staff-ul lui stie prea bine ca "regele este gol", ca nu are in cap decat protocol zero, palate, limuzine, garda de onoare etc. Dupa 5 ani cu astia o sa-ti vina sa plangi cand o sa-ti aduci aminte de ziua in care ai pus din nou stampila pe Iohannis, iti dau in scris.

Esti un individ superficial, fals. Probabil ai fost nomenclaturist, informator al securitatii, ai peste 60 ani. Prost nu esti, dar fiind un bolsevic convins, echivaleaza. Cum sa te iei de fetele oamenilor!? Esti penibil!

cneius
cneius  •  24 Noiembrie 2019, 11:24

Toti uitati de greselile lui Budescu ! Si azi a pierdut mingea din care s-a nascut golul Stelei. De aceea nu a fost bagat in teren la nationala, desi da goluri si pase, mai si greseste iar echipa lui primeste gol..

Vezi toate comentariile (470)
Comentează