FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB - ASTRA // Din nou cu invenții » Dică are cel mai scump lot pe mână, dar n-a avut soluții la meciul cu Astra

Articol de GSP - Publicat luni, 05 noiembrie 2018 10:32

FCSB a câștigat chinuit cu Astra Giurgiu, scor 1-0, meci în care Nicolae Dică a apelat din nou la improvizații.

Cel mai scump lot din România nu e chiar atât de bun încât să conțină fotbaliști pentru toate pozițiile de pe teren. Meciul cu Astra a însemnat un nou experiment pentru Dică, încă o ocazie să mute jucătorii pe alte posturi decât acelea pe care sunt specializați.

Aproape jumătate dintre titulari au evoluat în alte zone decât cele pe care s-au obișnuit. Cele mai mari probleme au existat în apărare:

  • Romario Benzar a fost singurul apărător păstrat pe postul lui, fundaș dreapta.
  • Stoperii: un mijlocaș central, Filip, și un fundaș stânga, Morais. Altă ciudățenie în zona asta: ambii fundași centrali sunt stângaci, ceea ce e foarte greu de găsit în fotbalul serios din Europa.
  • Apărătorul stânga, Mihai Roman, e de fapt extremă dreapta. Până să ajungă la FCSB mai apăruse, ocazional, ca fundaș dreapta, niciodată pe partea opusă.
  • Mijlocașul ofensiv Teixeira a devenit închizător, lângă Nedelcu. Dică explicase de ce portughezul de 38 de ani nu poate juca în fața apărării: "Stilul lui riscant, mai mereu decisiv, ne-ar pune în pericol". Principiile antrenorului n-au mai contat aseară, subțirimea lotului l-a obligat pe Nicolae să treacă peste opinii ca să alcătuiască o echipă cât de cât normală, în logica fotbalului.

6 jucătoridefensivi au lipsit de la FCSB: Bălașa, Planici, Momcilovici, Pintilii, Ovidiu Popescu, Alexandru Stan. Până la derby-ul cu Dinamo, din weekendul viitor, ar putea fi recuperați Planici, Stan și Bălașa

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
106683413108068
Francisc Dascal  •  05 Noiembrie 2018, 14:44

De 3 ani lotul este construit gresit,fara 4-5 fundasi centrali nici nu incepe campionatul vreo echipa serioasa,dar nici fara portar de rezerva de valoarea titularului.Sunt multi mijlocasi la echipa ,dar folositi experimental .Numai valoarea scazuta a ligii 1 face posibil clasarea actuala,dar daca continua pe acest drum atunci:ADIO "Campionat" si raman spectatori in Europa fotbalistica.

stelbz
stelbz  •  05 Noiembrie 2018, 13:15

Echipa incropita de Dica in partida de aseara cu Astra nu va avea cu Dinamo nicio sansa de victorie. Chiar daca Dinamo se afla unde se afla. De VINA sunt accidentarile existente, dar si erorilor facute de Becali, MM, Dica privind asigurarea jucatorilor de rezerva pentru inca 2 FUNDASI CENTRALI si inca 2 MJLOCASI la inchidere de valoare. Lipsa unor astfel de jucatori importanti face ca echipa sa fie nepregatita si sa actioneze haotic in teren.... CFR, Craiova, Viitorul au idei de joc, cursivitate la constructie, iar FCSteauaB nu are asa ceva, jucatorii fac fiecare dupa inspiratie(pase aiurea, centrari catre nimeni, individualism etc)...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează