FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Gigi jubilează! FRF face o schimbare esențială din sezonul următor » Craiova și CFR rămân în urmă!

Gigi jubilează! FRF face o schimbare esențială din sezonul următor » Craiova și CFR rămân în urmă!
Gigi jubilează! FRF face o schimbare esențială din sezonul următor » Craiova și CFR rămân în urmă!

Articol de , , - Publicat sambata, 27 februarie 2021 08:49 / Actualizat sambata, 27 februarie 2021 09:17

Federația înăsprește regula U21 din sezonul viitor: un tânăr trebuie să se afle pe teren în tot meciul, al doilea trebuie să joace măcar în prima repriză. Burleanu a anunțat deja în Comitetul Executiv despre intenția FRF și criteriul va fi aplicat sigur în stagiunea următoare. Perfect pentru FCSB!

FCSB va porni campionatul următor cu un avantaj în concurența cu CFR și cu Craiova, rivalele principale din campionat, și va avea, în general, un avantaj față de toate adversarele. Care va fi plusul roș-albaștrilor: Federația crește forțat numărul minutelor pe care le petrec pe teren jucătorii disponibili pentru naționala sub 21 de ani.

Iar clubul lui Becali are ca politică principală dezvoltarea și promovarea tinerilor, de aceea va beneficia de "piese" mai bune în sezonul viitor, e singurul care nu va slăbi din pricina noii reguli.

FRF schimbă regula U21. FCSB jubilează

Regulamentul nu a fost schimbat încă, dar Burleanu a transmis intenția FRF în Comitetul Executiv și „legea" va fi modificată, în mod sigur, așa cum plănuiește Federația. Președintele l-a avut pe Mihai Stoichiță ca aliat în ședința Comitetului și ei doi au prezentat stastistici favorabile regulii U21, date menite să-i convingă pe votanți să oficializeze noua condiție din campionat. 

„În pandemie, de când echipele au avut voie să efectueze câte cinci schimbări în loc de trei, au fost înlocuiți mai devreme de pauză 45 la sută dintre jucătorii sub 21 de ani" a fost unul dintre argumentele cu care Burleanu a căutat să-i convingă pe membri că e nevoie de o intervenție a Federației pentru a stopa "moda" pe care au instituit-o antrenorii. În multe situații, fotbaliștii tineri nu apucă să joace nici măcar un sfert de oră, sunt schimbați imediat după startul partidelor.

Doi U21, măcar 45 de minute

Răzvan s-a folosit, ca să argumenteze, și de transferurile petrecute recent din România către Italia. Mihăilă și Man au mers la Parma, Louis Munteanu a plecat de la Viitorul la Fiorentina. „Datorită regulii U21 au avut loc cele mai mari afaceri din istoria campionatului, cluburile au înregistrat venituri mai mari decât înregistrau în trecut" a fost concluzia președintelui Federației. El a formulat și propunerea FRF de a stopa schimbările petrecute în primele minute ale meciurilor: un jucător eligibil U21 să se afle pe teren pe toată durata unei partide, al doilea să joace măcar în primele 45 de minute, să nu mai poată fi înlocuit de la început.

Pentru FCSB o să fie convenabilă regula. Becali a investit mult în condiții de pregătire tot mai bune pentru juniori și își permite să cumpere fotbaliștii tineri cei mai talentați din campionat. CFR se va afla într-o criză greu de rezolvat, Craiova nu o să aibă nici ea soluții multe ca să se încadreze în criteriul nou.

Care vor fi soluțiile U21 în sezonul următor:

FCSB

  • Oct. Popescu - Mijlocaș ofensiv 
  • Perianu - Mijlocaș defensiv 
  • Pantea - Fundaș dreapta 
  • R. Ion - Mijlocaș ofensiv 
  • Horșia - Mijlocaș ofensiv 
  • Cană - Fundaș central 
  • Cr. Dumitru - Atacant 
  • Târnovanu - Portar 
  • Ad. Niță - Extremă

Craiova

  • Screciu - Mijlocaș defensiv 
  • Baiaram - Extremă 
  • Cîmpanu - Extremă

CFR Cluj

  • Petrila - Extremă 
  • Hindrich - Portar

„Să nu se mai prezinte nimeni!"

Justin Ștefan, secretarul general din LPF, protestase deja față de eventualitatea introducerii acestei reguli: „O soluție ar fi să nu se mai prezinte la meciuri nicio echipă din prima ligă, să vedem ce va face Federația atunci!". Cluburile și LPF au protestat, însă doar în public, au acceptat regula de când a apărut ea și au respectat-o în termenii din regulament, chiar dacă multe echipe au schimbat al doilea tânăr foarte devreme.

„Băi, ce faci? Mă cerți?!"

În ședința Comitetului Executiv s-a aflat și Gino Iorgulescu, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal. El și Răzvan Burleanu au ajuns în conflict în momentul în care s-a discutat introducerea sistemului VAR în Liga 1. LPF îi pretinde Federației să plătească pentru instruirea arbitrilor în folosirea acestei tehnologii, FRF susține că nu are fonduri alocate pentru așa ceva și că, oricum, nu e responsabilă de plată, din moment ce beneficiara e Liga. 

Înainte să atace LPF în conferința de presă de după Comitet, Burleanu a susținut și în ședință, de față cu Iorgulescu: „Liga plătește salarii de două milioane de euro anual, ar putea să mai strângă cureaua un pic și să plătească pentru arbitrajul video!". „Băi, ce faci, mă, acum mă și cerți?!", a reacționat Gino Iorgulescu, președintele Ligii Profesioniste.

Match Preview Chindia Târgoviște - Craiova

Citește mai multe știri de actualitate:

Ne SCUFUNDĂM! Cum s-a făcut de rușine Liga 1 în acest sezon + comparație usturătoare cu Thailanda!

„Steaua by night”! Imagini SENZAȚIONALE cu noua arenă din Ghencea, cu luminile aprinse

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (68)
p____n
p____n  •  28 Februarie 2021, 19:31

Ce față are idolul proștilor! :))

189254898748309
Claude SH  •  28 Februarie 2021, 09:07

Da da, Gigi jubileaza, au si copiii lui cu caş la gură un cuvant de spus în viitorul campionat...credeti ca CSU Craiova și CFR Cluj stau si se uita cum va lua Fcdb campionatul? Da? Se vor feri sa ia Gigi campionatul? Somn usor Gigi!

119564928430383
Arif Mirel  •  28 Februarie 2021, 00:55

Mars mă cu cs tancul vostru de rable care sifoneaza banii armatei! Sosoaca va lipseste!

Vezi toate comentariile (68)
Comentează