LIGA 1  ·  FCSB

FCSB - BASEL 0-1 // Trei calde, două reci » Cum a arătat FCSB la primul amical al iernii

Articol de — Joi, 16 Ianuarie

FCSB a arătat ok la primul amical, deși a pierdut la limită, 0-1 cu FC Basel. Stă bine în centrul defensivei și la mijloc, însă sunt semne de întrebare legate de atacantul care să-l înlocuiască pe Gnohere

FCSB n-a strălucit cu Basel, n-a jucat nici rău, chiar mai bine decât elvețienii în multe momente, dar a cedat pe final după o fază ciudată, în care toată echipa s-a oprit, iar Momcilovici nu l-a mai putut prinde pe Edon Zhegrova. Un prim antrenament bun pentru elevii lui Argeș Vintilă, cu o echipă aflată într-un stadiu mai avansat al pregătirii, la al 3-lea meci amical al anului.

BILE ALBE

  • Cristian Dumitru. Abia a împlinit 18 ani, pariul lui MM pentru viitorul FCSB-ului a arătat mult tupeu, apare bine în spațiile libere din defensiva adversă. Simte poarta, nu ezită să încerce atunci când simte că poate produce pericol. Un câștig pentru FCSB.
  • Stoperii. FCSB arată bine spre foarte bine în centrul defensivei. Planici este clar omul numărul 1 din defensivă. Deosebit de rapid pentru un fotbalist cu talia lui, e omul ce oferă echilibru și siguranță. Se completează bine cu Iulian Cristea. Totuși, încă un fundaș central ar fi binevenit la FCSB, altfel echipa e nevoită să improvizeze cu Soiledis, Filip (care a și jucat postul respectiv cu Basel) și chiar Nedelcu, după cum patronul a anunțat.
  • Ovidiu Popescu, cu o creștere evidentă în ultimele luni, este unul dintre închizătorii momentului din Liga 1. Foarte agresiv, exact în ceea ce face. A scăpat de tracul avut în primul an la FCSB, mult mai util echipei. Un punct de echilibru. În a doua repriză Nedelcu a ocupat acel post, un fotbalist diferit, agresiv azi totuși, foarte exact în pase. Și el într-o creștere evidentă.

BILE NEGRE

  • Fără Gnohere și Hora, FCSB e nevoită să joace fără un atacant veritabil, cum s-a mai tot întâmplat pe parcursul campionatului. 4-3-1-2, cu Tănase în spatele lui Coman și Man, a fost sistemul ales de Vintilă pentru acest meci. E clar că lui Tănase i se potrivește mai bine orice post în spatele atacanților, nu vârf cum s-a mai încercat. La fel de limpede e însă că echipei îi lipsește acel număr 9, cum era Harlem.
  • Revenit după o lungă pauză, Marko Momcilovici are mult de tras până la a prinde încrederea și tonusul avute până la problemele care-l macină de un an și jumătate. Dintr-un fundaș-model, unul dintre apărătorii cu poftă ofensivă mare din Liga 1, s-a transformat într-unul greoi, ușor de surprins.

VIDEO // Imagini din partida celor de la FCSB cu Basel

+24 FOTO

Citește și:A pornit cu o afacere de familie, acum sunt pe 25 în topul celor mai bogate familii din lume. Compania este descrisă drept

Libertatea

Comentarii (23)

corectu  •  17 Ianuarie 2020, 07:53

Nu contează rezultatele în amicale.

hhannibal  •  16 Ianuarie 2020, 19:52
Postat de alexpescaru pe 16 Ianuarie 2020, 16:49

După amicalul de ieri al lui Dinamo erau niște titluri apocaliptice. Azi, la același rezultat, sunt ”trei calde, două reci”. Spurcată specie jurnaliștii...

Inca o dovada ca FCSB e Steaua!:)))

Mihai Buzea  •  16 Ianuarie 2020, 19:13

Multa mai onorabil decât mimamo

Vezi toate comentariile (23)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
10:15 Tenis

Australian Open

Eurosport, Eurosport 2
12:20 Schi Alpin

Cupa Mondială

Eurosport 2
18:55 Sărituri cu schiurile

Cupa Mondială

Eurosport
19:00 Handbal M, CM 2020

Norvegia-Croația

Digi 2, Look Plus
21:30 Fotbal, Bundesliga

Borussia Dortmund - FC Koln

Digi 3, Look Plus
21:30 Handbal M, CE 2020

Slovenia-Spania

Digi 2
21:45 Fotbal, Ligue 1

Nice - Rennes

Digi 4, Look Sport 2
21:45 Fotbal, Serie A

Brescia - AC Milan

Digi 1, Look Sport
21:50 Patinaj Artistic

CE 2020

TVR 2
Program TV complet

Liga 1