FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Adio, Edi și Alexa! Gigi Becali se reorientează: 4 nume pe lista FCSB! Surpriză: 3 străini și o variantă de avarie! + pentru cine insistă MM

FOTO: Libertatea
FOTO: Libertatea

Articol de , - Publicat marti, 14 mai 2019 21:44

Gigi Becali continuă scouting-ul pentru postul de antrenor la FCSB. Are pe listă 3 italieni, pe Bergodi, Mangia și Zenga, care au mai lucrat în Liga 1, după ce Marius Șumudică a fost blocat de fani, Edi Iordănescu alege să meargă la Sepsi, iar Alexa a preferat să o preia pe Astra.

Teja încă n-a fost demis, dar FCSB n-are antrenor pentru sezonul următor. Gigi Becali a anunțat că actualul tehnician nu va mai rămâne, dar primele variante pe care le avea pe listă au picat.

1. Șumi, banat de ultrași

Gigi l-ar fi dorit, Șumudică ar fi fost și el deschis. În plus, chiar și Mihai Stoica, un adversar tradițional al lui Șumi, se declarase acum un susținător al ideii ca echipa să fie preluată de fostul antrenor al Rapidului. Mutarea a fost însă blocată de suporteri. Au postat și pe diverse rețele de socializare mesaje dure la adresa lui Șumudică, iar în noaptea de luni spre marți au mers la baza echipei din Berceni și au scris pe garduri și pe zidurile de la intrare că nu acceptă venirea rapidistului.

„Gata, am înțeles mesajul suporterilor. Nu mai vine nici un Șumudică, asta le pot garanta eu lor”Gigi Becali

2. Edi nu acceptă imixtiunea lui Gigi

Becali l-ar fi dorit și pe Edward Iordănescu. Nu a discutat cu el, însă actualul antrenor al Mediașului i-a transmis, prin intermediari, un mesaj clar: „Eu nu renunț la filosofia mea, nu voi accepta niciodată să fiu antrenor la o echipă, iar primul 11 și schimbările să nu le fac eu. Mai bine stau pe margine”. Gigi s-ar fi iritat când a auzit: „Atunci să stea pe margine”. Foarte probabil, Iordănescu jr. va lăsa Mediașul pentru Sepsi Sf. Gheorghe. 

3. Alexa la Giurgiu

În iarnă, atunci când l-a preferat pe Teja, Becali a avut de ales între fostul antrenor al Mediașului și Dan Alexa. Acum, nici măcar Alexa nu mai constituie o variantă. Acesta și-a dat acordul să meargă la Astra, pentru a-l înlocui pe Costel Enache.Rămas fără primele 3 nume de pe listă, Becali trebuie să se reorienteze. În acest moment nu are un favorit, însă există câteva soluții pe care Gigi le privește cu ochi buni și din care s-ar putea să aleagă înlocuitorul lui Teja. 

MM insistă pentru Zenga sau Mangia

În primul rând sunt 3 antrenori italieni. Toți au mai antrenat în România, sunt cunoscuți de Becali, iar doi dintre ei chiar au mai lucrat la FCSB: Walter Zenga și Cristiano Bergodi.

Al treilea e Devis Mangia, care a lăsat o foarte bună impresie în perioada în care a pregătit-o pe Craiova. De fapt, omul cu care Gigi se consultă, Mihai Stoica, insistă pentru ca noul antrenor să fie ales dintre Zenga și Mangia.

Primul are avantajul de a mai fi lucrat la FCSB, unde a și performat. În 2004 a preluat echipa cu câteva zile înaintea debutului de campionat, dar a avut un randament excelent. A dus-o pe Steaua în grupele Cupei UEFA, chiar în primăvara europeană, unde a eliminat-o pe Valencia. În campionat a fost demis cu 3 etape înainte de final, când echipa era totuși pe primul loc.

  • Walter Zenga, 59 de ani- liber de contract- a antrenat ultima oară în Serie B, pe Venezia, chiar în actualul sezon

Mangia a fost lăudat în multe rânduri atât de Becali, cât și de Mihai Stoica. A învățat limba română, ceea ce e un  alt argument în favoarea unei numiri a lui la FCSB. Chiar Gigi a spus zilele trecute: "Luați-l în calcul și pe Mangia!"

  • Devis Mangia, 44 de ani- liber de contract- a antrenat-o ultima dată pe CSU Craiova, între 2017 și 2019

Bergodi a plecat cu scandal din Ghencea, în toamna lui 2009, când i-a interzis accesul în vestiar lui Becali, însă între timp relațiile dintre el și Gigi au revenit la normal. Italianul chiar le-a spus prietenilor pe care îi are în România că ar fi deschis unei colaborări cu Becali și ar accepta să preia echipa.

  • Cristiano Bergodi, 54 de ani- sub contract cu FC Voluntari

Varianta de avarie: Ilie Stan

În cazul în care nu va reuși să numească niciunul dintre antrenorii pe care îi dorește, Becali are la îndemână foarte multe variante. Și ieftine, dar și care încă nu spun mare lucru în momentul de față din perspectiva CV-ului. Unul dintre aceștia e Ilie Stan, liber după câteva experiențe în Iran, Irak, Emirate și Qatar.

Stan, fost fotbalist foarte important al Stelei, cu care a câștigat nu mai puțin de 11 trofee, a mai antrenat gruparea roș-albastră timp de 6 luni, în sezonul 2011-2012, când a reușit să califice echipa în primăvara Europa League.

  • Ilie Stan, 51 de ani- liber de contract- ultima oară director tehnic la Foolad, în Iran

Cu ce antrenor a început FCSB precedentele 10 sezoane

08 09

 

Vezi și: 

Gigi Becali i-a dat hârtie de transfer lui Dragoș Nedelcu: „Vreau 5 milioane de euro, e fotbalist!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (72)
adriann_
adriann_  •  15 Mai 2019, 12:49

Oprita CLAR :))) Nu exista antrenor mai bun pentru fcsb decat omul care a brevetat driblingul prin alunecare :)))

289766545306799
Dany Cozma  •  15 Mai 2019, 12:42

Acesti antrenori enumerati nu fac fata nici in liga a treia din italia si vrei sa joci k ei in cupele europene poate prin cupa asiei dar si acolo is ciuca batailor

brutusp
brutusp  •  15 Mai 2019, 12:10

Zenga

Vezi toate comentariile (72)
Comentează