FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB // Bogdan Andone se crede Jurgen Klopp, dar n-are cu cine! Cum arată echipa pe care și-au imaginat-o antrenorul și Gigi Becali

Cu Andone
Cu Andone "principal", Florin Tănase (în duel cu Houri) fie își va pierde locul de titular, fie își va schimba postul favorit FOTO Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat joi, 06 iunie 2019 09:00

Bogdan Andone a prezentat un plan, copie după Liverpool, doar că lotul nu conține soluții pentru ce vrea el, iar Becali anunță că nu mai face achiziții. Nume grele sar din schemă: Gnohere, Hora, Tănase sau Coman.

FCSB o imită pe Liverpool cu antrenorul de la Metaloglobus în rolul lui Klopp. Bogdan Andone și Becali au prezentat deja planul pentru sezonul următor: "4-3-3 cu interii mai defensivi, presing și agresivitate". Adică un sistem și un stil ca ale "cormoranilor" încoronați recent campioni ai Europei.

Nu e deplasată tentația de a copia ce fac cei mai buni, problema e că Andone nu are material pentru imitație. Și nici Gigi nu-l ajută: "Achiziții nu mai fac, că nici n-aș avea ce să mai aduc! Poate doar dacă vrea Bogdan neapărat vreun jucător, dar atunci ar trebui să-și asume răspunderea pentru el. Că m-au mai pus Dică și MM să-l iau pe Golofca și au dat-o-n bară! Bine, nu m-am supărat pe ei, că au fost băieți cuminți".

Care sunt calculele pe care trebuie să le rezolve Andone într-o lună și un pic, până la debutul în preliminariile Europa League:

  1. Nu are mijlocași. Care ar fi Henderson și Wijnaldum de la FCSB? Noul antrenor are doar închizători, oameni buni de postat în fața apărării și atât: Pintilii, Dragoș Nedelcu, Lucian Filip. Și a mai apărut o soluție, tânărul Oaidă, însă nu e clar dacă mijlocașul adus de la Botoșani, cu un singur meci întreg jucat în ultimele 7 luni, poate deveni instant un titular la FCSB. Andone nu are mijlocași pentru ambele faze, interii cu care i-a promis lui Becali că va reforma echipa în vara asta.

  2. Ce se întâmplă cu Florin Tănase? El a evoluat până acum în spatele vârfului în 4-2-3-1. Nu poate fi mijlocaș central în 4-3-3, rămân două variante: să fie utilizat ca atacant stânga sau ca vârf. Indiferent de alegerea antrenorului, sare din schemă Florinel Coman sau dispar și Gnohere, și Hora, golgeterii din prima parte a acestui an!

"L-am întrebat pe Bogdan dacă poate să rezolve el ce n-au fost în stare ceilalți antrenori pe care i-am avut: să joace 4-3-3. Mi-a zis că nu e nicio problemă, e chiar sistemul lui preferat"
Gigi Becali, patron FCSB

"La toate echipele la care am fost am început mandatele cu 4-2-3-1 și apoi am trecut la 4-3-3. Sunt convins că vom forma o echipă puternică, agresivă, fiindcă lotul are valoare"
Bogdan Andone, antrenor FCSB

"Am învățat meseria și de la cumnatul meu, Marius Șumudică. El simte jucătorii și face schimbări inspirate, cam astea sunt calitățile principale. Îl cunosc de prin 1992, de când am devenit colegi la Sportul Studențesc"
Bogdan Andone, antrenor FCSB

Cum arată echipa pe care și-au imaginat-o Becali&Andone

Bălgrădean - R. Benzar, Bălașa, Planici, De Nooijer* - Oaidă, Nedelcu, Pintilii - Man, Fl. Tănase, Fl. Coman
Rezerve: A. Vlad, Belu, I. Cristea, J. Morais, L. Filip, Ov. Popescu, Moruțan, Hora, Gnohere
* Olandezul de la Viitorul încă n-a fost achiziționat oficial, negocierea cu el e în desfășurare. 

Formula lui Liverpool pe care o copiază FCSB

Alisson - T. Alexander, Matip, Van Dijk, Robertson - Henderson, Fabinho, Wijnaldum - Salah, Firmino, Mane

Luțu a refuzat postul

Iordănescu jr. și Dică nu au fost singurele soluții la care s-a gândit Becali înainte să-l instaleze pe Bogdan Andone. Îi propusese funcția de antrenor și lui Ionuț Luțu. Șoferul-valet al patronului a refuzat jobul de antrenor, i-a mărturisit șefului că nu e capabil deocamdată să conducă o echipă. "Mi-a zis că nu știe încă să sape via, s-o îngrijească. Va deveni și el antrenor principal în viitor", a comentat Gigi. Luțu nu are acum nici calificarea necesară în prima ligă, licența Pro. În iulie va susține un examen pentru dobândirea diplomei.

Și Matei și-a reziliat contractul

Gigi a anunţat că s-a despărţit de Florentin Matei, Raul Rusescu şi Filipe Teixeira. Patronul FCSB susţine că face astfel o economie de aproximativ 100.000 de euro pe lună. "Am terminat şi cu Matei, cu Florentin Matei. Nici nu ştiam, eu credeam că are 15.000 de euro, dar el avea 20.000 pe lună. Îţi dai seama!? Dar acum nu mai spunem nimic de băiat. A fost cuminte, a semnat. Care e cuminte, nu mai avem nimic cu ei, nu îi mai certăm. Am scăpat de 25.000 cu 20.000, 40.000 şi cu... ăsta Teixeira... 65.000. Şi cu taxe, vreo 100.000 de euro. Îți dai seama că e bine!?", a comentat Becali.

Ultimele discuții cu De Nooijer

Bradley de Nooijer are mari șanse să ajungă în această vară la FCSB, cel  puțin asta susține Becali. Discuțiile dintre Viitorul și FCSB sunt avansate, ar mai fi de convins doar jucătorul să accepte propunerea roș-albaștrilor. "Am trimis şi eu emisari ca să-l convingă pe băiat, pentru că a plecat în străinătate. Cred că vine. Cu Gică m-am înțeles deja", a zis Gigi. De Nooijer are 21 de ani și este din 2017 la Viitorul, care l-a luat de la Dordrecht.

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (18)
939271716140965
Manu Ion  •  06 Iunie 2019, 14:25

Sunteti penibili cu asemenea articole !!!!

observator_federal
observator_federal  •  06 Iunie 2019, 12:20
Postat de observator_federal pe 06 Iunie 2019, 10:03

Știe cineva ce a hotărât ieri (sau s-a amânat din nou luarea unei decizii?) Comisia de Disciplină a FRF în cauza 6/CD/2019 - Reclamant Federația Română de Fotbal; Pârâti - AFC Astra, FC FCSB SA, Becali George; Sesizare - Termen 05.06.2019?!

Termen nou, 12.06.2019... Ce suspans... În schimb, ”Comisia de Disciplină a FRF Admite sesizarea formulată de reclamanta Comisia Centrală a Arbitrilor împotriva pârâtului Mihai Stoica. În baza art. 52.2.a din RD cu aplicarea art. 12, 14 Bis și 15 din RD sancționarea pârâtului Mihai Stoica, cu Avertisment!!” - pentru cei care nu știu, Mihai Stoica a fost acuzat în legătură cu protestele acestuia din timpul meciului cu Universitatea Craiova (meciul arbitrat de Avram, care a ascandalizat întreaga opinie publică și massmedia sportivă).

adriann_
adriann_  •  06 Iunie 2019, 11:44

"şi cu... ăsta Teixeira... 65.000" - cam de-asta orice om care se respecta dispretuieste clanul becali.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează