FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Ziua în care FCSB își poate asigura matematic titlul » Calcule actualizate în urma rezultatului de la Sepsi - Craiova

Imagini speciale pe Arena Națională, după FCSB - Rapid / FOTO: Raed Krishan (GSP.ro)
Imagini speciale pe Arena Națională, după FCSB - Rapid / FOTO: Raed Krishan (GSP.ro)

Articol de - Publicat duminica, 21 aprilie 2024 20:55 / Actualizat marti, 23 aprilie 2024 22:47

FCSB poate lua joi primul titlu după o pauză de 9 ani. Roș-albaștrii au meci cu Sepsi miercuri, de la 21:45, dar nu stau doar la mâna lor, depind și de rezultatul derby-ului Universitatea Craiova - CFR Cluj, care are loc joi, de la 21:45, în etapa #6 din play-off.

FCSB a făcut 2-2 cu Rapid, iar Craiova a câștigat cu Sepsi, scor 3-1, în etapa #5 din play-off. Astfel, oltenii sunt pe locul doi, la 11 puncte de roș-albaștri, cu 5 etape rămase de jucat. Farul, echipa de pe locul 3, e la 13 puncte de FCSB.

Calcule: cum poate lua FCSB titlul în etapa #6 din play-off

FCSB va lua titlul la finalul etapei 6 din play-off dacă o bate pe Sepsi și Universitatea Craiova nu câștigă cu CFR Cluj, în Bănie.

Echipa lui Gigi Becali ar ajunge la 48 de puncte, iar oltenii ar face maximum 35, în cazul unei remize. Cu 13 puncte diferență între ele, cu 4 etape rămase de jucat, FCSB ar fi matematic campioană.

Astfel, CFR Cluj, rivala din ultimii ani a roș-albaștrilor, poate trimite titlul la București, dacă nu pierde cu Universitatea Craiova, joi seară.

Dacă face egal cu Sepsi miercuri, FCSB are nevoie ca Universitatea Craiova să piardă cu CFR Cluj și Farul să nu o bată pe Rapid. Dacă pierde cu Sepsi, roș-albaștrii ar mai avea de așteptat minim o etapă.

Clasamentul din play-off

FCSB nu a luat titlul de când există sistemul play-off/out

Așteptarea pentru roș-albaștri se apropie de final. FCSB nu a mai luat un titlu din 2015 și nu a câștigat niciodată campionatul de când a fost introdus sistemul cu play-off și play-out.

În toată această perioadă, FCSB a terminat de 7 ori pe locul doi și o dată pe locul 5 (în 2020, când CFR Cluj a luat titlul și Universitatea Craiova a terminat pe doi).

VIDEO. Cum au sărbătorit cei de la FCSB după 2-2 cu Rapid

Citește și:

Porumboiu și Balaj resping vehement verdictul dat de Marius Avram la cea mai aprinsă fază din FCSB - Rapid
FCSB - Rapid
Porumboiu și Balaj resping vehement verdictul dat de Marius Avram la cea mai aprinsă fază din FCSB - Rapid
VAR a considerat că acesta nu a fost henț » Din nou probleme de arbitraj în Sepsi - Craiova
SEPSI - CSU CRAIOVA
VAR a considerat că acesta nu a fost henț » Din nou probleme de arbitraj în Sepsi - Craiova

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (21)
muzzi1
muzzi1  •  22 Aprilie 2024, 13:41
Postat de adybumbescu pe 22 Aprilie 2024, 08:40

baa ce ofticati sunteti ca ia Nea Gigi campionatul .....demni de mila sunteti .....

demni de mila sunteti voi ma, ca nu aveti oua sa recunoasteti ca Steaua a murit si va agatati ca inecatu` de echipa ciobetelui! auzi la el ce familiar este , nea Gigi ii zice ciobanului!

adybumbescu
adybumbescu  •  22 Aprilie 2024, 08:40

baa ce ofticati sunteti ca ia Nea Gigi campionatul .....demni de mila sunteti .....

concret
concret  •  22 Aprilie 2024, 08:32
Postat de footballlegends pe 21 Aprilie 2024, 21:46

Dacă era orice altă echipă în față, ați fi făcut tot felul de calcule despre cum echipa respectivă mai poate pierde titlul. Așa îi dați înainte în 1.000 de articole cu "campioana" FCSB, sunteți nisțe penibili. Mai sunt 5 etape și probabil ați uitat cum Rapid a câștigat 1 singur punct din 15? Dacă FCSB face la fel (ceea ce ar fi absolut firesc având în vedere valoarea lor), nici măcar nu e nevoie ca CSU să câștige tot, se poate și împiedica o dată. In plus, chiar dacă într-un final va câștiga, nu se poate vorbi despre "campioana FCSB" ci despre "campionul Gigi Becali", cel cu alegerea arbitrilor, blaturile, omeniile, Ștefăneștii, Bârsanii etc.

Corect.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează