FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - SLOVAN LIBEREC

FCSB. Cătălin Straton ştie ce înseamnă meciurile din cupele europene. Partidele memorabile făcute de noua achiziţie a celor de la FCSB cu PSV Eindhoven şi Inter Milano

Cătălin Straton
Cătălin Straton

Articol de , - Publicat luni, 21 septembrie 2020 10:01 / Actualizat luni, 21 septembrie 2020 10:29

Cătălin Straton, noua achiziție, va fi titular joi, în Europa League și se întoarce în cupele europene după mai bine de 8 ani de când a bifat singurele două prezențe pe continent, însă în compania unor adversari fantastici.

FCSB și-a luat portar. În principal pentru meciul din Europa League, de joi seară, cu Slovan Liberec.Cătălin Straton a fost adus pentru că roș-albaștrii sunt într-o situație disperată: Vlad e pozitiv cu coronavirus, Târnovanu e accidentat, Răzan Udrea și Toma Niga au fost și ei pozitivi, după care au suferit accidentări, iar Ducan, singura variantă disponibilă, a fost dezastruos în cele 120 de minute cu Backa Topola.

FCSB a căutat să aducă un goalkeeper pe care să-l poată folosi imediat, iar Straton a fost titularul lui Dinamo în acest debut de sezon. Mai mult, Straton, chiar dacă nu a evoluat în ultimii ani în cupele europene, nu se va afla la primul său meci internațional.

De fapt, în urmă cu 8-9 ani, a bifat două jocuri incomparabil mai relevante decât ar putea să fie confruntarea cu Slovan Liberec, din turul 3 preliminar al Europa League.

Mai întâi, în decembrie 2011, în ultimul meci din faza grupelor Europa League, Rapid a mers să joace pe terenul unui nume important al fotbalului continental, PSV Eindhoven.

Titular a fost Dănuț Coman, care s-a accidentat după prima jumătate de oră. Straton a intrat și a apărat 60 de minute, în fața unor jucători de top, cum ar fi Wijnaldum, Matavz, Toivonen. S-a terminat 2-1 pentru olandezi, însă Straton a avut o prestație bună.

Titular pe San Siro

Apoi, peste ceva mai mult de 6 luni, în august 2012, era la FC Vaslui, echipă care a ajuns să dispute play-off-ul din UEL în compania unui gigant: Internazionale Milano. După 0-2 acasă, în tur, când titular a fost Dani Coman, a urmat returul de pe San Siro, unde Marius Șumudică l-a introdus în primul "11" pe Straton.

Chiar dacă nu s-a reușit calificarea, rezultatul a fost unul excelent, 2-2, pentru Vaslui înscriind Stanciu și Varela. Straton s-a aflat și de această dată față în față cu niște fotbaliști de superclasă: Zanetti, Samuel, Coutinho, Cassano, Palacio, Guarin, ultimii doi fiind și cei doi marcatori ai grupării italiene.

După aceste jocuri, Straton nu a mai avut nicio apariție în cupele europene. A mai stat un an la Vaslui, dar echipa începuse să se destrame, după care a mers la U Craiova, 2 ani, și Poli Timișioara, alți doi ani.A urmat Dunărea Călărași, iar în vara lui 2019 a semnat cu Dinamo, însă toate aceste echipe n-au participat în Europa.

400 de miide euro e cota la care e evaluat Straton pe transfermarkt, al doilea cel mai mare nivel al său, după ce în iunie 2017, când se afla la Poli Timișoara, valora 500.000 de euro

FCSB - FC Argeș. foto: Raed Krishan (GSP)
FCSB - FC Argeș. foto: Raed Krishan (GSP)
FCSB - FC Argeș. foto: Raed Krishan (GSP)
FCSB - FC Argeș. foto: Raed Krishan (GSP)
FCSB - FC Argeș. foto: Raed Krishan (GSP)
+18 FOTO

CITEŞTE ŞI ALTE ŞTIRI DESPRE FCSB: 

Record absolut pentru FCSB în victoria cu FC Argeș » Capitolul la care roș-albaștrii n-au rivali în Liga 1

FCSB - FC ARGEȘ 3-0. Mihai Pintilii, deranjat de două întrebări după meci: „Ei, asta e bună! Știi ceva ce eu nu știu?”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
redraptor
redraptor  •  21 Septembrie 2020, 12:54

ma sa-mi bag piticu', zici ca a pus mana fcsb pe donnarumma...daca nu venea de la Dinamo, scriati 3 randuri de omul asta...*** ar fi bine sa acordati atentie fotbalistilor fix atunci cand si cat trebuie, au toti o poveste de spus..

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează