FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

ANALIZĂ GSP Ce fotbal știe să producă Edi Iordănescu? Constatare șocantă: e sub toți antrenorii cu nume din Liga 1 la un capitol vital

Edi Iordănescu / Sursă foto: GSP +22   FOTO
Edi Iordănescu / Sursă foto: GSP

Articol de , , - Publicat marti, 05 octombrie 2021 23:22 / Actualizat marti, 05 octombrie 2021 23:48

Dintre toți antrenorii care acum se află în prima jumătate a clasamentului, Edi Iordănescu, tehnicianul de la FCSB, are, de departe, cea mai mare medie de goluri marcate, însă șochează în privința procentului celor înscrise din acțiune, doar 30%, de două ori sub Croitoru și de aproape 3 ori sub Reghecampf și Ciobotariu. 

Ce se vede în jocul FCSB după 7 săptămâni de când Edward Iordănescu a devenit antrenor principal? Rezultatele din campionat nu sunt nici foarte bune, nici foarte proaste. 

A strâns 13 din cele 18 puncte puse în joc în campionat, ceea ce înseamnă peste 70%. Echipa a urcat și un loc în clasament. A preluat-o de pe poziția a 4-a și acum e pe 3. 

Ce fotbal știe să producă Edi Iordănescu la FCSB?

La bile negre e faptul că distanța față de primul loc a crescut, de la 7 la 9 puncte, s-a pierdut de o manieră categorică derby-ul cu CFR Cluj, iar roș-albaștrii au arătat o mare fragilitate în defensivă: au încasat până și de la o grupare de Liga a 3-a nu mai puțin de 3 goluri.

În tot acest context, se naște o întrebare referitor la mandatul de până acum al lui Iordănescu. Ce fel de fotbal știe să producă? Prima comparație, făcută cu ceilalți actuali antrenori de la formațiile aflate în prima jumătate a clasamentului Ligii 1, îl avantajează. E cea referitoare la cât de multe goluri au marcat aceste echipe. Iar Edward e, de departe, pe primul loc

FCSB cu el A1 a reușit să treacă de două goluri înscrise pe meci. Mai mult decât dublu față de ceea ce propune Dan Petrescu.

+18 FOTO

Edi Iordănescu e cel mai ofensiv:

AntrenorMedie pe meci
Iordănescu2,1
Reghecampf1,6
Ciobotariu1,3
Hagi1,27
Iosif1,2
Croitoru1,1
Petrescu1

Edi Iordănescu, salvat de fazele fixe

În schimb, radiografia ofensivă a unei echipe e dată și de modul în care marchează golurile: din acțiune versus faze fixe. Iar la acest capitol, Edi Iordănescu propune un raport șocant. 

Cu el pe bancă, deși a înscris mult, FCSB a făcut-o, în marea majoritate a cazurilor, din momentele statice: cornere, lovituri libere, penalty-uri. Nu mai puțin de 70% din reușitele roș-albaștrilor au venit din faze fixe! 

Golurile din acțiune reprezintă doar 30%, procent care e la foarte mare distanță în comparație cu ceilalți antrenori. Reghecampf și Ciobotariu au acest procent de aproape 3 ori mai mare față de Edi, dar chiar și cel care a înscris de cele mai puține ori din atacuri poziționale sau contraatac, e vorba despre Marius Croitoru, tot se apropie de 60%.

Edi Iordănescu are cel mai mic procent la golurile din acțiune:

AntrenorGoluri acțiune
Reghecampf80%
Ciobotariu80%
Gică Hagi78,5%
D. Petrescu75%
Mihai Iosif61,5%
Croitoru58%
Ed. Iordănescu30%

23%din golurile marcate în Liga 1 de FCSB cu Iordănescu antrenor, 3 din 13, au venit din penalty

Cornel Dinu: „Nu văd nimic lucrat la FCSB în ultimii 30 de metri”

Modul în care a arătat FCSB cu Iordănescu pe bancă a fost analizat de Cornel Dinu, în studio la TV Telekom Sport

„E adevărat că e nevoie, cred, de cel puțin două luni pentru a se vedea mâna unui nou antrenor, dar anumite lucruri, în plan ofensiv, trebuie să începi să le antrenezi și să le exersezi din prima zi în care ai preluat echipa. 

La FCSB, mai ales dacă e să mă refer la ce s-a întâmplat în meciul cu Chindia, când a jucat din minutul 10 și în superioritate, n-am văzut nimic lucrat în ultimii 30 de metri. Doar acțiuni individuale, doar faze în care jucătorii decideau ceva pe valoarea și inspirația lor, nu ceva colectiv, nu scheme, nu ceva elaborat”, a declarat Cornel Dinu

Cine a marcat din acțiune la FCSB: 

JucătorGoluri
I. Stoica2
Oct. Popescu1
Keșeru1
  • * doar în meciurile cu Iordănescu antrenor

Cine a marcat în urma unor faze fixe la FCSB: 

JucătorGoluri
Keșeru2
Vinicius2
Fl. Tănase1
Budescu1
Miron1
V. Gheorghe1
Cordea1
  • * doar în meciurile cu Iordănescu antrenor

83%din golurile marcate de FCSB cu Edi pe bancă în superioritate numerică, 135 de minute cu Dinamo și Chindia, au fost reușite din faze fixe, adică 5 din cele 6

165 de meciuriare Iordănescu ca antrenor în Liga 1, e pe locul 5 la prezențe, la egalitate cu Reghecampf, în topul celor care sunt acum pe prima scenă, primii 4 fiind: Rednic (365), Dan Petrescu (256), Hagi (240) și Săndoi (170)

Cu Todoran, raportul era invers 

În primele 5 etape, FCSB a fost condusă de pe bancă de Dinu Todoran. A marcat 7 goluri, mult sub media reușită cu Iordănescu junior, dar în fața unor adversari mult mai redutabili. Totuși, procentul golurilor înscrise din acțiune a fost de peste 70%. 5 goluri au venit din aceste momente ale jocului, 4 fiind pe atac pozițional și unul pe contraatac.

VIDEO Imagini de la ultimul antrenament al FCSB-ului

Citește și alte știri despre FCSB:

Veste mare la FCSB! A revenit Florin Tănase » Iordănescu: „Doctorul l-a supravegheat”

Edi Iordănescu, atacat dur în direct: „E complet rupt de realitate, niciun progres!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (62)
imgb
imgb  •  07 Octombrie 2021, 05:50
Postat de freddy pe 06 Octombrie 2021, 08:07

Intelegem ca incepeti sa fiti nelinistiti. Gigi tace, echipa castiga. Chinuit, greu...dar castiga. Vor veni si meciuri bune. De altfel a si fost un 6-0 parca. Nu? Intr-un derby parca :)) Noi suntem ok. Suntem multumiti. Voi? Asa ar trebui sa va simtiti. Nemultumiti si ingrijorati. Continuati sa ne urmariti.

Nu e nimeni nelinistit fratioare....doar ne-amuzam cu FICISIBI-ul asta !....Mi-aduce aminte de Stan si Bran .....

imgb
imgb  •  07 Octombrie 2021, 05:36
Postat de elementlord pe 06 Octombrie 2021, 13:24

Mai stie cineva sezonul 2007-2008, cand FCSB-ul antrenat de Hagi avea aproximativ aceleasi procente, dar presa nu indraznea astfel de comparatii? Pana la urma, scopul scuza mijloacele. Care e obiectivul lui Edi? Castigarea campionatului. Cum castigi campionatul? Castigand majoritatea partidelor? Cum castigi o partida? Marcand cu un gol mai mult decat adversarul. Restul e de umplutura. Legat de arbitraje, ramane acelasi dublu standard: cei favorizati vor spune ca greseala este omeneasca, iar ceilalti vor acuza ca au fost furati. Cat timp nu exista probe, totul este o acuzatie gratuita.

Bey filozofule , exista probe ....tu ai inca TV alb-negru saracule si nu te uiti la reluari ?? Si fara VAR poti sa vezi care-i treaba si ca cineva are un interes la meciurile FICISIBI si Farul....

elementlord
elementlord  •  06 Octombrie 2021, 13:24

Mai stie cineva sezonul 2007-2008, cand FCSB-ul antrenat de Hagi avea aproximativ aceleasi procente, dar presa nu indraznea astfel de comparatii? Pana la urma, scopul scuza mijloacele. Care e obiectivul lui Edi? Castigarea campionatului. Cum castigi campionatul? Castigand majoritatea partidelor? Cum castigi o partida? Marcand cu un gol mai mult decat adversarul. Restul e de umplutura. Legat de arbitraje, ramane acelasi dublu standard: cei favorizati vor spune ca greseala este omeneasca, iar ceilalti vor acuza ca au fost furati. Cat timp nu exista probe, totul este o acuzatie gratuita.

Vezi toate comentariile (62)
Comentează