FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB // Ce țeapă de 500.000 € și-a luat Becali! 3 fotbaliști plătiți regește, randament zero barat

Momcilovici, Stoian și Matei
Momcilovici, Stoian și Matei

Articol de , , - Publicat sambata, 25 mai 2019 00:00

În actualul sezon, 3 jucători de la FCSB au încasat o jumătate de milion de euro și n-au produs nimic pentru echipă: Momcilovici, Stoian și Matei.

Risipa de bani pe care Gigi Becali o face la clubul pe care îl patronează primește argumentul perfect pe parcursul acestui sezon. Cu 3 fotbaliști pe care i-a plătit regește, deși aportul lor în echipamentul roș-albastru a fost aproape zero barat. Cei 3 sunt Momcilovici, Stoian și Matei, însă motivul pentru care ei n-au evoluat mai deloc e diferit.

Sârbul s-a accidentat în startul sezonului și deși problema lui a fost una musculară, nu a mai îmbrăcat tricoul de joc în nici măcar un meci oficial. A legat 10 luni fără să ajute cu nimic echipa. Iar salariul său e unul dintre cele mai mari din actualul lot: 15.000 de euro lunar. 

În schimb, Stoian și Matei au fost două transferuri realizate în iarnă și care nu doar că n-au adus plusvaloare, dar au produs doar pagubă. N-au jucat aproape deloc, chiar Becali i-a interzis apoi în primul "11", însă salariile lor, măcar până la finalul lunii iunie, trebuie achitate de actualul club. În plus, ambii au încasat câte o primă de instalare consistentă.

În total, costurile suportate de club pentru cei 3 sunt de aproape 500.000 de euro. Ceea ce e mult peste pragul bugetului de salarii, sumă brută, pe care FCSB îl are lună de lună. Nici unul dintre cei 3 nu va fi apt de a juca nici la startul viitorului sezon. Stoian și Matei vor pleca, iar Momcilovici nu va putea juca fotbal din nou mai devreme de 3 luni!

Marko Momcilovici

  • salariu lunar: 15.000 de euro
  • a jucat în tot campionatul doar 5 meciuri
  • a bifat 327 de minute
  • s-a accidentat în august 2018 și de atunci n-a mai jucat deloc
  • CÂT I-A DAT FCSB ÎN TOTAL ÎNTR-UN AN: 180.000 de euro

Florentin Matei

  • salariu lunar: 15.000 de euro
  • primă de instalare: 50.000 de euro
  • a jucat doar 6 meciuri
  • a bifat 274 de minute
  • a fost blocat să mai joace chiar de Becali
  • CÂT I-A DAT FCSB ÎN TOTAL ÎN 6 LUNI: 140.000 de euro

Adrian Stoian

  • salariul lunar: 20.000 de euro
  • primă de instalare: 50.000 de euro
  • a jucat doar 2 meciuri
  • a bifat 100 de minute
  • a fost blocat să mai joace chiar de Becali
  • CÂT I-A DAT FCSB ÎN TOTAL ÎN 6 LUNI: 170.000 de euro

S-a simțit "țepuit" și de Rusescu

Gigi a rostit și numele altui fotbalist atunci când a făcut referire la cei care n-au ajutat clubul cu nimic: "Pe Rusescu l-am plătit degeaba un an de zile". Totuși, în ciuda faptului că în play-off n-a primit deloc încredere de la Teja, atacantul a jucat nu mai puțin de 24 de meciuri, în toate competițiile. A marcat și 5 goluri. În 2019 are doar 4 apariții, una singură ca titular, chiar primul meci oficial al anului, deplasarea cu Dunărea Călărași, scor 1-1. În vara trecută, Rusescu a semnat cu FCSB din postura de fotbalist liber de contract și a primit un salariu foarte mare: 25.000 de euro pe lună! Cel mai mare din tot lotul vicecampioanei.

Tinerii au jucat cel mai mult

În schimb, topul fotbaliștilor care au bifat cele mai multe prezențe în actualul sezon, indiferent de competiție, e dominat de jucătorii tineri și foarte tineri pe care FCSB îi are. Tănase, Man și Coman sunt în fruntea acestui top.

Jucător / Meciuri

Fl. Tănase 40
Man 39
Bălgrădean 39
Fl. Coman 38
L. Filip 37
R. Benzar 35
Gnohere 35
Moruțan 34
Planici 34
J. Morais 34

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (67)
1726246054337933
Cosmin Petru Ardelean  •  28 Mai 2019, 18:40

F bine, mai ales ca pe momcilovic l a luat doar ca sa nu ajunga la dinamo, na ca stupiditatea se plateste

kikostel
kikostel  •  26 Mai 2019, 00:47
Postat de Robokup Doru pe 26 Mai 2019, 00:00

Domnule gazetar Teapa au luat Matei si Stoian ei au venit la FCSB sa joace fotbal. Au crezut in d-l Becali care și-a bătut joc de ei .Dar asta o știți voi prea bine dar vreți sa faceți cărțile D-lui Gigi Becali poate va iese o cafea la palat. Teixeira este cel mai bun de la FCSB are 38 de ani a dat un gol superb Coman ,Tanase ,Man poate face asta !!!?? Nu cred. Omul asta a jucat pentru bani dar si pentru suporteri pentru noi pentru voi .Oare știm noi sa apreciem oamenii de calitate !!!!!!???

Am crede ca sunt ultimii jucatori, iar Teja ultimul secund, care isi iau teapa cu Becali. Dar la ce IQ au multi, tare ma tem ca o sa mai tot vedem astfel de tepe. Ma tem ca pentru 10.000 de euro pe luna, inca mai sunt oameni care sa accepte un "stapan" ca gigel si un "nr.1 in club" precum scoica.

kikostel
kikostel  •  26 Mai 2019, 00:42
Postat de Traian Surcel pe 25 Mai 2019, 13:06

De ce nu-l dați afară și pe MM Stoica, domnule Becali ? El, dacă este #1 la FCSB, nu este la fel de vinovat ca antrenorii de eșecul echipei ? Se aduc jucători fără aprobarea/recomandarea sa ? Văd că este de neclintit, de ani de zile, deși echipa merge din insucces în insucces !

Pentru ca e vital pentru oier sa fie lingusit zilnic, iar MM e foarte bun la linguseala. Doar falimentul poate scapa aceasta echipa de odiosul cuplu gigel-scoica.

Vezi toate comentariile (67)
Comentează