FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - CFR, SÂMBĂTĂ, 20:45, DIGI, TELEKOM, LOOK, GSP

FCSB - CFR // 5 puncte nevralgice în bătălia Dan Petrescu - Nicolae Dică! Verdict tranșant: "De la relația cu patronul la presiune, e clar!"

Articol de - Publicat joi, 08 februarie 2018 09:34

FCSB și CFR depind și de antrenori în lupta pentru titltu pe care o poartă în ultima parte a sezonului. Care dintre Dică și Petrescu va fi mai inspirat în duelul de sâmbătă? Dan are experiență mult mai mare, Nicolae e supermotivat să reușească ceva important în primul lui sezon în Liga 1.

Mircea Rădulescu, selecționerul României la începutul anilor '90, a condus Școala de antrenori din federație mai mult de un deceniu, așa că a evaluat sute de foști fotbaliști interesați să devină tehnicieni.

Dintre Petrescu și Dică, el pariază cu încredere pe primul: "Când îi analizăm doar pe ei doi, fără să ținem cont și de jucători, CFR câștigă!". În funcție de mai multe criterii, calitatea "creierului" de pe bancă poate să fie echilibrată de talentul lotului pe care l-a construit Becali.

Ce anticipează Rădulescu

1. Relația cu patronul
"Petrescu e o raritate, dacă nu cumva un caz unic în România: numele și valoarea pe care a demonstrat-o îi permit să pună condiții. El conduce echipa, el are drept de veto când vine vorba despre transferuri. Sunt avantaje pe care și le-a câștigat singur. Dică e într-o situație diferită, el încearcă să mențină un echilibru între vestiar și patronul băgăcios".

2. Echipa
"FCSB are lotul mai bun. Un pic mai bun, nu e diferență mare. Problema principală la CFR mi se pare aceea că Țucudean și Alex Ioniță nu s-au integrat încă, i-am văzut în partida cu Chiajna și au fost cam temători, n-au avut atitudinea de la fostele lor echipe"

3. Punctul slab al FCSB
"Am citit în Gazetă comentariile pe care le-au făcut Lung și Stângaciu despre Andrei Vlad. Din păcate, fiindcă vorbim despre un tânăr, mă înscriu în corul de contestatari. Tinerețea, la un portar, e defect! El are ezitări, s-a văzut și la Mediaș. Or, într-un meci strâns, cum probabil va fi cel de sâmbătă, ezitarea goalkeeperului e decisivă! Rămâne să fie capabilă CFR să speculeze slăbiciunea lui Vlad, să-l preseze să greșească. Becali a gândit că echipa lui e atât de bună că se poate descurca și cu un copil în poartă. Doar că nicio mare formație din istorie n-a avut portar slab! Un jucător care este evident sub colegii lui ca valoare se vede imediat!"

4. Presiunea
"Dică lucrează în cea mai mare tensiune din tot campionatul, el e cu sabia deasupra capului în fiecare etapă. Cred că două rezultate proaste la rând deja i-ar șubrezi scaunul. Petrescu e mai sigur de postul lui. Ați văzut că Becali se supără repede! Mai adăugați și suporterii, care sunt mai pretențioși la Steaua, și vă convingeți că Dică muncește în fiecare zi ca să câștige timp, să-și păstreze funcția".

5. Vedeta
"Ar fi fost bun Alibec pentru acest meci. Fără el, Budescu e capabil să fie decisiv, îmi place mult de tot, e imprevizibil și foarte greu de oprit când se află într-o zi bună. Dică trebuie să jongleze și cu declarațiile pe care le dă Becali, să aibă grijă să nu-i afecteze pe unii dintre jucători. Am văzut că de data asta i-a criticat pe Larie și pe Nedelcu. Să știți că de multe ori antrenorul află de la alte persoane ce a zis patronul, pentru că Gigi vorbește imediat după meciuri sau chiar înaintea finalului uneori! Și se întâmplă ca apropiați sau persoane din staff să-l înștiințeze pe Dică "Ai auzit ce a zis patronul?". E o situație foarte dificilă, pe care Nicolae a gestionat-o cât a putut de bine până acum". 

"Dică are cunoștințe despre fotbal, îi lipsesc experiența și licența Pro. Trebuie să continue studiul, deși cariera lui ca fotbalist i-a permis să acumuleze informații multe"-Mircea Rădulescu, fost selecționer

"Eu eram convins c-o batem pe CFR și luăm campionatul, dar după ce am văzut meciul nostru cu Gaz Metan nu mai sunt sigur de nimic, jocul slab al echipei mi-a luat piuitul"-Gigi Becali, patron FCSB

37 de aniare Dică, e cu 13 ani mai tânăr decât Dan Petrescu. Nicolae a antrenat-o în sezonul trecut pe FC Argeș, din "C", în timp ce Dan a revenit în România de la Al Nasr, din Emirate, după experiențe în China, la Suning, și în Rusia, la Kuban

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
haideusicfr
haideusicfr  •  08 Februarie 2018, 21:16

Diferenta dintre cele doua echipe o face Neagoe binenteles. Acel ""pic" in plus pentru fcsb.

haideusicfr
haideusicfr  •  08 Februarie 2018, 12:50

Ca un fapt curios ,amuzant chiar ,Petrescu a jucat la Steaua ,iar Dica la CFR. Amandoi au jucat foarte bine la aceste echipe. Cu Dica in echipa ,CFR a castigat si campionatul si Cupa. 2010-2011. Nu stiu daca a fost coleg cu Camora (din cate imi amintesc portughezul a venit la CFR in 2011),dar oricum Dica e respectat de catre noi.Ii uram succes . In toate numai in fata CFR-ului nu. Binenteles Petrescu a jost jucatorul ce a crescut la Steaua , a devenit jucator de baza al Nationalei , a avut o evolutie foarte buna la Chelsea . Sper sa castige "stelistul"Petrescu.In fata "cfristului "Dica.

dinamo100
dinamo100  •  08 Februarie 2018, 11:50

CFR are un joc mai sigur , mai asezat, dar fcsb are niste jucatori cu sclipiri. Orice e posibil.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează